Serbian Afrikaans Arabic Azerbaijani Bulgarian Chinese (Simplified) English French German Greek Hebrew Hindi Italian Japanese Korean Portuguese Russian Slovak Spanish Turkish Vietnamese
Sreda, 29 Mart 2017

 

 

Članci

Ujedinjenje Komunista ... kako i zašto?

Autor Sekretarijat KPS  |  Kategorija: Iz našeg ugla - KPS
Datum poslednje izmene petak, 12 jul 2013 08:38  |  Pogodaka: 6281

Bilo je takođe i više razgovora sa Komunistima Srbije, ali sa njima nije bio moguć bilo kakav dogovor, pošto su isključivo želeli da nas majorizacijom jednostavno uguše. Njihovi predstavnici nisu u nama, rukovodstvu i članovima KPS-a, videli ravnopravne sagovornike već isključivo objekat koga će "primamljivim" obećanjima pripojiti svojim redovima.

iskljucenje josíka brozUbrzo se na političku scenu Srbije pojavljuje Joška Broz sa svojim shvatanjima "ideja komunizma " i priključuje se Veroljubu Nedeljkoviću. Za razliku od predhodnog angažovanja 2003. godine, kao potpredsednik stranke zelenih i prijatelj tadašnjeg američkog ambasadora Montgomerija, objavljuje da pristupa partiji Veroljuba Nedeljkovića i "objavljuje"  građanima Srbije da Komunistička Partija Srbije - V. Nedeljković ima oko 350.000 članova ??! i da svi treba da idu u tu partiju. Ubrzo posle toga Joška postaje potpredsednik u toj partiji, koju je snažno promovisao sve do novembra 2009. godine. Program ove partije predstavlja mešavinu nacionalizma, radikalizma, klerikalizma i socijalne demagogije. Pred kraj 2009. Joška Broz je isključen (najuren) iz KP - V. Nedeljković (nije nam poznato zbog čega). 

Veroljub Nedeljković je Komunističkoj Partiji Srbije, kroz lažno predstavljanje,  natovario na vrat gomilu nekakvih računa za ručkove i iznajmljivanje opreme, besne gradjane koji su tražili svoje pare ( iznosi od par hiljada evra) koje im je dotični uzeo na konto obećanja o zaposlenju ili kao učešće u profitu kad on bude došao na vlast.

Ovi problemi, stvoreni od strane onih koji su se predstavljali kao komunisti, kao i problemi koje nam je sam režim stvorio najcrnjom medijskom izolacijom koja je moguća, usporavali su ostvarenje zacrtanih ciljeva KPS, ali smo i pored toga pronašli put do srca istomišljenika i nastavili da se razvijamo i jačamo.

Bilo je još nekakvih parcijalnih pokušaja „ujedinjenja“ iz individualnih interesa. Jedan takav se dogodio u Novom Sadu 21. novembra 2009. gde je , ponovo, Joška Broz pozvao NKPS iz Zrenjanina i Socijademkratsku partiju Vojvodine da mu pristupi (valjda kao pojedincu) i pomogne da se sakupe potpisi za registraciju njegove KP. Na tom sastanku je izvređao javno i Komuniste i Komunističke partije u Srbiji, nazivajući ih, pored ostalih nekorektnih političkih ocena i „Ultralevim Komunističkim sektama“. Na tom istom sastanku, Josip (Joška) Broz izabran je za predsednika novoformirane Komunističke partije. Odluku su doneli delegati Kongresa ujedinjenja, partija učesnica (prethodno navedeni).  Za potpredsednika KP izabran je Nenad Kulić iz NKPS (i on ga je kasnije napustio),  dok će funkciju generalnog sekretara obavljati Vladimir Kirčanski (takođe napustio KP).Nedugo zatim su ga predstavnici NKPS prozreli i napustili

  • Na tom sastanku, Joška Broz izjavio je sledeće: 
                „Uveren sam da ćemo do kraja januara iduće godine sakupiti 10.000 potpisa neophodnih za registraciju stranke. Naša ciljna grupa je 10 odsto od gotovo 60 procenata politički neopredeljenih birača u Srbiji“, izjavio je Broz novinarima. Prema njegovim rečima, KP će biti moderna partija levice, koja će se zalagati zaevropske integracije i završetak privatizacije u Srbiji. ???? 

KPS ni u ovom slučaju nije reagovao i nije želeo da gubi vreme na ovakve gluposti.. Međutim, kako smo obavešteni, partija KS isprovocirana ovakvim bezobrazlukom je predložila Brozu sastanak u Titovoj spomen radionici u Smederevskoj Palanci, kako bi mu se ukazalo na nekorektnost, razjasnili nesporazumi i otvorio put ka ujedinjenju, što je Joška Josip Broz prihvatio. Sledećeg dana on je preko interneta objavio zapanjujuću i bezočnu laž koja glasi: „CK KS je na današnjoj sednici doneo odluku da partija Komunisti Srbije kolektivno pristupi Komunističkoj partiji Josipa-Joške Broza. Kongres ujedinjenja Komunista Srbije i Komunističke partije će se održati u Smederevskoj Palanci“. (?!) Zbog ovakve bezočne laži, koju je gospodin Joška Broz pustio u javnost, sastanak u Smederevskoj Palanci je otkazan.

Ovim poslednjim su i zvanično završeni pokušaji bilo kakvog ujedinjavanja. Daleko od toga da KPS ne saradjuje sa istinskim komunističkim partijama ali odlučno odbijamo da imamo bilo kakva posla sa partijama koje su pod patronatom krupnog zapadnog kapitala i domaćih tajkuna pa i po cenu ne učestvovanja u izborima. Sredstva koja je ovaj nenarodni režim propisao kao neophodna za učestvovanje na izborima, ne može niko , ko nema bogate finasijere, da prikupi i položi kao depozit. Naivno bi bilo očekivati da partija koja snažno zastupa stav levice i koja se rukovodi načelima marksizma, može imati takve sponzore, odnosno sponzorstvo bi bilo u oštroj suprotnosti sa interesima takvih kapitalističkih struktura i kao takvo takođe i kontraproduktivno za njih.

Sve političke grupacije koje u ovom trenutku participiraju u vlasti ili teže putem ovih izbora ka tome, su očito pod patronatom krupnog kapitala koji tom investicijom osigurava sebi bezbedan nastavak pljačke države Srbije, njenih građana i njenih prirodnih bogatstava, jer inače, zašto bi neko uopšte investirao ako za to nema valjani razlog. Dakle, sve istinske Komunističke partije koje deluju na teritoriji Srbije , nisu u mogućnosti da tolike iznose skupe od članarine svojih članova jer većina tih ljudi ili nema posao ili prima minimalne nadoknade za svoj rad a traženi iznosi za učešće su veći od 170 000 EUR plus reklama i kampanja. Deleći sudbinu ostalih komunista i KPS se našla u svojevrsnoj informativnoj i finansijskoj izolaciji. One partije, navodne levice, koje su i pored svog imena i programa pristale na finansiranje i patronat krupnog kapitala ne mogu se smatrati levičarskim niti zastupati prava radnika i seljaka pa čak i ako iza takve partije stoji unuk zaslužnog komuniste.

KPS je odlučio da javno objavi ova dešavanja samo iz razloga učestalog ponavljanja jedno te istog pitanja , ZAŠTO SE KOMUNISTI NE UJEDINE ?.

Sad mi moramo da postavimo pitanje . SA KIM DA SE UJEDINIMO I ZBOG ČEGA?.

Дизайн :

Izbor iz štampe Levice

Loading feeds...

Custom Logo Design

KPS na društvenim mrežama

Preporučite nas !

Pratite nas na mrežama

Naša Revolucija © 2015 HermoDesign
Copyrights remain with the photographer and original authors