28
čet, mar

Intervijui
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dana 23. 04. 2012. Član Sekretarijata KPS-a V. Radojević dao je intervju Radiju S media portal, koga prenosimo u celini.

precrtaj ihPitanje: Zbog čega KPS poziva narod na bojkot predstojećih izbora?

Odgovor: KPS ne poziva na bojkot, već poziva sve svoje članove, simpatizere i celokupan narod da izađe na izbore i sve ponuđene kandidate i stranke precrta, jer niko od njih ne zaslužuje da vodi Srbiju.Rezultati vlasti koja se nalazi u Srbiji od 2000.god.su poražavajući. Uspeli su da dovedu Srbiju na prag uništenja, tako da sada ne znamo ni gde su granice Srbije. Stranke na vlasti u i lažnoj opoziciji uopšte ne interesuje opstanak Srbije kao države, niti opstanak građana Srbije. Interesuje ih jedino lično i grupno bogaćenje, a jedini lepak koji ih spaja je prokleti novac. Njih ne razdvaja nikakva ideologija, jer je ni nemaju, njih razdvaja jedino lična sujeta i konkurencija vezana za lično bogaćenje. To i ništa više. Narod može da na izborima bira koga god hoće i da glasa za lažna obećenja pojedinih stranaka, a koje po završetku izbora uopšte ne moraju da ih se pridržavaju. Uostalom buduća Vlada će biti stvorena u kuhinjama zapadnih ambasada, kao što je stvorena i prethodna, odnosno krupni zapadni kapital će formirati buduću Vladu Srbije. Vlada neće biti odgovorna srpskom narodu,koji ne može ni da je smeni, već isključivo zapadu, koji je formirao. Samim tim,potpuno je nebitno za koga glasate, to i onako ne utiče ni na šta. Posebna je priča oko toga da je broj glasača u Srbiji preko 7 000 000. Ako se zna da nas je na popisu bilo oko 7 300 000, a da dece do 18 godina ima oko 1 400 000 kako je uopšte moguće da je biračko telo preko 7 000 000. Očito da postoje „ mrtve duše“ u iznosu od preko 1 100 000 ljudi. Neverovatno je da se niko od „opozicije“ ne buni zbog toga.

Na vlast mogu doći samo oni koji imaju novac. Za prijavljivanje liste je potrebno 10.000 potpisa, po 50 dinara za svaki. Da biste izašli na izbore morate dati i 150.000 evra za depozit, a još niste ništa izvojili za reklamu. Ko može da skupi toliki novac u Srbiji? Zbog toga i još mnogo drugih razloga izbori u Srbiji nisu ni fer ni pošteni .

Pitanje: Nije li takav bojkot izbora ipak nedemokratsko zalaganje?

Odgovor: Mi živimo u diktaturi kapitala i u kapitalizmu ne postoji nikakva demokratija u izvornom značenju te reči koja podrazumeva vladavinu naroda. Demokratija ne postoji ni u međunarodnim odnosima, gde je međunarodno pravo već odavno bačeno pod noge sile, demokratija ne postoji ni u procesu proizvodnje, ne postoji ni u partijama gde predsednike tih partija može jedino smrt skloniti sa funkcije, pa kako možete očekivati bilo kakvu demokratiju na nivou države. Priča o demokratiji je jednostavno vređanje zdravog razuma građana. Sistem koji vlada u Srbiji se može opisati jednom rečju KLEPTOKRATIJA, odnosno vladavina lopova.To je najgori oblik vladavine nad jednim narodom.

Pitanje: Zašto u Srbiji postoji toliko partija sa komunističkom ideologijom i zašto se do sada nisu sve ujedinile?

Odgovor: U Srbiji takođe postoji veliki broj partija koje u svom nazivu sadrže reč demokratija, pa niko ne traži da se sve one međusobno ujedine. I nas međusobno razdvajaju naizgled slične ideje koje primenjene u praksi među nama predstavljaju nepremostive razlike.

Pitanje: Zašto mislite da ste baš vi oni pravi?

Odgovor: Upravo zbog načina na koji smo organizovani i stavova koje zastupamo. Mi niti smo titoisti, niti staljinisti, niti zarobljenici i zaljubljenici jednog prošlog prostora i vremena.Mi smo oni koji pokušavaju da stvaralački primene ideje klasika marksizma na ovo današnje vreme. Marksizam je nauka i kao takav ne podleže bilo kakvom dogmatskom shvatanju o nepromenjivosti njegovih postavki. Takvo shvatanje bi neminovno svrstalo marksizam u religiju, a to marksizam po svojoj suštini nije,niti treba da bude. Marksizam treba da se razvija u skladu sa vremenom, jer vreme donosi pitanja na koja mi, pravi komunisti, moramo dati odgovore. Sve postavke koje nisu izdržale probu vremena,moraju biti preispitane. Upravo zbog toga, marksizam nije religija, već nauka. To mnoge takozvane „komunističke partije“ nisu shvatile i postale su zarobljenici prošlosti. Još gori su oni koji se predstavljaju da su komunisti, a o komunizmu pojma nemaju.

Nama zaista nije bilo teško da kritikujemo ovo stanje u Srbiji. Malo teže je promeniti ekonomsko stanje, a najteže je promeniti svest ljudi. Mi upravo to radimo. MENJAMO SVEST LJUDI.

Pitanje: Da li zbog toga kod vas postoji test inteligencije?

Odgovor: Ne, to je mala zabava. Ono što je mnogo bitnije za nas je test poznavanja marksizma koji se sastoji iz 2 dela, osnovnog i naprednog testa. Na osnovu toga vidimo šta znaju, a čemu bi trebalo da ih naučimo. Kod nas postoji pripravnički staž od šest meseci do godinu dana. Da vidimo o kome se radi, pa tek posle toga ta osoba može biti primljena u Partiju. To je urađeno zbog toga da bismo znali koliko je predznanje naših budućih članova i da bismo znali na čemu treba da radimo sa njima. U Partiju ne primamo svakoga, jer ne želimo da nam u Partiju uđu pijanci ili sumnjivi ljudi koji će nam upropaštavati ideju.

Pitanje: Kakav je vaš odnos prema Evropskoj Uniji ?

Odgovor: Srbija ni po koju cenu ne treba da uđe u EU, jer je EU unija kapitala, a ne naroda. Sve zemlje koje su nas bombardovale, otele deo teritorije Srbije i dalje rade preko domaćih kvislinga na daljem rasturanju Srbije. Ulazak Srbije u Eu podrazumeva amnestiju zločina izvršenih nad građanima Srbije i mirenje sa zapadnim zločincima. Nama nije mesto među takvima.

Pitanje: Kakav je vaš odnos prema Kosovu?

Odgovor: Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije i treba ih svim pravnim sredstvima vratiti u sastav Srbije. I rat je između ostalog pravno sredstvo po povelji Ujedinjenih Nacija, ako se ne može drugačije. Na koji način nam je Kosmet otet, na takav isti način može biti i vraćen. Dok Srbija ne prizna Kosmet kao nezavisnu državu, Kosmet neće biti nezavisan.

* * *

Time je bio završen zvaničan intervju. U međuvremenu je objavljen razgovor za isti portl i sa Joškom Brozom i u istom tekstu on tvrdi, ako je istina što je portal radia S objavio u istom članku, da su sve druge komunističke partije “zapravo plaćene sekte koje pokušavaju da ih blate“.

Ne možemo a da ne ragujemo na ovu izjavu. Očito je da savetnici Joške Broza loše odrađuju posao kada daje ovakve izjave. Naime, poznato je da su sve komunističke partije nastale mnogo pre Joškine partije, pa mi KPS smatramo da je upravo obrnuto, da je partija Joške Broza, kao najmladja od svih, formirana da bi blatila i ogadila ideju komunizma kod građana Srbije a što je iz njegovih javnih nastupa postalo veoma očito.

Ne znamo zbog čega, ali Joška Broz bez prestanka sebe predstavlja kao Predsednika Komunističke Partije Srbije. Ne možemo da verujemo da se stidi sopstvene Partije, kada već po ko zna koji put unosi zabunu među građane Srbije, predstavljajući se da je Predsednik KPS-a.

Poslednji pokušaj prisvajanja imena KPS od strane Joške Broza je bio intervju koji je dotični dao dnevnim novinama „Blic“ gde je lažno predstavljen ili se lažno predstavio kao predsednik KPS-a. Na naš demanti je glasio:

From: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Date: 04/23/12 20.40

To: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,
       Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Subjekt: Demanti


Po zakonu o informisanju, želimo da objavite sledeće:
U vašem tekstu "Broz: Uz dosadašnji sistem, Srbije za par meseci neće biti" objavljenom na URL http://www.blic.rs/izbori-2012/vesti/901/Broz-Uz-dosadasnji-sistem-Srbije-za-par-meseci-nece-biti , od 22.04.2012 god. predstavili ste Josipa Jošku Broza kao predsednika Komunističke Partije Srbije (KPS). Josip Joška Broz nikada nije bio član KPS-a, a kamoli njen Predsednik, Josip Joška Broz je predsednik Komunističke Partije (KP) i sa nama nikad do sad nije imao nikakve veze i ovakvo pisanje predstavlja grubo obmanjivanje javnosti, pogotovo što po statutu KPS -a ta funkcija ne postoji. Ovo, inače, nije prvi put da KP Josipa Joške Broza zloupotrebljava ime Komunističke Partije Srbije (KPS) , njenih obeležja i njenog online galasila "Naša revolucija".
Molimo vas da u interesu istine i objektivnog informisanja građana Srbije objavite ovaj demanti. 


S poštovanjem
Za Sekretarijat KPS
Ivica Kostić

 


odmah se oglasio gospodin Milan Vukelić i ispravio propust. Ispravku dajemo na uvid javnosti u celini:


From: Milan Vukelić

Date: 04/24/12 10:42:26

To: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Subject: Ispravka

Poštovani,

ispravili smo grešku u tekstu agencije Tanjug. Izvinjavamo se zbog greške, nije bilo loše nemere.

Ovo je link za vest:

http://www.blic.rs/izbori-2012/vesti/901/Broz-Uz-dosadasnji-sistem-Srbije-za-par-meseci-nece-biti

Sve najbolje,

Milan Vukelić

Journalist

Newspaper "Blic" and "24 Sata"

"NIN" Weekly

Ringier Axel Springer d.o.o., Serbia

Žorža Klemansoa 19

11 000 Beograd

Phone +381113334762

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Ne možemo da verujemo da dotični Joška Broz nije video grešku. Ovo je već ko zna koji pokušaj, a o čemu čitaoce redovno obaveštavamo, da se građani Srbije dovedu u zabludu da smo jedno te isto mi KPS i KP. Nismo i nikada nećemo biti isto. Nas razdvajaju svetlosne godine i želimo da tako i ostane. Ovim ne osuđujemo i ne prozivamo članstvo KP već njeno nemoralno rukovodstvo.

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10223
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10449
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17453
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9718
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo