Iz domaće štampe
četvrtak, 13 oktobar 2016 00:00

ISTINA O POSLEDICAMA NATO BOMBARDOVANJA

Napisala
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Izvanjavam se unapred što ovaj video traje malo duže ali vas molim da ga POGLEDATE i PODELITE sa svojim prijateljima jer je jako važno da razumete koje su posledice NATO bombarodvanja po svakog od nas.Pošto nijedna politička garnitura u posldnjih 17 godina nije htela da govori o posledicama, ja kao lekar sam dužna prema građanima da iznesem ČINJENICE o posledicama NATO bombardovanja.U poslednjih nekoliko meseci u javnosti su pojavili razni nvo kvazi strucnjaci i politikanti, koji tvrde da osiromaseni uranijum koji je bacen na ove prostore prilikom zlocianckog NATO bombardovanja 1999. godine nije stetan, cak postoje i onih spodoba koji tvrde da je lekovit.

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

LEONI 2 300x169Fabrika "Leoni", koja se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila "jaguar" i "landrover", danas je pocela rad u punom kapacitetu.

Fabrika „Leoni“ se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“ i „landrover“.

Fabrika u Doljevcu kod Niša ima površinu od 25.000 metara kvadratnih, vrednost investicije je veća od 21 milion evra, a Srbija je dala podsticaj od 10,5 miliona evra, odnosno 7.000 evra po radniku. Gradnja fabrike počela je u avgustu 2013. godine, a u aprilu 2014. i probna proizvodnja.

„Leoni“ je u Srbiji prisutan od 2009. godine i bio je, uz Drekslmajer među prvim investicijama velikih nemačkih firmi iz automobilske industrije. Ta fabrika trenutno u Srbiji ima tri proizvodna pogona, od kojih su dva u Prokuplju i jedan u Doljevcu kod Niša.

Srbija je dala podsticaje toj kompaniji u ukupnom iznosu od 19,25 miliona evra. Opština Doljevac obezbedila je zemljište u blizini sela Malošište bez naknade.

nedelja, 01 novembar 2015 00:00

U SIRIJI PADAJU MASKE

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NATO kao instrument multinacionalnih kompanija

Vazdušni udari Rusije po položajima ISIS, Al-Kaide, Al-Nustra i FSA, ne samo što su doveli do kolapsa ove terorističke organizacije koje se navodno bore protiv „diktatorskog režima“ u Siriji, nego su dodatno uznemireni činioci koji suštinski stoje iza njih. Reč je, pre svega, o NATO alijansi koja užurbano radi na proizvodnji povoda za okupaciju Sirije.

Pravi uzrok rata u Siriji, ni po čemu se ne razlikuje od ratova koje je  NATO pokretao i vodio u Iraku, Libiji i drugde. Reč je o plјački unosnih energenata i uspostavlјanju kontrole nad tranzitnim putevima gasa i nafte. Plan podele Sirije radi otimanja prirodnih resursa sačinjen je još 1957. godine, o čemu nas obaveštava britanski BBC. Ako već danas ISIS ostvaruje zaradu od 50 miliona dolara (prema pisanju američkog Asošijated Presa) od prodaje sirijske nafte, onda je to dovolјan razlog da zapadne naftne kompanije iz tih izvora finansiraju ne samo džihadiste već i sam NATO. Podela plena je izvršena pre početka ratnih sukoba.

nedelja, 05 jul 2015 00:00

Mašić iz Londona

Napisala
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Ratko Dmitrovic151 144x86Ono što NVO planiraju da urade 11. jula u centru Beograda imaće teže posledice po Srbiju od bilo koje rezolucije

PLAN je sledeći; sedam hilјada lјudi, 11. jula, dakle, za nekoliko dana, treba da dođe u centar Beograda, pred Skupštinu Srbije - u isto vreme dok u Potočarima bude trajalo obeležavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici - i legne na asfalt. Zašto? Zbog Srebrenice. Snažna simbolika, još jača asocijacija, kristalno čista poruka: tela na zemlјi, centar Beograda, sve je krenulo iz Beograda, Srbija se izvinjava, traži oproštaj, priznaje krivicu...

Ako se ovo dogodi, a iza plana stoje poznate družine: "Žene u crnom", Helsinški odbor, Inicijativa mladih, JUKOM... posledice po Srbiju mogu da budu gore i dalekosežnije od onih koje sa sobom nosi engleska rezolucija o Srebrenici.

Naime, iz krugova organizatora procurila je informacija da je za najavlјenu predstavu u Beogradu već obezbeđeno tridesetak televizijskih ekipa iz celog sveta a prva rečenica njihovih izveštaja, u to sam ubeđen, glasiće: "Srbija je danas priznala odgovornost za genocid u Srebrenici."

Može Vlada Srbije da usvaja i saopštava šta hoće, kabinet predsednika Srbije takođe, to u svetske medije neće, ili će rečenica, dve u vrh glave. Izveštaji s performansa za Srebrenicu trajaće koliko bude potrebno da se publici širom sveta usadi "konačna istina": Srbija je kriva, Srbi su genocidni.

Ocenite ovaj članak
(9 glasova)

branko-pavlovicIzneću svoj stav u dva dela: prvo nekoliko pravnih pitanja, a onda kako ja vidim Dražu.

Pravno:

1. Postupak po kome mu se sudilo je sličan nirnberškom postupku.

2. Otuda, kada ocenjujemo pravo na pravično suđenje, onda imamo da primenimo opšte međunarodne standarde TOG VREMENA.

3. Tačno je da nije bilo pravo žalbe, ali pravo žalbe nisu imali ni osuđeni u Nirnbergu.

4. Tačno je da je strelјan posle dva dana, ali ovi u Nirnbergu su OBEŠENI posle 15 dana.

5. Tačno je da nema grob, ali je postupkom u Nirnbergu IZRIČITO propisano da neće imati grob oni za koje se izrekne smrtna kazna.

6. Kada je napisana presuda ne znam. Sud ne može da je izrekne, zbog obimnosti u toku samog izricanja, a da to već nema napisano. Nije moguće to raditi “iz glave”. Dakle, najvažniji deo je sigurno bio napisan pre izvršenja. Klјučno je međutim ovo: kada na neku odluku suda stranka nema pravo žalbe, onda ne dostavlјanje pismenog otpravka te odluke NIJE BITNA POVREDA POSTUPKA.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

8martIzvesnom deformacijom tradicija, 8. mart, Dan žena, veoma se približio danima čija je simbolička vrednost gotovo oprečna njegovoj Danu majki i Danu zaljubljenih. Iako su bez sumnje mnoge žene ujedno i majke i/ili zaljubljene žene, istorije ustanovljenja ovih datuma retko su se ukrštale. Dakle, najpre zbog toga, ali i zato što je među samim ženama postalo pitanje dostojanstva s prezirom odbacivati Dan žena, treba se ponovo vratiti razmotavanju jednovekovne istorije 8. marta.

U svih šest država koje su postojale na teritoriji Srbije - kraljevini Srbiji, kraljevini Jugoslaviji, FNRJ, SFRJ, SRJ i, konačno, republici Srbiji -postojale su žene za koje bi prepoznavanje takvog dana bilo važno. Danas njih zbirno možemo nazvati feministkinjama, iako je upitno da li su i one sebe tako nazivale u vremenima u kojima su živele i delovale. Bilo kako bilo, u poslednje dve decenije, Dan žena ima priznato mesto u feminističkom pokretu Srbije. Dovoljno je za početak pomenuti da je prva aktivistička grupa, SOS telefon, počela s radom upravo na taj datum 1990. godine, kao i prva teorijska grupa, Centar za ženske studije i komunikaciju, samo dve godine kasnije.

Čitanje istorije

Radnice zaposlene u fabrici za proizvodnju tekstila u Njujorku pobunile su se 8. marta 1857. godine zbog niskih plata i nehumanih uslova rada. Njihov protest je brzo ugušen, ali...