nedelja, 05 jul 2015 00:00

Mašić iz Londona

Napisala Ratko Dmitrović
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Ratko Dmitrovic151 144x86Ono što NVO planiraju da urade 11. jula u centru Beograda imaće teže posledice po Srbiju od bilo koje rezolucije

PLAN je sledeći; sedam hilјada lјudi, 11. jula, dakle, za nekoliko dana, treba da dođe u centar Beograda, pred Skupštinu Srbije - u isto vreme dok u Potočarima bude trajalo obeležavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici - i legne na asfalt. Zašto? Zbog Srebrenice. Snažna simbolika, još jača asocijacija, kristalno čista poruka: tela na zemlјi, centar Beograda, sve je krenulo iz Beograda, Srbija se izvinjava, traži oproštaj, priznaje krivicu...

Ako se ovo dogodi, a iza plana stoje poznate družine: "Žene u crnom", Helsinški odbor, Inicijativa mladih, JUKOM... posledice po Srbiju mogu da budu gore i dalekosežnije od onih koje sa sobom nosi engleska rezolucija o Srebrenici.

Naime, iz krugova organizatora procurila je informacija da je za najavlјenu predstavu u Beogradu već obezbeđeno tridesetak televizijskih ekipa iz celog sveta a prva rečenica njihovih izveštaja, u to sam ubeđen, glasiće: "Srbija je danas priznala odgovornost za genocid u Srebrenici."

Može Vlada Srbije da usvaja i saopštava šta hoće, kabinet predsednika Srbije takođe, to u svetske medije neće, ili će rečenica, dve u vrh glave. Izveštaji s performansa za Srebrenicu trajaće koliko bude potrebno da se publici širom sveta usadi "konačna istina": Srbija je kriva, Srbi su genocidni.

Sve što je do sada u Beogradu rađeno na satanizaciji Srbije i Srba, od strane spomenutih organizacija i njima pripadajućih krugova, nije ni za poređenje s gornjim planom. Ako ovo uspe, lideri nevladinih družina, decenijski pregaoci na betoniranju apsolutne srpske krivice za sve što se devedesetih događalo na tlu bivše Jugoslavije, mogu u penziju. Nјihova misija, zadatak, projekat... biće ispunjen.

Inicijator ležanja ispred Skupštine Srbije zove se Dušan Mašić. Verujem da vam to ime ništa ne znači, pa evo nekoliko osnovnih podataka: čovek je svojevremeno učestvovao u pokretanju Radija B-92, te na istom vodio informativni program. Kasnije je radio za Amerikance, pa nešto petlјao u G-17 plus (seća li se neko te ekipe?) a danas je novinar britanskog Bi-Bi-Sija. Živi u Londonu. Opet London, opet Engleska.

Ništa se na ovom tlu, punih 150 godina ne događa slučajno, a kad su Englezi u pitanju sve je do tančina isplanirano. Hladno, hirurški i antisrpski. Još od Dizraelija. Mašić je u ovom slučaju, razume se, samo sredstvo.

Preuzeto od Večernje Novosti

* Šta uraditi? ..... pa znate vi i sami ŠTA!

Pročitano 3296 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 05 jul 2015 00:34

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.