nedelja, 01 novembar 2015 00:00

U SIRIJI PADAJU MASKE

Napisala Ratko Krsmanović
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NATO kao instrument multinacionalnih kompanija

Vazdušni udari Rusije po položajima ISIS, Al-Kaide, Al-Nustra i FSA, ne samo što su doveli do kolapsa ove terorističke organizacije koje se navodno bore protiv „diktatorskog režima“ u Siriji, nego su dodatno uznemireni činioci koji suštinski stoje iza njih. Reč je, pre svega, o NATO alijansi koja užurbano radi na proizvodnji povoda za okupaciju Sirije.

Pravi uzrok rata u Siriji, ni po čemu se ne razlikuje od ratova koje je  NATO pokretao i vodio u Iraku, Libiji i drugde. Reč je o plјački unosnih energenata i uspostavlјanju kontrole nad tranzitnim putevima gasa i nafte. Plan podele Sirije radi otimanja prirodnih resursa sačinjen je još 1957. godine, o čemu nas obaveštava britanski BBC. Ako već danas ISIS ostvaruje zaradu od 50 miliona dolara (prema pisanju američkog Asošijated Presa) od prodaje sirijske nafte, onda je to dovolјan razlog da zapadne naftne kompanije iz tih izvora finansiraju ne samo džihadiste već i sam NATO. Podela plena je izvršena pre početka ratnih sukoba.

isis mekejn

Džon Mekejn sa Kalih Abu Bakr al-Baghdadijem (zaokružen crvenom), liderom ISIS-a, pri poseti u Alepu, u aprilu 2013.

Nakon orkestriranih izjava zvaničnika Velike Britanije, SAD, Turske i NATO-a, više je nego jasna namera da posustale islamiste na sirijskom, krvlјu i naftom natoplјenom terenu, zameni NATO. Razloge ulaska NATO-a u rat će obezbediti  Amerika i Turska ubacivanjem specijalaca kao pomoć Al-Kaidi, koju će u terorističkim namerama morati da zaustavi NATO.  Svi dosadašnji licemerni izgovori i optužbe terorističkih grupa koje su ratovale u Siriji su obesmišlјeni a potvrđeno ono što je svrstavano u zonu „teorija zavere“. Terorističke organizacije su bile i ostale instrument multinacionalnih kompanija, a sada ulogu tog instrumenta preuzima NATO alijansa.

Iznenadna tonska i vremenska usaglašenost  „kreativnih“ izjava o Siriji kao rodnom mestu najopasnijeg terorizma koji predstavlјa pretnju po mir Ujedinjenog Kralјevstva, SAD, Turske i dugih osvedočenih „ratnika protiv terorizma“, poput Katara i Saudijske Arabije, više nego jasno govori o paničnom strahu od gubitka kontrole nad prirodnim resusima Sirije i fabrikovanju razloga NATO intervencije. U to nas je uverio Generalni direktor Britanske MI-5, Endrju Parker,  upozorivši  na predstojeći teroristički napad ISIS na UK.

Prema Parkerovim rečima, po sredi je najveća pretnja koju je video u svojoj 32-o godišnjoj karijeri. Pravi cilј njegovog upozorenja javnosti je obelodanjen u rečima da je u toku: „Zavera protiv UK koju teroristi spremaju – u Siriji“  (Izvor Telegraf UK) .

U sličnom tonu je i Erdogan obrazložio neophodnost ulaska turskih trupa u Siriju, s tim što on kao preteću opasnost vidi u kurdskoj autonomiji u Siriji.

Ministar odbrane Ešton Karter je najavio ulazak američke vojske u Siriju radi „borbe protiv terorizma“. Sveža su sećanja na odmazdu protiv Iraka zbog navodnog terorističkog napada na kule bliznakinje. Katar je zapretio Rusiji trećim svetskim ratom, dok Saudijska Arabija obećava Moskvi terorističke akcije.

SIRIJA ratni izvestaj 589560 n

„Islamska država“ je bez ikakve sumnje najokrutnija i najbezobzirnija teroristička grupa na svetu

Dakle, maske su spale. Treba sprečiti Rusku vojnu kampanju u Siriji, sprečiti potpuni poraz frakcija Al-kaide na terenu i odbraniti uspostavlјenu podelu ratnog plena u vidu naftnih polјa. Sve se svodi na smišlјanje dobre laži koja će se prodati javnosti u vidu pretnje od terorizma  i opravdati predstojeća NATO intervencija.

Preuzeto od: OBJEKTIV

Pročitano 2554 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 01 novembar 2015 12:05

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.