Iz našeg ugla - KPS
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

I

mrežaVeć tri decenije u svetu se uspostavlja i sve češće primenjuje model globalnog intervencionizma. Instrument koji se koristi u svim agresijama, od Srbije (SR Jugoslavije), Avganistana, Iraka, Libije, do Malija i Sirije, predstavlja NATO alijansa. Ova strategija je zvanično inaugurisana na sastanku NATO-a u Vašingtonu 25. aprila 1999. godine, u vreme agresije na SRJ. Sa tom činjenicom je otpočeo dvadeset prvi vek i treći milenijum.
Umesto progresivne mobilizacije, čovečanstvu se nameću globalistički monizam, neoimperijalizam i kolonijalizam, gde NATO preuzima osvajačku ulogu i ulogu zastupnika interesa multinacionalnog kapitala i vojno-industrijskog kompleksa globalne oligarhije. Uporedo sa porastom broja i obima intervencija, odvija se ekspanzija NATO-a prema Istoku. Iza svake NATO intervencije ostajali su stravični prizori, žrtve, migracije, razaranja privrede i kulturne baštine, devastirana društva, unutrašnji sukobi, pljačke i neopisive patnje ljudi. Naučne discipline poput međunarodnog prava, istorije diplomatije, spoljne politike ili ratovodstva i intelektualni krugovi pokazale su frapantnu inertnost za razumevanje nastajućih intervencionizama, dinamičnih promena međunarodnih odnosa i protivurečnosti savremene globalizacije, a povremeno su i sami stavljani u službu oblikovanja javnog mnjenja saglasno imperijalističkim interesima.

petak, 03 februar 2017 00:00

Sistem

Napisala
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Velika srpska nesreća je u tome što je ova uboga zemlja postala kolonija i okupirana zemlja od strane zapada uz pomoć “domaćih” političkih partija čije su vođe bezrezervno sluge zapada . Sistem je zasnovan na „nepogrešivosti“ Vođe, njegovoj bezuslovnoj poslušnosti zapadu („EU nema alternativu“), njegovim sledbenicima i koalicionim partnerima koji ostvaruju  enormne lične finansijske koristi od svekolike izdaje i pljačke države i naroda. U bilo kom drugom sistemu, takva ološ se ni hleba ne bi najela, jer bi većina njih bila socijalni slučajevi vredna sažaljenja zbog svoje nesposobnosti. U ovoj „naprednoj“ Srbiji to su sve “uspešni” ljudi kojima treba zavideti na materijalnom blagostanju.

subota, 26 novembar 2016 00:00

IN MEMORIAM

Napisala
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

fidel castro saluteSa dubokim žaljenjem, mi članovi i simpatizeri Komunističkog Pokreta Srbije i Komunističke Partije Srbije,  smo primili vest o smtri iskrenog srpskog prijatela Fidela Kastra. Beskompromisano u službi kubanskog naroda i svetske revolucije izdigao se u rang legende još za života. Nikakva smrt takve ličnosti ne može izbrisati njegovo delo koje ostaje večito kao putokaz svima nama koji sledimo ideje komunizma kao jedinog  puta ka oslobođenju čovečanstva.

petak, 03 jun 2016 00:00

Nekrolog za Srbiju

Napisala
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Doh555dInteresi zapada se nikada ne poklapaju sa interesima građana zemalja u kojima se sprovode eksperimenti na živim ljudima, a koji se nazivaju “bolne” reforme.

Proces nestajanja Srbije u Novom svetskom poretku kao proces organizovanog uništavanja istorijskog, kulturnog, verskog, socijalnog I svakog drugog identiteta srpskog naroda u poslednjih nekoliko godina dobija na ubrzanju od kada nam je serviran 5.oktobar.  

Sve ove operacije se izvode pod okriljem lažne “demokratizacije”, “evropeizacije”, “tranzicije”, “evropskih vrednosti” zarad kojih se srpskom narodu u krajnjem ishodu nudi nestanak kako države, tako I naroda. Zločinačkom agresijom zapada na srpske etničke prostore I uspostavljanjem marionetskih režima zasnovanih na kvislinškim političkim “elitama”, Srbija je dovedena na ivicu sloma. Sadašnja kvislinška vlast koja kao mantru svakodnevno ponavlja da je proces “ evropskih integracija” nepovratan, gura nas u potpunio nestanak, jer je na delu proces demontaže države I konačni slom Srbije kao rezultat okupacione “demokratizacije” Srbije. Toj “demokratizaciji” doprinose namešteni, odnosno lažni izbori kojima se cementira okupacioni režim.

utorak, 12 april 2016 00:00

IZAĐI I PRECRTAJ IH SVE!!!

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
četvrtak, 07 april 2016 00:00

Nato i Srbija

Napisala
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi načini "ubeđivanja" neposlušnih zemalja. Svaka zemlja kojoj je stalo da očuva sopstvenu nezavisnost kao uslov svekolikog razvoja, postaje meta razularenih zapadnih bandita. Mnoge zemlje su poklekle i postale kolonija zapada. Ni Srbija nije izuzetak. Postavši kolonija zapada, svaki dalji razvoj Srbije je onemogućen. Srbija se pljačka na sve moguće načine, a da se zamagli suština to domaći kvislinzi zovu "tranzicija, strane investicije, privatizacija" i slične budalaštinekojima se prikriva kolonijalni odnos pljačke prirodnih, privrednih i ljudskih resursa  u koji je Srbija zapala voljom zapada i izroda na vlasti.  

Ovde nije reč samo o odnosu Srbije I Nato pakta, jer bilo kakvo svođenje na izolovan odnos između Srbije I Natoa zamagljuje suštinu stvari. Nato je samo delić onoga što nam čini zapad, odnosno zapadni kapital. Suština je prozaična do bola. Govoreći o krupnom zapadnom kapitalu, govorimo o vrlo uskoj interesnoj grupi koja je uzurpirala sve poluge vlasti ne samo u SAD, već i u svim ostalim zemljama zapada, a koje sprovode politiku ne u interesu dotičnih zemalja, već u interesu te grupe. Putem medija u službi te grupe, politika koja se sprovodi, sprovodi se kao da predstavlja interes dotičnih država. Samo budala može poverovati u takve tvrdnje.

StartPrethodna12345678910SledećaKraj
Strana 1 od 16