24
sre, apr

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

plakatiDa bismo shvatili gde se nalazimo i zašto smo dospeli u ovako teško stanje, kao i ko je za to odgovoran, moramo pravilno oceniti uzroke. AP KiM su oteti od Srbije da bi zapadni zlotvori potpuno besplatno dobili rudna i energetska bogatstva naše južne pokrajine. EU-ropskoj uniji samo fali SAD da bi svi zlotvori bili na jednom mestu. Njima se pridružuju i zlotvori iz nazovi srpske vlasti i lažne opozicije.

Dugo vremena su srpski građani lakomisleno prihvatali pogrešne savete korumpiranih i otuđenih vođa koji su nas indoktrinirali čemu treba da težimo i gde nam je kao narodu mesto. Vođena pokvarenjacima i izrodima, neopterećenim javnom svešću i osećanjem moralne odgovornosti, naša država godinama srlja pogrešnim putem, žrtvujući sve radi postizanja lažnih ciljeva. Neoprostivo loše odluke koje su oni donosili u naše ime, ali bez našeg odobrenja i najčešće iza naših leđa, odredile su okvire sulude politike koju sistematski vode, na štetu naših životnih interesa. Već sada se zna koja će multinacionalna kompanija sa zapada pljačkati resurse KiM. To je suština. Kosovska nezavisnost je samo paravan za buduću besomučnu pljačku. Šiptari se tu ne pitaju ništa.

Ova “prosrpska” vlada kao i one od 2000. godine, su vlade je za sprovođene volje zapadnih monstruma, što za posledicu ima masovno rušenje osnovnih ljudskih prava Srba, Goranaca i ostalih nealbanaca.

Ova marionetska vlada je oduzela pravo Srbima i ostalim građanima sa KiM, lojalnim Republici Srbiji, da žive po zakonima sopstvene države Srbije čija dokumenta poseduju, a koji imaju boravište na teritoriji KiM kao neotuđivom delu Republike Srbije.

To je oduzimanje državljanstva tim građanima i guranje da žive po šiptarskim zakonima i šiptarskom Ustavu. To nije samo protivzakonito, već je to najgori oblik veleizdaje. Zar ima išta gore nego prebrisati stotine hiljada Srba i Goranaca iz ustavno pravnog sistema Srbije i gurnuti ih u čeljusti šiptarsko-zapadnih zlotvora.

Ne postoji ni jedna jedina država na svetu, koja bi bespravno i protivzakonito oduzela pravo državljanstva svojim građanima. Ovo je moguće samo u okupiranoj zemlji Srbiji.

Evo svih 15 tačaka oko čega su se “dogovorili” predstavnici Srbije i narko-mafijaške države Kosovo uz medijaciju EU( čitaj gotov tekst koga je sastavila EU-ropska Unija):

  • Prva tačka predviđa uspostavljanje Zajednice/asocijacije srpskih većinskih opština na Kosovu (ZSO), a članstvo je otvoreno i za druge opštine uz saglasnost članica.
  • U drugoj tački navodi se da će Zajednica imati osnivački statut. Može biti ukinuta samo odlukom opština koje su u njenom sastavu. Pravne garancije će biti odgovarajući zakoni i Ustavni zakon (uključujući donošenje odluka dvotrećinskom većinom).
  • U trećoj tački se navodi da će struktura Zajednice biti zasnovana na istim osnovama na kojima počiva Statut asocijacije kosovskih opština, odnosno imaće predsednika, potpredsednika, skupštinu i veće.
  • U četvrtoj se navodi da će opštine članice, u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i kosovskim zakonima imati pravo da sarađuju u sprovođenju svojih ovlašćenja kolektivno preko zajednice. Zajednica će imati puni nadzor u oblastima ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanog i ruralnog planiranja.
  • U petoj se navodi da zajednica/asocijacija ima i dodatne nadležnosti, koje na nju mogu da prenesu centralne vlasti u Prištini.
  • U šestoj tački se navodi da će Zajednica imati predstavničku ulogu pri centralnoj vlasti, kao i mesto u lokalnim, savetodavnim telima u tu svrhu. Kako bi se navedeno sprovelo, predviđa se funkcija monitoringa.
  • U sedmoj tački navodi se da će postojati jedna policijska snaga na Kosovu koja će se zvati kosovska policija. Čitava policija sa severa Kosova treba da bude integrisana u okvire kosovske policije. Plate će isplaćivati jedino kosovska policija.
  • U osmoj se navodi da će pripadnicima drugih bezbednosnih srpskih struktura biti ponuđeno mesto u odgovarajućim kosovskim strukturama.
  • U devetoj tački navodi se da će četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom (Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić) na severu Kosova dobiti regionalnog komandanta policije. Komandant treba da bude kosovski Srbin, kojeg će imenovati MUP, a na osnovu predloga koji će dostaviti predsednici četiri opštine u ime zajednice. Sastav policije na severu odražavaće etnički sastav stanovništva ove četiri opštine. (Biće još jedan regionalni komandant za opštine Južna Mitrovica, Srbica, Vučitrn),. Regionalni komandant četiri severne opštine sarađivaće sa drugim regionalnim komandantima.
  • U desetoj tački se navodi da će pravosuđe biti integrisano i radiće u okvirima pravnog sistema Kosova. Apelacioni sud u Prištini će formirati panel sudija u kome će većinu činiti sudije kosovski Srbi. Oni će biti nadležni za sve opštine sa većinskim srpskim stanovništvom. Odeljenje apelacionog suda, sastavljeno od administrativnog osoblja i sudija, imaće stalno sedište u severnoj Mitrovici (Okružni sud Mitrovica). Svaki panel ovog odeljenja biće sastavljen većinski od sudija kosovskih Srba. U zavisnosti od prirode predmeta sudiće nadležne sudije.
  • U jedanaestoj se predviđa održavanje opštinskih izbora na severu u 2013, uz podršku OEBS-a i po zakonima Kosova i međunarodnim standardima.
  • Dvanaesta tačka predviđa da do 26. aprila bude sačinjen plan za implementaciju, koji će imati određeni vremenski rok. U sprovođenju dogovora mora se poštovati princip transparentnosti finansiranja.
  • U trinaestoj se obavezuju obe strane da intenziviraju razgovore o telekomunikacijama i energetici i da ih završe do 15. juna 2013.
  • U četrnaestoj se navodi daje dogovoreno da dve strane neće jednu drugu blokirati, niti podsticati druge da blokiraju napredak neke od strane na njenom evropskom putu.
  • U petnaestoj se predviđa da dve strane formiraju Odbor za primenu dogovora uz podršku Evropske unije. Mimo teksta rukom je dopisano: Ovim potvrđujem da je ovo tekst predloga o čijem prihvatanju ili odbijanju će obe strane podneti svoje odluke.

Na taj način od 15 tačaka, otprilike se u polovini govori o zakonima Republike Kosovo i policijsko-pravosudnom sistemu Republike Kosovo. To jest, sam dokument na više mesta opovrgava tvrdnje srpske vlasti da one nisu priznale nezavisnost Kosova.

Zar je ikakav drugi “sporazum” bio moguć kada su najjače države zapada agresijom na Srbiju instalirale marionetsku državu Kosovo.

Po činjenicama je ova srpska kvislinška vlast priznala KiM kao nezavisnu državu. Priznali su šiptarske već postojeće zakone, priznali su Kosovo kao apsolutno nezavisnu, legitimnu, samostalno postojeću državu.

Nepoštovanje osnovnih načela funkcionisanja normalne državne politike dovelo je Srbiju do ruba propasti i rasula. Prisilno izdvajanje Kosova i Metohije iz sastava Srbije, uz drski zahtev podnet našoj državi da taj čin ne samo toleriše, već i da ga zvanično prihvati i odobri, samo je vrh ledenog brega. Zapravo, teritorijalno i političko razbijanje naše države i Otadžbine, čemu su secesionističke kampanje na početku devedesetih godina bile samo uvod, danas dostiže vrhunac. Očigledno je da je iznuđeno odricanje od Kosova i Metohije poslužilo kao jedan novi uvod – ovog puta, u poslednju etapu procesa nacionalnog samoubistva.

Takva izdajnička politika “prosrpskih” vlasti se kamuflira DATUMOM. Datum predstavlja svetlu budućnost Srbije. Datum kao kraj istorije. Datum kao raj na zemlji. Datum kao božanstvo koje zamenjuje sva božanstva. Datum za koji vredi dati sve na svetu. Datum kao nešto najvrednije što se može dobiti. Sve za datum, datum ni za šta. Kakva majka, kakav otac, kakva otadžbina, sve su to sitnice naspram Datuma. Tome smo težili u poslednjih hiljadu godina, da postanemo kandidati za Datum. Ej, bre, Srbi, DATUM, to je ostvarenje hiljadugodišnjeg sna srpskog naroda. Datum koga nam je velikodušno dala EU je nešto najdragocenije što EU-ropska Unija ima. Vredelo je žrtvovati sve za datum. Vredi predati pišljivih 15 procenata svoje teritorije zarad dobijanja datuma! Ma kakvih 15%, vredi dati 99% srpske zemlje zarad datuma. Šta uopšte predstavljaju KiM kao kulturna i duhovna kolevku srpskog naroda kada je datum na vidiku? Trice i kučine. DATUM je sve!

MOLIMO DA NAS IZVINITE ZBOG GORE NAVEDENOG CINIZMA.

Da li je moguća drugačija politika Srbije? Ne pod ovom i sličnim vlastima koje su deo okupatorske vlasti. Možemo očekivati i dalje drobljenje Srbije do njenog potpunog nestanka i propasti. To nije daleka budućnost, jer nam se već “smeši” takav scenario skrojen u EU-ropskoj uniji.

Srbija bi mogla da opstane samo ukoliko se oslobodi okupacije zapada i njegovih eksponenata u Srbiji. Sve drugo nas vodi u brzi nestanak.

Raspravljati o nekakvoj budućnosti Srba na KiM pod vlašću Tačijevih terorista i njegovih zapadnih mentora nema nikakvog smisla, jer ta budućnost jednostavno ne postoji.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10385
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10588
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17581
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9844
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo