28
čet, mar

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

d183d0bad180d0b0d198d0b8d0bdd0b0-2Svima nama je još odavno poznata činjenica da je zapadni imperijalizam napao čitav svet kako bi se dokopao svih svetskih resursa. Nemilosrdna borba koja će imati samo jedan rezultat, a to je ili će pobediti zapadni totalitarizam i time uništiti osnovu postojanja čovečanstva, ili će se toj nemani stati na put i omogućiti renesansu ljudske civilizacije. Zapadni kapitalizam je postao pretnja opstanku ljudske rase. Skrivati ovu notornu činjenicu, znači biti saučesnik u uništavanju sopstvene vrste. Zapad je na samom silasku sa istorijske scene, jer očito da ne može da reši sopstvene unutrašnje protivrečnosti kao što su hipertrofirana virtuelna ekonomija, sve niža realna ekonomija, unutrašnji i spoljni dugovi koji uveliko premašuju nacionalne BDP, izraubovani domaći resursi i nepremostive unutrašnje razlike između vlasnika kapitala i ostalog dela društva.

Već odavno su spremljeni planovi za uništavanje Rusije i njeno pretvaranje u zapadnu koloniju. Ukrajina je samo jedna u nizu država, čijom bi se okupacijom zapad još više približio Rusiji. Zapad ne skriva činjenicu da je do sada uložio više od 5 milijardi bezvrednih dolara u „demokratske“ snage Ukrajine kako bi okrenuo potpuno Ukrajinu protiv Rusije. Kada se uporede 170 miliona dolara koje je zapad uložio u „ demokratsku“ opoziciju Srbije, čijim je dovođenjem na vlast u Srbiji, Srbija prestala da postoji kao slobodna država i postala zapadna kolonija iz koje se izvlače basnoslovni profiti, a koja ima za rezultat nestanak Srbije kao države i izumiranje srpskog naroda, onda je ovo sve što vidimo u Ukrajini multiplikacija svega onoga što je već viđeno u Srbiji. Zapadni pioni u Ukrajini nikada neće prihvatiti bilo kakav mir sa Rusijom, jer se oni tu ništa ne pitaju.

Krvavi scenario koji je zapad namenio Ukrajini ima i jednu dimenziju nedovoljno osvetljenu, a to je klasni sukob između građana Ukrajine i zapadnih centara ...

d183d0bad180d0b0d198d0b8d0bdd0b0-2

Svima nama je još odavno poznata činjenica da je zapadni imperijalizam napao čitav svet kako bi se dokopao svih svetskih resursa. Nemilosrdna borba koja će imati samo jedan rezultat, a to je ili će pobediti zapadni totalitarizam i time uništiti osnovu postojanja čovečanstva, ili će se toj nemani stati na put i omogućiti renesansu ljudske civilizacije. Zapadni kapitalizam je postao pretnja opstanku ljudske rase. Skrivati ovu notornu činjenicu, znači biti saučesnik u uništavanju sopstvene vrste. Zapad je na samom silasku sa istorijske scene, jer očito da ne može da reši sopstvene unutrašnje protivrečnosti kao što su hipertrofirana virtuelna ekonomija, sve niža realna ekonomija, unutrašnji i spoljni dugovi koji uveliko premašuju nacionalne BDP, izraubovani domaći resursi i nepremostive unutrašnje razlike između vlasnika kapitala i ostalog dela društva.

Već odavno su spremljeni planovi za uništavanje Rusije i njeno pretvaranje u zapadnu koloniju. Ukrajina je samo jedna u nizu država, čijom bi se okupacijom zapad još više približio Rusiji. Zapad ne skriva činjenicu da je do sada uložio više od 5 milijardi bezvrednih dolara u „demokratske“ snage Ukrajine kako bi okrenuo potpuno Ukrajinu protiv Rusije. Kada se uporede 170 miliona dolara koje je zapad uložio u „ demokratsku“ opoziciju Srbije, čijim je dovođenjem na vlast u Srbiji, Srbija prestala da postoji kao slobodna država i postala zapadna kolonija iz koje se izvlače basnoslovni profiti, a koja ima za rezultat nestanak Srbije kao države i izumiranje srpskog naroda, onda je ovo sve što vidimo u Ukrajini multiplikacija svega onoga što je već viđeno u Srbiji. Zapadni pioni u Ukrajini nikada neće prihvatiti bilo kakav mir sa Rusijom, jer se oni tu ništa ne pitaju.

Krvavi scenario koji je zapad namenio Ukrajini ima i jednu dimenziju nedovoljno osvetljenu, a to je klasni sukob između građana Ukrajine i zapadnih centara finansijske moći čiji su psi čuvari MMF, Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i niz drugih finansijskih institucija zapada.Istina koju zapad nema nameru da vidi jeste da je istok Ukrajine shvatio da će im „nova evropska budućnost“ ulaska u EU doneti nezaposlenost, siromaštvo, glad i nestanak. Bilo kakvo „približavanje“ EU doneće isto što je namenjeno Srbiji, samo u mnogo većem obimu, a to je uništavanje ekonomske osnove na kojoj počiva jedna zemlja. To su veoma dobro shvatili ljudi sa juga i istoka Ukrajine da će ima zapad uništiti i sadašnjost i bilo kakvu budućnost.

Ukrajinska „kriza“ je počela onda kada su se izjalovili planovi zapada o aneksiji Ukrajine nazvanih „približavanje Ukrajine EU“, odnosno kada je legalni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič odbio da potpiše sporazum sa EU. Tada je „demokratski“ zapad uz pomoć „demokratskih“ snaga Ukrajine u liku nacističkih i ostalih kvislinških organizacija u njegovoj službi izvršio puč i srušio legitimnu vlast i preuzeo državu.

Pučistička vlast je odmah potpisala sporazum o pridruživanju sa EU i počinje pregovore sa MMF po „ugledu“ na grčki model čime bi se potpuno uništili industrija i rudarstvo, uglavnom skoncentrisani na istoku i jugu Ukrajine. Time bi istok i jug Ukrajine jednostavno bili zbrisani. To narod i radnici nisu mogli dozvoliti i tada je u stvari pokrenut revolt i otpor naroda i radničke klase.

podela-ukrajina-790x577Ovakvim „dogovorom“ pučista i zapadnih pasa u liku MMF-a SB bi izbila nezamisliva kriza na istoku Ukrajine kada narod ne bi imao od čega da živi. Ukrajincima i Srbima se prodaje ista priča, a to je kako su naše industrije nerentabilne, kao i idiotluci tipa da će nam biti bolje ako uništimo domaću industriju i poljoprivredu. Cilj zapada nije ni u slučaju Srbije, ni u slučaju Ukrajine da se stvori propsperitetna zemlja, već naprotiv, da nestanemo sa lica zemlje i kao države i kao narodi. Ne znamo da li je većini Ukrajinaca poznata sudbina Srbije, ali je očito da uništavanje Ukrajine neće proći tako lako. Narod i radnička klasa juga i istoka Ukrajine se neće predati, a rezultat je već unapred poznat- SLOBODNI JUG I ISTOK UKRAJINE.

Najveći otpor i ustanak protiv kvislinga i nacista iz Kijeva jugoistoka Ukrajine je počeo kada je objavljen katastrofalni dogovor pučista i MMF-a o gašenju industrije i rudarstva na istoku Ukrajine. Potpuna nebriga kvislinga za sudbinu 20 miliona Ukrajinaca je uslovila borbu tog dela naroda na život i smrt.

Ovde se ne radi o tome da se Janukovič vrati na vlast i njegova klika koja je u potpunosti odgovorna za socijalnu bedu u Ukrajini, čime se ne amnestiraju ni prethodne vlasti koje nisu bile ništa bolje prema narodu. Mora se istaći da je inicijator uništavanja Ukrajine zapad, konkretno američki imperijalizam i njegovi evrounijatski poslušnici,gde je sprega između „demokratskog“ zapada i njegovih fašističkih slugu u Ukrajini više nego očita. Borba istoka i juga Ukrajine predstavlja pre svega anti - imperijalističku borbu naroda protiv povampirenog fašizma i desničarskog terora koji imaju podršku u onom delu ukrajinskog naroda koji je verno služio nacističkoj Nemačkoj i njihovih sadašnjih naredbodavaoca sa zapada, kako bi sam odlučivao o svojoj budućnosti u cilju, pre svega, biološkog opstanka.

Bilo kakav dogovor Rusije sa zapadom oko Ukrajine je čista farsa, jer zapad nikada nije poštovao nikakav dogovor bilo sa kim. To je uvek bilo kupovanje vremena da bi se sa još većom žestinom obrušio na drugu stranu sa kojom je potpisan „dogovor“. To smo mi Srbi videli već nebrojeno puta. Ženeva je mazanje očiju, i to svi znaju. Zapad će sve potpisati , a već sutradan sve to prekršiti, lagati i varati i „dogovor“ tumačiti po svome. U stvarnosti, ovo će se pitanje rešavati isključivo vojnom silom. Svu štetu od ovakvog načina sprovođenja zapadne politike na kraju će snositi samo Ukrajina, jer sigurno ni jedan Danac, Norvežanin, Holanđanin itd. nema nameru da ostavlja kosti po ukrajinskom blatu. Profitiraće zapadna profašistička kapitalistička gamad na nesreći onog dela ukrajinskog naroda koji nije nacistički nastrojen,niti oduševljen Europskom unijom, jer je onaj drugi deo Ukrajine već postao kolonija zapada. Profašistička politika zapada rastrgnuće Ukrajinu kao divlja zvijer. Mnogi Ukrajinci koji su sada „neutralni“ shvatiće to ,nažalost, prekasno.

Ono što je moralna obaveza i uslov opstanka Rusije je da zaustavi zapad u osvajanju Ukrajine, jer padom Ukrajine, Rusija je sebi potpisala smrtnu presudu. To zapad treba da dobro utuvi sebi u glavu da je Rusija shvatila igru koja joj se namešta. Zapad je u stvari već objavio rat Rusiji, jer sankcije koje je uveo zapad nisu ništa drugo, već objava rata.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10223
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10449
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17453
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9717
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo