subota, 19 decembar 2015 00:00

Deklaracija antifašista sveta

Napisala Sekretarijat KPS
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Антифашистский Фронт Мира

21GMyDeK70gМеждународная  Общественная  организация  ветеранов  «Антифашистский  Фронт  Мира» - АФроМ, je organizacija, koja ima za cilj da okupi u zajedničko delovanje sve društvene pokrete sveta, koji sebe smatraju antifašistima, i tako učini prvi korak u organizovanoj borbi protiv ovog zla koje se ponovo nadvija nad našu planetu.

Tekst zajedničke deklaracije:

Budućnost naše planete, danas više nego ikada, izaziva zabrinutost. U raznim delovima sveta povećava se politička nestabilnost. Ekonomska i finansijska kriza utiče na mnoge zemlje. Porast socijalnih tenzija, siromaštva i nezaposlenost postaje ozbiljan globalni problem.

U Evropi kao i u drugim regionima sveta fašizam ponovo podiže glavu. Svedoci smo stalnih pokušaja revizije istorijskih rezultata Drugog svetskog rata, pa čak i osude nehumane nacističke ideologije. Uništavanje spomenika antifašističke borbe, rehabilitacija nacista i njihovih saradnika kao i njihova glorifikacija u školskim udžbenicima, nesporni su dokaz povratka fašističkog zla. Uspon ekstremne desnice postaje danas jedna od najozbiljnih pretnji svetskom miru.

Neo-fašizam se javlja u najrazličitijim oblicima netolerancije i ksenofobije. Neo-fašistička ideologija više ne deluje kao klasična biološka diskvalifikacija, već je mnogo perfidnija i teža za identifikaciju, a kao takva i mnogo opasnija. Verujemo da je kucnuo čas kada trebamo da podignemo svoj glas da se snažno odupremo ovom negativnom trendu.

Mi moramo da udružimo snage i koordiniramo svoje aktivnosti u cilju: zaštite budućih generacija od strahota rata, potvrde naše opredeljenosti ka miru, vraćanja vere u pravdu i zaštite osnovnih ljudskih prava, doprinosa opšteg društvenog napretka, potvrde principa suverene jednakosti naroda, kao osnova svetskog poretka.

Istinska demokratija, suverenitet, socijalno pravedno društvo, poštovanje različitosti i mirnog suživota među državama i narodima su ideali za koje se vredi boriti.


Udružimo svoje snage i recimo neofašizmu:

No pasaran! 

Pročitano 2417 puta Poslednji put izmenjeno subota, 19 decembar 2015 16:53

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.