nedelja, 20 decembar 2015 00:00

Tragom vesti

Napisala Neo Marx
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

nikolic, vucic i paja patakVučić: "Srbija u narednih pet godina neće biti ni blizu začelja Evrope"

Srbija u narednih pet godina neće biti ni blizu začelja Evrope, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, uveren da možemo da se nađemo među razvijenijim zemljama EU po ekonomskim pokazateljima.

Kada sam pročitao ovu budalaštinu, nisam mogao da zaustavim smeh, pogotovo što vrli Premijer govori o „kolosalnom“ rastu bruto domaćeg proizvoda od „ neverovatnih“ 2% na godišnjem nivou u sledećih 5 godina. Ako se zna da je domaći godišnji BDP jedva 30 milijardi evra, za 5 godina BDP Srbije ne može biti veći od 34 milijarde evra.

Ako pogledamo BDP po glavi stanovnika u Evropi, videćemo da se Srbija nalazi samo iznad Bosne i Hercegovine i Albanije, mada ni ove dve zemlje ne zaostaju mnogo za nama. Srpski BDP po stanovniku čini samo 35% od evropskog proseka. To znači da srpska privreda mora da proizvodi preko 100 milijardi evra kako bismo dostigli evropski prosek.

Da bismo stigli evropski prosek za 5 godina, rast srpske privrede bi trebalo da bude po stopi od oko 30%. Kakav idiot prosečan stanovnik Srbije treba da bude, pa da poveruje u takvu budalaštinu.

Međutim, postoje 2 scenarija gde bi Vučićevo predviđanje moglo da se ostvari.

Prvo, da bi Srbija bila u grupi srednje razvijenih zemalja po BDP po stanovniku, neophodno je da Europska Unija doživi privredni pad od 65%. Kako bi to bilo moguće? Recimo, da nekoliko desetina atomskih bombi padne na EU, a da pri tom, radijacija zaobiđe Srbiju. Blesavo i neverovatno.

Druga mogućnost bi bila da „prosrpska“ vlast eliminiše ( pobije ili iseli iz Srbije) sve siromašne građane i ovde ostavi 5% najbogatijih.

Samo tako bi Srbija stigla EU.

Poštovani čitaoci, za koju opciju smatrate da je realna opcija stizanja Europske Unije?

Mi iz Komunističkog Pokreta Srbije smatramo da je moguće u veoma kratkom periodu preokrenuti pogibeljan trend uništavanja države i omogućiti svim građanima Srbije život dostojan čoveka. To pre svega pretpostavlja uspostavljanje socijalizma kao novog društveno-ekonomskog sistema i bacanje kapitalizma na đubrište istorije.

Ono što se Vučiću mora priznati jeste da oseća opasnost i da je njegova opsesivna danonoćna mora – SOCIJALIZAM. Svi njegovi strahovi i strahovi njegovih mentora potiču od saznanja da se ovakvom neljudskom, divljačkom i protiv prirode čoveka, kapitalističkom sistemu, približava kraj. Zbog toga Vučić „primećuje“ da je u "svima nama ostala klica samoupravnog socijalizma" koje bi trebalo da se oslobodimo.

Siromah, ne zna da je to jedino što je dobro ostalo u ovom narodu.

Pročitano 2086 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 20 decembar 2015 15:25

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.