Od naših saradnika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pre nego što pređemo na temu o kojoj mediji u Grčkoj i Srbiji ćute, reći ćemo nešto više o Peltidisu. Iako je nasledio opštinski budžet sa manjkom novca,potpuno osiromašenu Opštinu Patre,rešio je da apsolutni prioritet da socijalnoj politici.

U praksi to izgleda ovako:

-          obezbedio je svakodnevnu ishranu građana Patre bez ikakvih primanja obezbedio je DOSTAVU OBROKA SIROMAŠNIM koji usled hendikepa,bolesti, ili starosti nisu u stanju sami da dođu po svoj obrok.

-          osnovao je kuhinje za spremanje obroka za decu predškolskog i školskog uzrasta - obezbedio je automobile tipa pik-ap za dostavu tih obroka školama i vrtićima

-          svako dete ,bez obzira na ekonomsku situaciju svojih roditelja, u Patri dobija užinu-obrok kako bi se ,osim hrane deci obezbedilo još nešto isto tako važno - JEDNAKOST- ovim su izbrisane razlike između dece koja sebi mogu da kupuju užinu i slatkiše i siromašne dece koja nemaju džeparac...

-          komunista,gradonačelnik Kostas Peletidis smanjio je opštinske takse, poreze i namete građanima sa niskim primanjima,dok je iste takse,poreze i namete povećao onima sa velikim primanjima

nedelja, 14 februar 2016 00:00

Tehnike vladanja Srbijom

Napisala
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

Šest glavnih tehnike vladanja Srbijom su LAŽI I MANIPULACIJA, PARE, KORUPCIJA , KRIMINAL i SILA. Ujedno, to su i glavni oslonci vlasti u Srbiji

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti lažima i manipulacijom, a u drugim tekstovima koji slede, pozabavićemo se ostalim osloncima ove vlasti.

LAŽ I MANIPULACIJA

Laž, kao osnova svih dosadašnjih vladanja nad Srbijom, je danas neporeciva istina.

Jedan od najstarijih, najpraktičnijih i najefektnijih načina vladanja ljudima je manipulisanje informacijama. Današnji informativni prostor neverovatnom brzinom umnožava iskrivljene i netačne informacije i sve je teže prepoznati istinu od laži, izvor kome se može, a kome ne može verovati. Mi smo naprosto zarobljenici savremenog informativnog rata.

Informacija danas nije slobodna i potpuna, već je strogo ograničena i uglavnom delimična, čime utiče na iskrivljenu sliku stvarnosti u cilju manipulisanja narodom.To ova vlast pomoću njoj naklonjenih, potkupljenih ili ucenjenih medija uveliko koristi.

nedelja, 15 novembar 2015 00:00

Pobeda 50 : 92

Napisala
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

kimUnesko (eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization — Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu) je specijalna organizacija Ujedinjenih nacija osnovana 1946. godine. Osnovni cilj organizacije je da doprinese miru i sigurnosti kroz podržavanje saradnje među nacijama kroz obrazovanje, nauku i kulturu kao metod pospešivanja univerzalnog poštovanja pravde, zakona, ljudskih prava i osnovnih ljudskih sloboda.

Jedna od uloga Uneska je da održava listu mesta svetske prirodne i kulturne baštine. Ta mesta se smatraju važnim prirodnim ili istorijskim mestima ili objektima čije očuvanje je važno za celokupnu svetsku zajednicu. Unesko, s druge strane, nije odgovoran da održava ili štiti mesto koje je na njihovim listama.

Što se tiče konkretno same organizacije njeni članovi su samo nezavisne države. Još jednom da ponovimo – N E Z A V i S N E  D R Ž A V E.

Lažna država Kosovo ne poseduje glavni uslov, a to je državnost. Bez obzira na to što poseduje teritoriju i stanovništvo i što je priznata od strane naših “prijatelja”, Kosovo je protektorat, stvoren okupacijom, gde stvarnu vlast ima zapad, odnosno nekoliko zemalja Europske unije i SAD. Meka okupacija je na delu i na ostalom delu teritorije Srbije, gde takođe iste zemlje imaju faktičku

petak, 07 avgust 2015 00:00

“OLUJA”

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

olujaKarakter neke države se najbolje može proceniti po praznicima koje slavi. Hrtvatska je nesumnjivo katolička država po verskim praznicima koje proslavlja. Međutim, hajde da pogledamo koji su to ostali „praznici“ koje ona slavi. Sem međunarodnog „Praznika rada“, Hrvatska slavi „Dan antifašističke borbe“, „Dan državnosti“ , „ Dan neovisnosti“ i „Dan domovinske zahvalnosti“ 05.08.

Možemo se samo smejati proslavi „Dana antifašističke borbe“, jer je zaista minoran broj Hrvata bio u početku u partizanskim jedinicama, sem Dalmatinaca koji su partizansku borbu prepoznali kao svoju borbu. Gro Hrvata je bio u ustašama, a posebno veliki broj psihopata među njima je činio najgnusnija zverstva koja su ljudskom umu nepojmljiva. U tome su imali potpunu podršku najvećeg dela katoličkog klera. Uostalom, interesi ustaške Hrvatske  i Vatikana su bili isti – PRODOR NA ISTOK.

petak, 10 jul 2015 00:00

Šizofrenija jedne propale Rezolucije

Napisala
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

050912Rusija je stopirala jednu od najpodlijih rezolucija koju su Britanci sastavili, a ceo zapad podržao. Glasanje je proteklo tako da niko od Vučićevih „zapadnih prijatelja“ nije stao na stranu Srbije. Šizofrenija srpske politike od 2 000 god. se ogleda upravo u tome da „prosrpske“ vlasti guraju polumrtvu naciju u naručje vekovnih  zlotvora srpskog naroda, a u isto vreme beže od istinskih srpskih prijatelja.  Sve je to dokaz da je Srbija okupirana i spolja i iznutra i da smo na granici biološkog nestanka.

Rusofobija i srbofobija imaju već vekovnu istoriju kao odrednicu zapadne politike. Teško je naći neku novu gadost koja već nije  eksploatisana u zapadnoj propagandi prema Srbiji i Rusiji. Rasizam, mržnja, ljigavost,podlost su jedine konstante zapada prema Rusiji i Srbiji. Za razliku od Rusije, zapad je Srbiju okupirao, teritorijalno osakatio i sada pokušava da je zatre.

 „Slučajem Srebrenica“ zapad nastavlja cinično, bestidno i morbidno da se iživljava sa žrvama na prostorima bivše Jugoslavije. Nije zapadu stalo do Muslimana iz bivše SFRJ. Stalo im je jedino da se što više produbi mržnja, da se opet povadi oružje, da se Muslimani  u svom „pravednom“ gnevu osvete Srbima za „genocid“ nad njima.

Pristajući na laži da je izvršen „genocid“ nad Muslimanima u Srebrenici, srpski politikanti kopaju konačnu grobnicu za srpski narod. Totalni imbecili i kreteni.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
{jb_redbox}Rezolucija je udar na srpski narod sa namerom da se proglasi genocidnim, kao i na RS sa cilјem da se ukine.{/jb_redbox}

Predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću
Predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću

studentski protest 3Uvereni da zastupamo stav većine srpskoga naroda, ovim pismom želimo da apelujemo na Vas da ne učestvujete u aktuelnoj demonizaciji sopstvenog naroda mogućim odlaskom u Potočare 11. jula. Vaš odlazak u Potočare imao bi dalekosežne posledice po srpski narod: implicitno priznavanje navodnog genocida; svrstavanje srpskih žrtava Srebenice na niži rang vrednosti; davanje opravdanja britanskoj rezoluciji u Savetu bezbednosti i proglašavnje srpskog naroda genocidnim; učestvovanje u direktnom udaru na Republiku Srpsku sa krajnjim cilјem da se ukine kao tvorevina nastala na navodnom genocidu.

Nelјudski je negirati zločin, no niko pošten i istinolјubiv ne može prihvatiti i reći da je to bio genocid. Jedan od takvih jeste i Efraim Zurof, direktor centra „Simon Vizental“ u Jerusalimu, koji je u intervjuu za „Politiku“ (18. juna 2015) naglasio, poredeći sa Ruandom i Holokaustom, da se Srebrenica ne može okarakterisati kao genocid. Poznate su vam kontroverze oko ovog zločina, koje teoriju genocida dovode u pitanje od toga da li su i koliko ubijeni strelјani ili poginuli u proboju ka Tuzli u borbi sa Vojskom Republike Srpske, preko toga da veliki broj „strelјanih“ i danas živi širom sveta ili su ubijeni pre ovih događaja i toga da je Ibran Mustafić, osnivač SDA u Srebrenici i ratni predsednik Izvršnog odbora u Skupštini opštine Srebrenica, tvrdio da su sami, iz svojih razloga, ubili 500-1.000 lјudi, do poslednje presude generalu Tolimiru, u kojoj se tvrdnjom od 4.700 ubijenih negira zvanična verzija od preko 8.000 navodno strelјanih. Jedan ubijen je mnogo, ali ovde je i mnogo nedoslednosti da bi se tek tako prihvatila teorija o genocidu.

StartPrethodna123456SledećaKraj
Strana 1 od 6