nedelja, 15 novembar 2015 00:00

Pobeda 50 : 92

Napisala Neo Marx
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

kimUnesko (eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization — Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu) je specijalna organizacija Ujedinjenih nacija osnovana 1946. godine. Osnovni cilj organizacije je da doprinese miru i sigurnosti kroz podržavanje saradnje među nacijama kroz obrazovanje, nauku i kulturu kao metod pospešivanja univerzalnog poštovanja pravde, zakona, ljudskih prava i osnovnih ljudskih sloboda.

Jedna od uloga Uneska je da održava listu mesta svetske prirodne i kulturne baštine. Ta mesta se smatraju važnim prirodnim ili istorijskim mestima ili objektima čije očuvanje je važno za celokupnu svetsku zajednicu. Unesko, s druge strane, nije odgovoran da održava ili štiti mesto koje je na njihovim listama.

Što se tiče konkretno same organizacije njeni članovi su samo nezavisne države. Još jednom da ponovimo – N E Z A V i S N E  D R Ž A V E.

Lažna država Kosovo ne poseduje glavni uslov, a to je državnost. Bez obzira na to što poseduje teritoriju i stanovništvo i što je priznata od strane naših “prijatelja”, Kosovo je protektorat, stvoren okupacijom, gde stvarnu vlast ima zapad, odnosno nekoliko zemalja Europske unije i SAD. Meka okupacija je na delu i na ostalom delu teritorije Srbije, gde takođe iste zemlje imaju faktičku

vlast, pa svi ti briselski i drugi “dogovori i sporazumi” predstavljaju farsu. Srbija može postati slobodna zemlja tek kad se oslobodi zapadnih tutora, a dotle nikakvi “dogovori i sporazumi” ne mogu imati pravnu valjanost, jer okupirana zemlja ne može imati potpuni pravni subjektivitet. Svi mi vidimo da se “dogovori i sporazumi “ postižu na štetu srpskog naroda, a kao takvi ne mogu biti održivi. 

Da je Srbija nezavisna i slobodna država vezala bi se za stvarne i dokazane prijatelje srpskog naroda, a ne za one vekovne neprijatelje srpskog naroda.

Da pomenemo stvarne prijatelje u međunarodnoj zajednici koji su uprkos ucenama, pretnjama i drugim pritiscima, glasale PROTIV prijema Kosova u UNESKO:

Južna Afrika, Angola, Argentina, Jermenija, Belorusija, Bolivija, Bocvana, Brazil, Čile, Kina, Kipar, Kongo, Kuba, Ekvador, Eritreja, Španija, Etiopija, Ruska Federacija, Gruzija, Gvatemala, Ekvatorijalna Gvineja, Indija, Indonezija, Kazakhstan, Kirgistan, Liban, Maroko, Mauricijus, Mozambik, Meksiko, Mijanmar, Namibija, Nikaragva, Uganda, Palestina, Paragvaj, Filipini, Sirija, Moldavija, Demokratska Republika Kongo, Narodna Demokratska Republika Laos, Narodna Demokratska Republika Koreja, Republika Srbija, Slovačka, Južni Sudan, Šri Lanka, Surinam, Urugvaj, Venecuela i Zimbabve. HVALA VAM !

Da pomenemo i one ostale prijatelje ovih izroda na vlasti, a stvarne neprijatelje srpskog naroda:

Albanija, Nemačka, Andora, Saudijska Arabija, Australija, Austrija, Bahami, Bahrein, Belgija, Belize, Benin, Brunej Darusalam, Bugarska, Burkina Faso, Kanada, Kostarika, Obala Slonovače, Hrvatska, Danska, Džibuti, El Salvador, Ujedinjeni Arapski Emirati, Estonija, Makedonija, Fidži, Finska, Francuska, Gabon, Gambija, Gama, Grenada, Gvineja, Gvajana, Haiti, Honduras, Mađarska, Kukova Ostrva, Solomonska Ostrva, Irska, Island, Italija, Jordan, Kuvajt, Lesoto, Letonija, Liberija, Libija, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Malavi, Malta, Monako, Crna Gora, Nauru, Niger, Norveška, Novi Zeland, Oman, Pakistan, Palaos, Panama, Papa Nova Gvineja, Holandija, Portugalija, Katar, Dominikanska Republika, Češka Republika, Tanzanija, Velika Britanija, Ruanda, Sent Lucija, Sent Kitc i Nevis, Sent Marin, Samoa, Senegal, Siera Leone, Slovenija, Somalija, Sudan, Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Istočni Timor, Togo, Tonga, Turska, Tuvalu, Vanuatu i Jemen.

Ovde nema glavnog inspiratora okupacije Srbije- SAD, jer dotična neman nije imala pravo glasa u Unesku.Ove gore navedene države ne bi trebalo da zovemo prijateljima, zbog nas samih, misliće da nismo pri čistoj svesti. Zar ta priča o njima, o EU, posle svega nije gotova, ili je to jedan čist sado-mazohistički odnos u kome uživaju i oni i ova kvislinška vlast.

Ovde pada u oči krajnje naizgled šizofrena pozicija “prosrpske” vlasti koja bezalternativno trči u čeljusti zveri koja se zove Europska unija u kojoj gotovo sve zemlje podržavaju sve što je protivno srpskim interesima, dok sa druge strane održava hladne odnose sa stvarnim prijateljima i saveznicima srpskog naroda.

Ovo je možda najbolji dokaz da su zapad i njegovi vazali našli saveznika u “prosrpskoj” vlasti i lažnoj opoziciji u borbi protiv srpskog naroda. Zbog toga izgleda da ova kvislinška vlast vodi krajnje šizofrenu politiku. Ne, to je samo politika okupatora Srbije.

Da Srbija nije okupirana zemlja, onaje morala jasno da stavi do znanja da priznavanje nezavisnosti Kosova smatra neprijateljskim činom i trebala je da ima diferencirane političko-diplomatskom odgovore pojedinačno za svaku zemlju koja je priznala Kosovo, uključujući i prekid svih odnosa sa nekoliko njih, za primer drugima.

Trebalo je da skupština Srbije proglasi okupaciju dela svoje teritorije i tako se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom. Srbija to nije uradila ni pod Miloševićem, ni pod DOSovkom gamadi, a neće uraditi ni pod naprednjačkim polusvetom.

Da ponovimo, da je Srbija u Skupštini proglasila ratnu okupaciju dela svoje teritorije koji se zove Kosovo i Metohija, onda nikakvi “briselski sporazumi” ne bi mogli da postoje, jer bi u tom slučaju okupator u vidu Nato pakta morao da sprovodi ratno pravo na teritoriji okupiranog dela Srbije.

Upravo zato je aksiom delovanja ovih izroda da ni pod kakvim izgovorom ne pominju međunarodno pravo, već isključivo političke floskule i besmislice koje zamenjuju pravo u ovom izopačenom svetu. Proglasiti okupaciju ne bi bilo u skladu sa “bezalternativnim “ putem u Europsku uniju, ne bi bilo u skladu sa “evropskim vrednostima”, ne bi bilo lepo ljutiti Nemačku,Ameriku i ostale prijatelje “prosrpske” vlasti, Srbija onda ne bi bila “lokomotiva” razvoja na Balkanu, ne bi bila toliko “uvažavana” i na Istoku i na Zapadu i ne bi bila tako “privlačna” za strane investicije kao što je sad. ( Ako nismo naveli sve besmislice koje izgovara ova pogan na vlasti, vi ih dodajte da tekst bude potpuniji.)

Zato nikada politikanti i pajaci na vlasti ne uzimaju primer Kipra koji nikada i ni u kakvoj prilicinije odustao odmeđunarodnog prava kada je u pitanju okupirani deo kiparske teritorije. Zato se Kipru nikada neće desiti da se o “Severnom Kipru” vodi debata u Unesku. Za Srbiju je i Kipar više nego ozbiljna državakoju možda možemo pobediti u košarci, fudbalu ili odbojci, ali dok su ovi izrodi na vlasti, nikada nećemo u moralu, patriotizmu, inteligenciji i poštovanju Kipra u međunarodnoj zajednici. U ljubavi prema domovini, Kipar može da nam bude uzor.

Okupacija ne prejudicira konačan status okupirane teritorije, sve do potpisivanja mirovnog ugovora. Ako takav ugovor Srbija ne potpiše, Kosovo i Metohija nisu za Srbiju izgubljeni. Srbiji je, nažalost, ostalo još malo do konačnoggubitka Kosova i Metohije, a to je “ normalizacija” odnosa Beograda i Prištine, dakle, ostatka Srbije i države Kosovo.Ako to ova ili neka druga izdajnička vlast to potpiše, onda smo zauvek izgubili smisao postojanja Srba kao naroda.

Da smo uopšte bilo kakva zemlja, morali bi da prekinemo sve pregovore i ukinemo sva posredništva zemalja i asocijacija koje otvoreno zagovaraju cepanje Srbije i tek kad jasno stavimo do znanja da su nam neprijatelji svi oni koji rade na razbijanju Srbije, protiv domaćeg i međunarodnog prava, možemo se ponadati da će se broj tih zemalja koje podržavaju Kosovo smanjiti, jer će mnoge naš pošten, otvoren i čvrst stav po tom pitanju navesti da dobro razmisle o svojim potezima. Sa ovakvim izrodima na vlasti i u lažnoj opoziciji čeka nas brzi kraj.

Svojom neodgovornom i nemuštom politikom smo doprineli da su mnoge zemlje, razumevajući da mi samo fingiramo po pitanju Kosova, priznale nezavisnost Kosova i podržale prijem u UNESCO. Da se ne lažemo, Rusi su srpske kvislinge omeli u ovoj dvoličnoj igri. Tako je isto i onaj sramotni predsednik SANU poslao poruku potrebe „dostojanstvenog povlačenja sa Kosova“, a on to nije uradio bez podrške ovih koji sada trube da smo pobedili, a spasile su nas totalnog debakla, čini se protiv naše volje, one zemlje koje čuvaju međunarodno pravo i suprostavljaju se Zapadnom bezumlju iz straha da će isto nasilje, koliko sutra, da primene na njima.

Dakle “pobedili smo” tako što smo još jedanput žestoko poraženi rezultatom 92:50. Kvislinzi, čestitamo! Orvel je ipak danas samo benigni dečji pisac. Srbija je u svemu prevazišlaOrvelovu “1984”.

Pročitano 2222 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 15 novembar 2015 17:02

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.