28
čet, mar

Prilozi saradnika
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

semaforDa bismo lakše shvatili šta nas je snašlo, moramo poći od činjenice da je Srbija okupirana zemlja. Okupirana vojno, ekonomski i politički. Zapad diktira političkom scenom Srbije i „srpske“ političke partije vrše okupacionu vlast  u njegovo ime i  imaju samo jednu ulogu NESMETANO IZNOŠENJE PROFITA IZ SRBIJE.

Tako mnogo lakše možemo razumeti „rekonstrukciju“ Vlade. Šta se u sistemu menja da bi robovima Novog Svetskog Poretka bilo bolje? Ništa. Zbog toga će nam biti sve lošije i lošije. Dokle? Dok nas zapad ne uništi ili mi ne promenimo društveno uređenje.

Da vidimo ko nam je nametnut da nas vodi.

Inteligencija je sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. To je najčešća definicija ove ljudske sposobnosti. Ima jako mnogo definicija koje u sebe uključuju raščlanjene delove koji zajednički čine jednu celinu kao što su matematička, jezičko-logička i socijalna inteligencija. Zapadne bitange, u cilju podjarmljenja celog sveta, našle su način da mlade ljude sa periferije kapitalizma privuku u svoju orbitu i dajući im stipendije, da od njih naprave nove  „lidere“ koji će biti nametnuti  okupiranim zemljama iz kojih dolaze na „školovanje“. Ti takozvani budući „lideri“ se podvrgavaju ispiranju mozga, a naročito je bitno da budu potpuno lišeni socijalne inteligencije ...

semafor

Da bismo lakše shvatili šta nas je snašlo, moramo poći od činjenice da je Srbija okupirana zemlja. Okupirana vojno, ekonomski i politički. Zapad diktira političkom scenom Srbije i  „srpske“ političke partije vrše okupacionu vlast u njegovo ime i  imaju samo jednu ulogu NESMETANO IZNOŠENJE PROFITA IZ SRBIJE. 

Tako mnogo lakše možemo razumeti „rekonstrukciju“ Vlade. Šta se u sistemu menja da bi robovima Novog Svetskog Poretka bilo bolje? Ništa. Zbog toga će nam biti sve lošije i lošije. Dokle? Dok nas zapad ne uništi ili mi ne promenimo društveno uređenje. 

Da vidimo ko nam je nametnut da nas vodi. 

Inteligencija je sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama. To je najčešća definicija ove ljudske sposobnosti. Ima jako mnogo definicija koje u sebe uključuju raščlanjene delove koji zajednički čine jednu celinu kao što su matematička, jezičko-logička i socijalna inteligencija. Zapadne bitange, u cilju podjarmljenja celog sveta, našle su način da mlade ljude sa periferije kapitalizma privuku u svoju orbitu i dajući im stipendije, da od njih naprave nove  „lidere“ koji će biti nametnuti  okupiranim zemljama iz kojih dolaze na „školovanje“. Ti takozvani budući „lideri“ se podvrgavaju ispiranju mozga, a naročito je bitno da budu potpuno lišeni socijalne inteligencije.

Šta je socijalna  inteligencija?

Socijalna  inteligencija izražava sposobnost osoba da lako upoznaju ljude i sklapaju prijateljstva, uživaju posmatrajući ljude i analizirajući njihov govor tijela, uživaju u grupnim aktivnostima i živim razgovorima, dobro organizuju aktivnosti za sebe i druge, znaju pobuditi interes kod ostalih za neki zajednički posao, brinu o tome što je ispravno, a šta pogrešno, vode računa o tome kako se drugi osjećaju, brinu o drugim ljudima i u pronalaženju načina kako da im pomognu, jer upravo ova inteligencija omogućava da razumeju druge.

Bez ove vrste inteligencije te osobe su idealan materijal za stvaranje „novih svetskih vođa“ Novog Svetskog Poretka. Osobe koje imaju razvijenu socijalnu inteligenciju jednostavno su „škart“ za globalističke bitange, jer imaju moralne granice preko kojih ne mogu. One druge osobe lišene socijalne inteligencije se nameću kao „vođe“ partija i stranki, a još kada im se nameste razne afere zbog kojih moraju da budu poslušni i pare kao melem na ranu, onda dobijamo Srbiju.

Mladi ministar finansija nije ni seo u svoju udobnu ministarsku fotelju, a već je dao nekoliko izjava kojima je dao na znanje sa kim imamo posla. Upada u oči i uši da građani Srbije treba da stegnu kaiš. Građanima Srbije su već odavno pale pantalone i kaiš o kome priča ta osoba se nalazi oko naših vratova. Ako ga još malo stegnemo, izvršićemo kolektivno samoubistvo.

Umesto da priča o time kako povećati proizvodnju i razvoj ( o čemu očito pojma nema ), on ponavlja  kapitalističke mantre koje su mnoge zemlje zavile u crno, a njihove stanovnike pretvorile u roblje bankarskog lobija. Svaka zemlja kojoj je stalo do opstanka je bez milosti izbacila MMF sa svoje teritorije ( poslednja je bila Mađarska ), jer ono što MMF nudi je samoubistvo za svaku zemlju. MMF nije ništa drugo do skup nezaježljivih bankara kojima nije cilj da zemlja kojoj piju krv  preživi i razvije se, već naprotiv, da bez prestanka plaća sve veće i veće kamate na pozajmljena sredstva dok konačno ne crkne.  Budući ministar finansija Srbije Lazar Krstić predlaže zaključivanje sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) još pre nego što je stupio na dužnost. Takve izjave ne pružaju nade za bilo kakvo poboljšanje u ekonomiji Srbije. Očito je da  Lazar Krstić i MMF spremaju da zadaju završni udarac ekonomiji Srbije, posle koga Srbija neće više postojati kao država, već kao večno zadužena teritorija

„Biser“ MMF-a je da se sve u državi privatizuje, jer kao privatno je efikasnije od drugih oblika svojine. NARAVNO DA JE TO NAJVEĆA LAŽ. A evo zbog čega. Sve što treba da se privatizuje se veštački dovodi do prosjačkog štapa, a onda se pojavljuje spasilac u liku zapadnog kapitala, kupuje resurse dotične zemlje za dvadeseti deo realne cene i onda počinje pomahnitali pir. Odmah se otpuštaju radnici, a oni koji ostaju raubuju se  do krajnjih granica. Naravno, odmah se podižu cenu svojih proizvoda ili usluga i time postaju „uspešna“ preduzeća. Zaista efikasno. Radnike u ovakvom izopačenom sistemu nema ko da štiti. Radnici su potrošna roba.

Zbog toga je na mesto ministra finansija doveden dugo pripremani kadar degenerisanog zapadnog kapitalizma da nas „urazumi“.  Da li uopšte taj Lazar zna šta radi? Zna i te kako dobro. Mantre koje je pokupio učeći, on sada primenjuje na Srbiju.

Kako uopšte može da nam bude bolje ako se nastavi sa istom ekonomskom politikom koja nas je dovela do rekordne zaduženosti, rekordne nezaposlenosti, rekordnog budžetskog deficita, besperspektivnosti i beznađa?

Ko je uopšte Lazar Kostić?

Ono što odmah pada u oči je činjenica da je on jedan od budućih „svetskih lidera“ koji je regrutovan kao omladinac i posle mnogobrojnih testova postao „podoban“ da vodi „ balkanske domorodce“. Jednom rečju moderni janjičar. Ne sporeći njegovu matematičku i jezičko-logičku inteligenciju, očito da je čovek bez trunke socijalne inteligencije, jer bi inače trebalo da pokaže bar malo samilosti prema građanima Srbije.

Pošto su ga primili „besplatno“ na univerzitet Jejl, odmah su ga ubacili u sektu koja se naziva  Δ Κ Ε (delta, kapa, epsilon) i on postaje deo programa američkog Stejt departmenta „Youth Leadership Program“ odnosno programa stvaranja novih janjičara koji će promovisati amerikanizaciju „zaostalih balkanskih“ divljaka kojima pre svega treba promeniti svest. Odnosno, treba nas poništiti kao ljude, izbrisati nam istorijsko pamćenje i stvoriti od Srba beslovesne idiote i robove zapada. Zapad je stvorio buduće „lidere“, još samo da stvori stoku koju će oni da vode. Taj posao rade zajedno sa  srpskim partijskim vrhovima kako pozicije, tako i opozicije.

 Ovde treba spomenuti da su prioriteti i Jejla i Mekinzija odakle nam mali Laza dolazi upravo razvoj globalističkog liderstva i služenje zapadu po svaku cenu. Bilo kakva neposlušnost zemalja i njihovih lidera zapadnim krvopijama izaziva njihovu odmazdu. Upravo zato nam je zapad namenio ovakve kontrolore.

Ovde se postavlja fundamentalno pitanje, a to je: kakve veze ima Krstić sa finansijama, kada to nije ni studirao? Očito da to, što nema pojma o finansijama, niti bilo kakvog iskustva u toj oblasti, postaje marginalno u odnosu na „kvalitete“ koje poseduje, a o kojima smo u prethodnim pasusima pisali.

Srbija bi mogla da se izvuče iz kandži  međunarodnih lihvara samo ako promeni društveno-ekonomsko uređenje i osloni se na sopstvene razvojne  snage. Sve drugo nas vodi u još veću zaduženost što i jeste cilj  svake lihvarske zapadne banke.

Umesto zaključka

Zapad nas još jače stiska i zbog toga mu je potrebna ovakva vlast u Srbiji, jer građane Srbije daljim sprovođenjem ovakve politike čekaju dalje otimanje privrednih i prirodnih resursa , otpuštanja radnika i smanjivanje plata i penzija, dalje zaduživanje, nastavak komadanja Srbije i kao krajnji cilj NESTANAK SRBIJE, KAO I PRETVARANJE SRBA U KO ZNA ŠTA, što nam nagoveštava Aleksandar Vučić i kamarila oko njega  pod hitnom promenom svesti srpskog naroda. Jadnik, ne zna da se svest jednog naroda menja tek za oko 50 do 100 godina.

„Stipendiste“ koje nam odavno šalje američka vlada, a sada i poslednjeg  Lazara Krstića, koji  je dugo pripreman za ovu ulogu i poslat je sada kao novi namesnik, jer ovu dosadašnju  politiku uništavanja Srbije nisu više u stanju da sprovode potrošeni neoliberalni kadrovi i stranke na ivici cenzusa. Potrebna je sveža krv koja se pojavljuje kao tobožnji spasilac, „patriota“, „ekspert“   „novi Tesla“ i koga će podržati one političke snage koje su donedavno važile za „nacionalne i patriotske“. Pogrešili su, narod ih je već pročitao.

Dokle god ova neoliberalna dogma opstaje, to bolje sutra uvek će biti sutra, odnosno malo sutra,  a zapravo će biti sve gore. Strane investicije u tom konceptu donose profit isključivo strancima i bitangama na vlasti i pri vlasti, a narodu jad, znoj i beznađe.

Suština koja se primenjuje na građanima Srbije je u tome da zbog novih, savremenijih tehnologija kapitalističke bitange će imati veću kontrolu nad masama, i zbog toga što ljudski rad neće više biti potreban - oni će biti izlišni - beskorisni teret sistemu. Ako ta ološ bude nemilosrdna, mogu da odluče da eliminišu masu. Ako budu „humani“ mogu da koriste propagandu ili biološke tehnike da smanje rađanje dok se masa sama ne ugasi. Lazar Krstić je samo vesnik nesreće koja se priprema srpskom narodu i svim građanima Srbije.

Postoji zaista minimalna nada da Lazar Krstić, kada spozna svu nesreću koja se nadvila nad sve građane Srbije, javno kaže kome i čemu služi. Mi to već znamo.

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10223
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10449
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17453
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9717
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo