Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Beograd -- U rezidenciji otpravnice poslova ambasade Venecuele u Beogradu Dije Nader de El-Andari, svečano obeležena 202. godišnjica nezavisnosti te zemlje.

195635774451d723e6a2a2a486692315 640x495202 venecuela"Na današnji dan 1811. godine, Venecuela je stekla nezavisnost, na slavni dan kada smo rekli 'ne' kolonijalizmu i potlačenosti, i 'da' slobodi, suverenitetu i integritetu latinoameričkih zemalja", izjavila je El-Andari.

Venecuela obeležava 202. godišnjicu proglašenja nezavisnosti od Španije, kao prva južnoamerička država koja se otcepila od te zemlje 5. jula 1811. godine. 

Danas, više nego ikada, dižemo glas za naše zemlje i narode, kao što je govorio i naš večni lider Ugo Čaves, koji sada živi sa kolenima na zemlji, slično kao vojnik u rovu za vreme ratovanja", istakla je ona. 

Prema njenim rečima, Venecuela je poslednjih nedelja, na čelu sa novim predsednikom Nikolasom Madurom, pokazala svetu da je i dalje protiv imperijalizma i cionizma, i da je za istinsku integraciju latinoameričkih zemalja, "da se zajedno bore i zajedno rade". 

"Ljudima širom sveta pokazali smo, takođe, da imamo dostojanstvo, da smo spremni da, ako treba, damo život za našu borbu i da smo apsolutno protiv potlačenosti", rekla je El-Andari, izvinjavajući se što ne govori dobro engleski, ali ga, kako je rekla, govori "iz sveg srca". 

Narod Venecuele se zalaže za stvarni mir, koji se ne može naći bez pravde, "tako da se borimo za socijalnu pravdu, i uvek govorimo 'Čaves živi, borba se nastavlja'", istakla je na kraju. 

Svečanom prijemu u rezidenciji prisustvovali su predstavnici diplomatskih misija, verskih zajednica, društvenih, političkih i kulturnih organizacija i institucija, kao i istaknuti akademici i intelektualci, a atmosfera je upotpunjena latinoameričkom muzikom. 

Povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Venecuele, otpravnica poslova ambasade te zemlje u Srbiji je ranije danas položila venac na spomenik Neznanom junaku na Avali, uz prisustvo Društva Srpsko-Venecuelanskog prijateljstva " Simon Bolivar".

Ambasada Venecuele u Beogradu ponovo je, posle 19 godina, otvorena 27. februara prošle godine, pošto je bila zatvorena od 1993.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…
maj 05, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Promena svesti

Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena napravljena je u stilu akcionarskog društva za trgovinu nacionalnim i državnim interesima. Na tim temeljima Vučić je napravio kriminalnu mrežu, kojom je prekrio celu Srbiju. U…

„IZBORI“

mar 18, 2018 995
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 2342
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 1157
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 1701
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

Izdvajamo