19
pet, apr

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

zastavaKPS-L-animSirija je , već više od dve godine, izložena nemilosrdnim i divljačkim napadima terorističkih bandi koje su finansirane i pomognute od strane desetak imperijalističkih država i njihovih satelita.

Nјihov cilј je da se uništi sirijska država koja stoji kao prepreka na putu onih koji pokušavaju da nametnu plan o "Velikom Bliskom istoku", da razbiju države u regionu i zamene ih malim entitetima koji će se boriti jedni protiv drugih, da nametnu apsolutnu dominaciju na resurse nafte i gasa, da eliminišu palestinski problem na način ekstremno suprotan interesima palestinskog naroda.

Ove zemlјe manipulišu greškama i nedostacima aktuelnih režima na jednoj strani, i suprotstavljaju ih opozicionim, suparničkim pokretima na drugoj. Ti pokreti su mirni u početku, kasnije se pretvaraju u militantne naoružane formacije koje dobijaju široku podršku od SAD i njenih satelita, Turske, Katara i Saudijske Arabije. Turska je vojno zaposela granične prelaze prema Siriji kako bi pomagala da se krijumčari oružje, ubacuju na hilјade plaćenika koji sebe nazivaju Džihadistima, a koji su obučavani u kampovima pod budnim okom američkih instruktora. Milijarde američkih petro dolara je potrošeno za ove namene. Korišćeni su najperfidniji oblici psihološkog rata ... 

zastavaKPS-L-animSirija je , već više od dve godine, izložena nemilosrdnim i divljačkim napadima terorističkih bandi koje su finansirane i pomognute od strane desetak imperijalističkih država i njihovih satelita.

Nјihov cilј je da se uništi sirijska država koja stoji kao prepreka na putu onih koji pokušavaju da nametnu plan o "Velikom Bliskom istoku", da razbiju države u regionu i zamene ih malim entitetima koji će se boriti jedni protiv drugih, da nametnu apsolutnu dominaciju na resurse nafte i gasa, da eliminišu palestinski problem na način ekstremno suprotan interesima palestinskog naroda.

Ove zemlјe manipulišu greškama i nedostacima aktuelnih režima na jednoj strani, i suprotstavljaju ih opozicionim, suparničkim pokretima na drugoj. Ti pokreti su mirni u početku, kasnije se pretvaraju u militantne naoružane formacije koje dobijaju široku podršku od SAD i njenih satelita, Turske, Katara i Saudijske Arabije. Turska je vojno zaposela granične prelaze prema Siriji kako bi pomagala da se krijumčari oružje, ubacuju na hilјade plaćenika koji sebe nazivaju Džihadistima, a koji su obučavani u kampovima pod budnim okom američkih instruktora. Milijarde američkih petro dolara je potrošeno za ove namene. Korišćeni su najperfidniji oblici psihološkog rata od strane  nekoliko desetina TV stanica kako bi se uneo duhovni razdor i započeli etnički sukobi između pripadnika istog naroda, a kasnije i uz masovno učešće tzv. džihadističkih grupa. One su se već veoma rano okrenule uništavanju sirijske ekonomije i proglasile rat protiv sirijskog naroda, koristeći se prednostima nametnutih ekonomskih sankcija i nametnutog embarga od strane velikih imperijalističkih sila. Oružana dejstva pokrenuta su protiv narodne i protiv privatne imovine. Takodje su korišteni automobili bombe i mine iznenađenja za ubijanje civilnog stanovništva.

Pogoni za proizvodnju električne energije su dignuti u vazduh, oštećena električna distributivna mreža, naftne bušotine su razorene, tankeri zapaljeni. Hilјade tona automobilskih točkova je ukradeno i prokrijumčareno u Tursku. Oko hilјadu fabrika i radionica u Alepu su demontirane i ukradene. Mašine koje su pripadale ovim fabrikama, prodate su u Turskoj kao pribor po najnižim mogućim cenama, takođe su napadnuti i oštećeni veliki irigacioni projekti, kao i centri za uzgoj stoke, lokalni i regionalni putevi širom Sirije su zatvoreni, zdravstveni centri, škole i univerziteti su takođe bili meta napada terorista. Naučnici, lekari i oficiri su takođe mete, često se kidnapuju i ubijaju. Hilјade vojnika kao i civila je kidnapovano. Otkriveno je da su naoružane bande vršile masakre. Leševi žrtava bacani su u reke. I to nije zločin , to ne treba da se sankcioniše od strane međunarodne zajednice ?

Neke žrtve su bile zaklane. Neka tela su bila izmrcvarena i unakažena. Ovi oblici zločina pripadaju srednjem veku. I svo to vreme „humani i civilizovani“ zapad ćuti. Pre nekog vremena, sproveden je niz zločina korišćenjem auto bombi, posebno u Alepu, gde je 85 studenata, Univerziteta Alepo, poginulo, a više stotina je ranjeno. I to nije zločin, to ne treba da se sankcioniše od strane međunarodne zajednice ?

Turska je javno priznala da snabdeva teroriste i kriminalce, svim oružjem i opremom kao i dopunom u ljudstvu koje dolazi iz 29 zemalјa. Ove akcije su grubo kršenje međunarodnog prava koje zabranjuje bilo kojoj zemlјu da koristi svoju teritoriju za napad na svoje susede. Mi znamo da Turska, sama, nikada ne bi mogla da radi takve stvari bez američke, evropske i podrške zemalјa Zaliva. Sirija se hrabro opire agresiji i nanosi teške gubitke tim bandama. Dakle, kriminalci, kao i teroristi nisu u stanju da ostvare sve svoje cilјeve. Ali Sirijci plaćaju veliku cenu tokom otpora.

Sirija ne veruje da rešenje problema može biti isključivo vojno, već, još od začetka sukoba poziva na mirno i političko rešenje putem sveobuhvatnog nacionalnog dijaloga. U međuvremenu, agresivni savez nameće preduslove za nacionalni dijalog na način koji čini političko rešenje nemogućim.

Sirijska vlada je pokrenula inicijativu i naglasila potrebu za demokratskim reformama, novi ustav, nove reforme koje trebaju da sprovedu sve političke snage, uklјučujući i opoziciju. Novoformirani Savez svih Sirijaca je morao da bude taj koji bi trebao da insistira i sprovede, da prestanu sve vojne akcije sirijske vojske, s jedne, i prestanak delovanja i ubacivanja plaćenika u Siriji, s druge strane. Nažalost, inicijativa je odmah odbijen od strane naoružanih terorističkih grupa i onih koji ih podržavaju i zahtevaju da se nasilјe i terorizam nastavi.

Nakon toga je usledila iznenadna izraelska agresija protiv sirijskog naučno-istraživačkog centar u blizini granice Sirije i Libana. Taj čin agresije, pomogao je u sagledavanju prave suštine Izraela i njegovih pokušaja da se manipuliše aktuelnim dešavanjima u Siriji, da oslabi sirijsku vojsku i otvori nove frontove. I to nije zločin, to ne treba da se sankcioniše od strane međunarodne zajednice ?

Vojno skladište u Homsu je gađano najverovatnije taktičkom nuklearnom granatom. Kontaminacija koja se izaziva na ovaj način, godinama ubija ljude na tim prostorima. I na kraju kada su naoružane bande upotrebile bojne otrove njihovi patroni i mediji to pripisuju sirijskoj armiji. I to nije zločin , to ne treba da se sankcioniše od strane međunarodne zajednice ?

Naravno, sve je opet pripisano regularnoj armiji a bande i teroristi se amnestiraju i proglašavaju humanitarnom misijom. Kojeg li cinizma. Povod za vojnu intervenciju je time stvoren, slično kao i godinama pre toga sa insceniranim Markalama, Račkom, Sadamovim hemijskim oružjem, Libijskom „diktaturom“ itd. itd. Scenario je gotovo uvek, potpuno isti.

Do sada je sirijski narod plaćao veoma visoku cenu, desetine hilјada nedužnih civila je ubijeno. Danas je Sirija izložena humanitarnoj katastrofi.

Oko tri miliona sirijski građani su napustili svoje domove i postali interno raselјene izbeglice u susednim zemlјama koje žive u neverovatno teškim uslovima, kojima je potrebna hrana i lekovi. Ove izbeglice apeluju na međunarodnu javnost da izvrši pritisak na vlade SAD, EU, Katara i Saudijske Arabije da prestanu sa vojnom opsadom i ekonomskim sankcijama prema Siriji. Takvim sankcijama pridružila se i izdajnička vlada Srbije. Osim toga, oni zahtevaju da podrška oružanim bandama prestane odmah, jer ne ugrožava samo Siriju, već i celi svet.

Komunistički Pokret Srbije izražava solidarnost sa Narodom Sirije u njihovoj pravednoj borbi za očuvanjem nacionalnog suvereniteta i nezavisnosti. Osuđuje svaki oblik represije u međunarodnim odnosima i mešanje u interne probleme bilo koje zemlje. Takođe apelujemo na sve komunističke partije sveta, da ustanu i podrže naše drugove u Siriji, da dignu svoj glas protiv ovakvih neljudskih i nehumanih agresija, da snažno podrže socijalističku BASS partiju koja se bori protiv najvećeg zla čovečanstva, protiv državnog terorizma Sjedinjenih Američkih Država i njenih podrepnih muva. Dalje ruke od Sirije, zaustavimo rat i razaranja, sutra je vaša zemlja na redu !!!

Drugovi radnici, komunisti, pošteni i časni građani, vaša solidarnost i podrška Siriji će ovom narodu značiti jako puno. Budite aktivni u toj podršci , budite uporni , budite dosledni. Srbija je kroz sve ovo već prošla i mi znamo i razumemo zašto se ovo događa. Nas niko više ne može da laže i da nam govori o plemenitim ciljevima vojnih agresija i okupacija. Mi znamo da iza toga stoji najobičnija pljačka materijalnih dobara i prirodnih resursa od strane najvećih svetskih LOPOVA.  Naša i vaša podrška će predstavlјati još jedan dokaz jedinstva i solidarnosti progresivnih i revolucionarnih snaga širom sveta.

Zajednički Sekretarijat Komunističkog Pokreta Srbije

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10360
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10563
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17561
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9823
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo