29
pet, mar

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

1ohKU6nVqG1UKorporativni fašizam pokazuje svoje lice u Ukrajini. Pod maskom regularnih snaga Ukrajine ratuju plaćenici koje su angažovale ukrajinske bogataške bitange stvorene u vreme raspada SSSR-a. Kompletan desni sektor, ukrajinska nacionalna garda i ostali nacisti su obukli uniforme Ukrajinske vojske i u njeno ime čine neviđene zločine. Tu svakako nije zanemarljiva uloga stranih plaćenika.

 Najveća nepoznanica je buduće delovanje ruskih vlasti,pošto se tu nalaze razne snage koje imaju uticaj kako na unutrašnju, tako i na spoljašnju politiku Rusije.

Takozvani ruski oligarsi koji su stvoreni kapitalom zapada i koji su pokupovali u bescenje ruske privredne resurse za vreme pijanog idiota Borisa Jeljcina i njegove antinarodne kamarile, ne rade u interesu ruskog naroda, već isključivo u interesu profita. Kakvi su međusobni odnosi ruske buržoazije i njihovih zapadnih pandana, možemo samo da nagađamo, jer kapital ne poznaje međunarodne granice. Ko koga tu ucenjuje i ko ima kakve interese, pokazaće vreme.

Najveći problem za ruske oligarhe su prve dve rečenice Manifesta narodnog fronta oslobođenja Ukrajine koje dajemo sa prevodom na srpski, a koje glase da će budući društveno – političko uređenje biti pravedna socijalna narodna republika bez oligarha i korumpirane birokratije, a da su neprijatelji Novoruske republike vladajuća ukrajinska liberalno-fašistička elita koju čine kriminalni savez oligarha, birokrata, ukrajinskih bezbedonosnih struktura i ...

1ohKU6nVqG1UKorporativni fašizam pokazuje svoje lice u Ukrajini. Pod maskom regularnih snaga Ukrajine ratuju plaćenici koje su angažovale ukrajinske bogataške bitange stvorene u vreme raspada SSSR-a. Kompletan desni sektor, ukrajinska nacionalna garda i ostali nacisti su obukli uniforme Ukrajinske vojske i u njeno ime čine neviđene zločine. Tu svakako nije zanemarljiva uloga stranih plaćenika.

 Najveća nepoznanica je buduće delovanje ruskih vlasti,pošto se tu nalaze razne snage koje imaju uticaj kako na unutrašnju, tako i na spoljašnju politiku Rusije.

Takozvani ruski oligarsi koji su stvoreni kapitalom zapada i koji su pokupovali u bescenje ruske privredne resurse za vreme pijanog idiota Borisa Jeljcina i njegove antinarodne kamarile, ne rade u interesu ruskog naroda, već isključivo u interesu profita. Kakvi su međusobni odnosi ruske buržoazije i njihovih zapadnih pandana, možemo samo da nagađamo, jer kapital ne poznaje međunarodne granice. Ko koga tu ucenjuje i ko ima kakve interese, pokazaće vreme.

Najveći problem za ruske oligarhe su prve dve rečenice Manifesta narodnog fronta oslobođenja Ukrajine koje dajemo sa prevodom na srpski, a koje glase da će budući društveno – političko uređenje biti pravedna socijalna narodna republika bez oligarha i korumpirane birokratije, a da su neprijatelji Novoruske republike vladajuća ukrajinska liberalno-fašistička elita koju čine kriminalni savez oligarha, birokrata, ukrajinskih bezbedonosnih struktura i pravih kriminalaca koji služe interesima stranih ( zapadnih ) država. Upravo ovi stavovi donose strah kod ruskih oligarha da takve ideje ne postanu dominantne u ruskom društvu i time ugroze njihove megakapitale. Nažalost, to izaziva kod njih potpuno negativan stav prema Novorusiji i oni će se gotovo sigurno obradovati njenom porazu. Nije isključeno da će mnogi od njih aktivno raditi na nestanku Novorusije. U klasno podeljenom društvu se ne mogu ostvariti zajednički nacionalni interesi iz prostog razloga što interesi kapitala ne korespondiraju sa interesima nacije. Upravo takav odnos snaga u okviru Rusije izaziva bojazan kakvu će dalju politiku voditi državni vrh Rusije prema Ukrajini. U borbi Novorusije protiv povampirenih nacista pomalja se jedno novo državno ustrojstvo koje se zasniva na jednom novom i mnogo poštenijem modelu državnog uređenja. iz ovog prinudnog ratnog komunizma, stvara se jezgro budućih međusobnih odnosa stanovnika Novorusije gde je bivšim oligarsima odzvonilo.

Mnoge od tih ruskih oligarha ni sudbina Rusije ne interesuje kada je u pitanju profit.

Ne treba uopšte skrivati činjenicu da se u Rusiji i dalje teško živi i da na taj težak život i te kako utiču vlasnički odnosi. Drugačijom podelom nacionalnog proizvoda, rusko društvo bi neuporedivo bolje živelo i te ideje koje se ostvaruju u Novorusiji vise kao Damaklov mač nad ruskom antinarodnom buržoazijom.

Pošto se savremeni fašizam nalazi pre svega u okviru korporacija, jer politika nije ništa drugo nego kurva ekonomije, korporativni interesi su ti koji određuju politiku zapada, kako unutrašnju, tako i spoljnu.

Zapad je u arapskom svetu našao islamske fašiste kao svoje prirodne saveznike, a u Ukrajini je našao prave naciste i njihove potomke kao svoje saveznike, obukao im uniforme i takve bitange predstavlja kao regularnu vojsku Ukrajine kojima nesebično pomaže.

U suštini rat u Ukrajini je samo normalna posledica zapadnog, a pre svega američkog „novog svetskog poretka“ koji se ostvaruje na milionima mrtvih. Samo u poslednjih dvadesetak godina Američki imperijalizam nema nameru da ovlada, već da uz pomoć domaćih korumpiranih vođa uništi države i narode. To smo već odavno videli u mnogim krajevima sveta, a isto tako kod nas u bivšoj SFRJ i Srbiji. Američki četvrti rajh može da obezbedi stabilnost i perspektivu američkog kapitalizma samo dotle dok Amerikancima obezbeđuje zavidan potrošački standard pljačkom celog sveta. Da nema te pljačke, SAD bi se već sad raspale. Toga su današnji vlastodršci u SAD veoma svesni. Njihovi evropski podrepaši takođe veoma dobro shvataju da bez SAD nema ni Evropske Unije, pošto isti kapital kontroliše jedne i druge.

Prava priroda zapada se vidi jako dobro na primeru Ukrajine gde zapad promoviše sopstvenu „demokratiju“ uz pomoć deklarisanih nacista. Piun zapada nelegalni predsednik Ukrajine Porošenko preti ubijanjem 100 stanovnika Novorusije za svakog svog ubijenog bandita. Pošto su mu mnogi Ukrajinci okrenuli leđa, sada pokušava da nasilno mobiliše mnoge Ukrajince kako bi ih isturio kao živi štit protiv ustanika . 

Kakav je interes zapada, pre svega SAD za ovakvom krizom u Ukrajini?

Odgovor se može naći pre svega u unutrašnjim protivrečnostima SAD, jer američki BDP i pored svih laganja njihove statistike i metodologije koja u BDP ubraja i sekundarnu raspodelu, što je jednostavno van svake pameti, ali je u skladu sa kapitalističkom logikom ( npr. Telefoniranje se obračunava kao deo BDP, a takođe i seksualne usluge prostitutki itd. ). i takav BDP apsolutno pada i izaziva sve veću i veću krizu. Američki dug je premašio 17 hiljada milijardi dolara i više se ničim ne može pokriti. Dug se može anulirati ili inflacijom ili nekim velikim ratom gde će Amerikanci i jednu i drugu stranu snabdevati oružjem. Za koju su se varijantu odlučili ludaci koji vode SAD vidimo. TO JE RAT.

U Ukrajini već više od 20 godina buše ukrajinsko društvo i po horizontali i po vertikali kako bi se stvorila i održala beskrajna mržnja jednog dela Ukrajinaca prema Rusiji i ruskom narodu. Zapad nije gadljiv ni prema ukrajinskim nacistima. Oni su uostalom prirodni saveznici zapada.

Posebna priča je Evropska unija kao unija krupnog zapadnog kapitala koja će kako god bilo slediti politiku SAD. Za vladajući plutokratski sloj, najveći protivnici su one snage koji bi Evropsku uniju videli kao zajednicu evropskih naroda. Tupava ideja da Unija obezbeđuje bolji život narodima koji su ušli u nju, već se obila oglavu mnogim narodima. Ukrajina će proći još gore.

Suština EU je da je to antiljudski i destruktivan poredak pod potpunom kontrolom NATO-a i SAD, jer politička sfera zapadnog monopolističkog kapitalizma može da proizvede samo jedan rezultat, a to je totalitarizam nacističkog tipa, koji se već uveliko pomalja u SAD. Ko ovo ne vidi je svakako idiot.

Amerikanizacija Evrope na vladajućim principima neoliberalnog kapitalizma,odnosno diktaturi kapitala, a koja se vrši posebno na bivšim socijalističkim državama, guši izražavanje političke volje građana i pretvara ih u idiotizovane radno-potrošačke mase koje postaju pravi konzumenti debilne industrije zabave. Sve ovo je dovelo do građanskog rata u Ukrajini, gde je jedan samosvesni deo naroda prozreo igru zapada i po cenu života pokušao da nađe izlaz iz nametnute zapadne sveukupne okupacije. Europska Unija proizvodi rasizam ništa manji i ništa blaži od onog američkog, a sudbina Slovena i pravoslavnih naroda je da su to narodi „ bez kulture“ koje treba zapad da prevaspita, odnosno da nas pretvori u roblje.

iz svih ovih razloga Novorusija je kost u grlu mnogima na zapadu, a da paradoks bude potpun, njeno postojanje ne odgovara mnogima u samoj Rusji.

 Želimo da izrazimo potpunu podršku borbi Novorusije kako bi se odbranila i opstala u ovom teškom trenutku.

Na kraju dajemo integralni tekst Manifesta narodnog fronta oslobođenja Ukrajine, Novorusije i podkarpatske Rusije.

Официальный документ

МАНИФЕСТ НАРОДНОГО ФРОНТА ОСВОБОЖДЕНИЯ УКРАИНЫ, НОВОРОССИИ И ПОДКАРПАТСКОЙ РУСИ

Какова цель нашей борьбы?

13f6beb4ab529bb7b00ce1447aa996693 XLПостроение на территории Украины справедливой социальной народной республики без олигархов и коррумпированной бюрократии.

Кто наши враги?

Либерал-фашистские правящие элиты — криминальный союз олигархов, бюрократов, силовиков и чистого криминала, обслуживающих интересы иностранных государств.

Кто наши союзники?

Все люди доброй воли, признающие идеалы социальной справедливости и готовые сражаться за них, не приемлющие либерал-фашистское государство на территории Украины, независимо от их гражданства и национальности

Что такое социальная народная республика за которую мы боремся?

Социальная народная республика — это такая политическая форма организации общества, при которой:

интересы народа и его всестороннего развития — духовного, интеллектуального, социального, физического — являются высшими целями и задачами социальной народной республики

вся власть принадлежит народу и осуществляется им через выборные органы его прямого представительства

всякий трудящийся гражданин имеет право на лечение, образование, пенсионное и социальное обеспечение за счет государства

разрешена всякая частная или коллективная инициатива, идущая на пользу народу и его развитию

запрещен ростовщический банковский капитализм, живущий за счет ссудного процента — деньги должны зарабатываться не с помощью долговой кабалы, а путем реализации успешных проектов

государство, действующее от имени народа и контролируемое его представителями, является крупнейшим держателем капитала и контролирует все стратегические отрасли

разрешена частная собственность, но крупные состояния и их инвестирование в политику и экономику находятся под контролем общества — никому не позволительно становится олигархом и господствовать над народом путем создания искусственной ситуации монополизма

Каковы методы нашей борьбы?

Для достижения поставленной цели (создание на территории Украины социальной народной республики) мы готовы применять насильственные и ненасильственные методы борьбы. Мы считаем, что только вооруженный народ способен защитить свою свободу, но насилие является только вынужденным средством достижения политической цели.

Что происходит на территории Украины?

На территории Украины идет народно-освободительное восстание против либерал-фашистской власти, которая террором и пропагандой пытается закрепить в нашей стране криминальный либерал-фашистский капитализм.

Что такое Украина?

Украина — это территория между Европейским Союзом и Россией с христианскими традициями (прежде всего, православными), населенная разными народами (украинцами, русскими, белорусами, молдаванами, болгарами, венграми, румынами, поляками, евреями, армянами, греками, татарами, русинами, гуцулами и т.д.), имеющая многовековые традиции народного самоуправления и политической борьбы за народную свободу.

Что происходит на Юго-Востоке Украины (в Новороссии)?

На Юго-Востоке (в Новороссии) происходит политическое восстание народа против либерал-фашистской власти, установившейся в Киеве на деньги и при поддержке западных хозяев. В этом восстании принимают участие все народы — украинцы, русские, греки, армяне, евреи, венгры, румыны и так далее.

Происходит ли на Юго-Востоке (в Новороссии) война между русскими и украинцами?

Это не война между русскими и украинцами (как говорит либерал-фашистская пропаганда), это восстание угнетенного народа против общего врага — криминального либерал-фашистского капитализма.

С обеих сторон фронта сражаются русские и украинцы (равно как и другие народы).

Со стороны «киевской власти» наемники и обманутые пропагандой каратели воюют за интересы крупного криминального капитала и криминальной бюрокартии, а со стороны Юго-Востока (Новороссии) — ополченцы стоят за интересы народа и его свободное справедливое демократическое будущее.

Разные ли интересы у русских и украинцев в происходящих на Украине событиях?

Русских и украинцев объединяют общие социально-политические интересы- освобождение Украины от власти криминального капитала, криминальной бюрократии криминальных силовиков и чистого криминала.

Почему восстание на Юго-Востоке (в Новороссии) проходит под русскими лозунгами?

Потому что русское и русскоязычное население Украины испытывало двойной гнет — социально-экономический (как и украиноязычное население), а также культурно-политический.

Социально-экономический гнет — коррупция, произвол, власть криминала, невозможность нормального бизнеса и нормальной жизни, мизерные зарплаты, зависимость от «хозяев жизни» — это норма существования каждого трудового жителя Украины.

Запрет русского языка в регионах, где 90 с лишним процентов населения говорит и думает по-русски (примерно половина территории Украины), запрет преподавания на русском языке в школах, запрет рекламы и кино на русском языке, запрет использования в юридической и административной практике русского языка и многие другие абсурдные сегрегационные требования и запреты — это дополнительное унижение либерал-фашистской криминальной властью русскоязычного населения Украины.

Поэтому русские и русскоязычные поднялись первыми.

Очередь за всем угнетенным народом Украины!

Почему Россия помогает Юго-Востоку Украины (Новороссии)?

Значительная часть российской элиты боится народного социально-политического протеста. Она бы с удовольствием договорилась с киевской властью и прекратила войну на Юго-Востоке (в Новороссии). Но ярость народного восстания против олигархо-бюрократического либерал-фашистского капитализма не позволяет этого сделать. Народы России поддерживают справедливую борьбу Юго-Востока Украины (Новороссии). И это вынуждает всю российскую (по происхождению, но не по взглядам) элиту, часто вопреки своим стратегическим интересам, поддерживать или делать вид, что она поддерживает восстание Юго-Востока Украины.

Почему США и ЕС помогают киевскому режиму?

Основная цель США — борьба с Россией как главным геополитическим конкурентом. США надо или сделать антироссийское государство с базами НАТО на границах России, или создать хаос, дестабилизировав регион.

ЕС нуждается в дополнительном рынке сбыта и источниках дешевого сырья.

Что поддерживает борьбу Юго-Востока Украины (Новороссии)?

Борьбу народов Украины, опорной базой которой явился Юго-Восток Украины (Новороссия), поддерживает и развивает неуклонное стремление народов Украины освободиться от либерал-фашистского господства правящих элит и постепенное осознание ими общих социально-политических интересов и целей борьбы.

Является ли борьба на Юго-Востоке (в Новороссии) сепаратизмом?

Нет, территорией борьбы является вся территория Украины. Повстанцы Юго-Востока (Новороссии) протягивают руку своим братьям и сестрам во всех регионах Украины с призывом: «Вставайте против общего врага!»

Мы создадим новую свободную социально ответственную народную власть на всей территории Украины и Новороссии.

Что будет после победы народно-освободительной революции и крушения либерал-фашистского режима?

Будет формирование нового государства на территории Украины, в котором власть будет принадлежать народу не на словах, а на деле.

Население каждой области путем проведения референдума как высшей формы народовластия само определит будущее своего региона — останется ли он в составе единого федеративного (конфедеративного) государства или получит полную независимость.

Как будет строится политическая власть после победы народно-освободительной революции?

Политическая власть будет строиться по принципу прямого народного представительства (народовластия) — снизу до верху.

Органы народовластия будут формироваться, начиная от уровня местных Советов и Верховного Совета, по принципу представительства делегатов от территорий, делегатов от трудовых коллективов и профессиональных корпораций и союзов, делегатов от политических, религиозных и общественных организаций.

Опора народной демократии — местные советы.

Они делегируют представителей в региональные советы.

Высший орган народного представительства (Верховный Совет) состоит из делегатов от региональных советов.

Верховный Совет выбирает правительство, ответственное перед народом в лице его представителей.

Мы выступаем за выборность судей и руководителей структур органов правопорядка на местах.

Какими будут права регионов после победы народно-освободительной революции?

Каждый регион будет вправе иметь свою Конституцию или иной основополагающий документ, гарантирующий, проживающему на его территории народы основные политические, экономические, социальные, культурные, религиозные права.

Каждый регион будет вправе, помимо общегосударственных языков, выбирать региональные языки для культурного, политического, юридического или административного оборота.

Каждый регион будет вправе формировать свой бюджет на основе налогообложения деятельности физических или юридических лиц, осуществляющих деятельность на его территории.

Каждый регион будет вправе проводить самостоятельную внешнеэкономическую деятельность.

Каковы будут обязанности регионов после победы народно-освободительной революции?

Каждый регион обязан будет отчислять часть налогов в общий антикризисный фонд (на случай стихийных бедствий или иных катаклизмов).

Каждый регион обязан будет отчислять часть налогов на общегосударственные нужды — оборону, содержание общегосударственного госаппарата, строительство объектов общегосударственного значения.

Каждый регион обязан будет подчиняться общегосударственным принципам взаимоотношений труда и капитала, гражданских и политических свобод.

Каждый регион обязан будет поддерживать правопорядок и защищать права и свободы граждан в рамках установленных общегосударственных принципов.

Это основные принципы и цели нашей борьбы.

Всякий честный гражданин и патриот должен принять и поддержать их.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10225
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10451
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17456
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9722
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo