Iz našeg ugla - KPS
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Robert_GatesAMERIČKI MINISTAR OBRANE NA PREDAVANJU U BRISELU

Sjedinjene Države, iscrpljene višegodišnjim ratovanjem i razvlačenjem svog stalnorastućeg budžeta, možda neće više smatrati da NATO zaslužuje našu pomoć – izjavio je američki ministar obrane Robert Gates u petak, 10 juna, u Briselu. 
 • Budućnost NATO-a je mračna, ako ne i tužna – izneo je tvrdnju bez presedana Gates. Bivši čovek CIA-e i ministar obrane u više mandata , koji je služio u vreme osam američkih predsednika, odlučio je govoriti otvorenije od kada se približavaju dani njegovog odlaska u penziju.
 • Usprkos odluci NATO-a da će preuzeti komandu nad vazdušnim operacijama u Libiji, posle samo 77 dana najmoćniji vojni savez u istoriji ostao je bez bombi. Operacija će propasti bez kontinualnog dotoka novca iz Amerike, s obzirom na to da druge zemlje nisu investirale u oružje potrebno za sprovođenje dugotrajnih borbenih operacija. Sve zemlje NATO-a podržale su rat u Libiji, manje od pola ih učestvuje na bilo koji način, a manje od trećine sprovodi vazdušne udare, saopštio je Gates.
 • Iskreno, mnogi od naših saveznika sede sa strane, ne zato što ne žele učestvovati, nego jednostavno zato što to nisu u stanju. Nemaju taj nivo vojne spremnosti, potvrdio je Gates, uz zaključak da u američkom Kongresu neće više biti želje i strpljenja za uskakanje umesto onih koji ne žele izdvajati ili preduzeti potrebne promene koje bi ih učinile ozbiljnim i sposobnim partnerima.
 • Da li se to deo Srba zavarava idejom o ulasku u već prilično propali i ruinirani vojni savez kao alternativi urušenoj (namerno) odbrambenoj moći?. U šta nas to Šutanovac gura (šutira) ?. Smatra li iko, da se dobra i kvalitetna odbrana zemlje stvara preko noći, pa će mo kad već postane i slepcu očito da NATO ni sebe neće moće da zaštiti od mase poniženih i bombardovanih, sami za par meseci stvoriti ono što su nam ministri sistematski unistavali 11 godina. Propada Evro i Evropa, propada NATO, sve aduti bez alternative ! , Sve mi se čini da "ona" motka NEMA ALTERNATIVU !.

  Ostavite komentar

  Sva polja oznacena sa * su obavezna

  Captcha
  januar 20, 2018
  Prilozi saradnika Ljubodrag Duci SIMONOVIĆ

  Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

  Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo…
  novembar 29, 2017
  communist
  Iz našeg ugla - KPS Sekretarijat KPS

  Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

  Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji među nama ( kapitalisti ) išta učiniti za dobrobit društva ( svih nas)? Vrlo često nam se postavlja pitanje „Ko ste vi?“, pitanje sa brojnim potpitanjima, pitanje koje u…

  ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

  nov 27, 2017 494
  star.jpg
  Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

  “Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

  nov 21, 2017 474
  k
  „Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

  Frizerske stolice

  okt 15, 2017 946
  Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

  Nato i Srbija

  apr 07, 2016 783
  Nato pakt je najveća teroristička organizacija
  Nato pakt je najveća teroristička organizacija, stvorena da deluje kada ne pomažu drugi…

  Izdvajamo