This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!

Iz našeg ugla - KPS
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

zastava copyU nedelju, 24 marta potpisan je sporazum o saradnji i akcionom jedinstvu 6 političkih organizacija levog opredeljenja koje su time postale sastavnim delom Komunističkog Pokreta Srbije. Očekuje se takođe i pristupanje ovom sporazumu još bar 4 organizacije u narednih sedam dana. Sporazum je potpisan u prostorijama KPS-a u Beogradu. Ovaj važni  istorijski čin nastao je kao posledica sve većeg pritiska reakcionarnih snaga na radništvo Srbije, zbog politike državnog vrha koji neumitno , već 23 godine, vodi zemlju u totalnu bedu i očaj, zbog sramne i izdajničke spoljne politike koju taj državni vrh vodi kao i zbog snažne težnje da se levica suprostavi ovakvom divljanju domaće oligarhije. Divljačko komadanje suverene SFRJ, a kasnije i pojedinih ex republika, dovele su region centralnog Balkana u stanje totalne anarhije i otimačine, stvoren je poligona za sve moguće kriminalne aktivnosti i mesta gde pošteni i radni ljudi mogu za sebe da pronađu samo bol i patnju. Leve, progresivne, snage Srbije, ovim činom pokrenule su stvaranje snažnog levog bloka , čiji će cilj biti uspostavljanje političke ravnoteže u ovom unipolarnom sistemu a kasnije i uspostavljanja humane i pravedne socijalističke države. Sporazum se bazira na sledećoj platformi:

 1. Komunistički Pokret Srbije čine sve političke grupe , pokreti, udruženja i partije, koje se saglase i prihvate ovu zajedničku platformu.
 2. Komunistički Pokret Srbije se u širem smislu pre svega zalaže za promenu društvenog uređenja iz kapitalističkog u socijalističko. Odnosno , zalaže se za:
   •       ukidanje privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju,
   • povratak i uspostavljanje sistema radničkog samoupravljanja,
   • sistem planske privrede
   • besplatno obrazovanje i besplatnu zdravstvenu zaštitu,
   • rad kao pravo a ne privilegiju,
   • garantovano pravo na penziju posle navršenih 60 godina,
   • socijalno pravednu i odgovornu državu,
   • jaku vojsku i organizovanu TO i CZ,
   • miliciju a ne policiju
   • aktivnu međunarodnu koegzistenciju, proleterski internacionalizam i povratak u pokret nesvrstanih.
 3. Komunistički Pokret Srbije vodiće stalnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala, korupcije, socijalnih nepravdi i svega što je na štetu radnika, seljaka, studenata i omladine.
 4. Komunistički Pokret Srbije je nedvosmisleno protiv saradnje ili ulaska Srbije u bilo koju kapitalističku organizaciju poput MMF-a, SB, NATO ili EU.
 5. Komunistički Pokret Srbije će koordinisano i u kontinuitetu raditi na stvaranju i širenju klasne svesti među građanima Srbije, putem svojih medija ili medija koja budu podržale ovaj pokret.
 6. Komunistički Pokret Srbije će čuvati i negovati istorijsku tradiciju antifašističke borbe i NOB-a, zalagaće se za mirnu reintegraciju jugoslovenskih naroda i država, nastalih iz SFRJ, u novu zajedničku socijalističku državu na bazi dobrovoljnosti.
 7. Članice Komunističkog Pokreta Srbije su nezavisne u svom radu , osim kada su u pitanju odluke koordinacionog tela o zajedničkom delovanju, akcijama ili nekom drugom aspektu zajedničkog rada.
 8. Sve članice ovog pokreta imaju obavezu da se pridržavaju odluka zajedničkog koordinacionog tela.
 9. Sve organizacije , pokreti ili političke stranke koje u svojim internim programima sadrže odredbe suprotne zajedničkoj platformi ovog pokreta , ne mogu ni pod kojim uslovima biti sastavni deo ovog pokreta.

Komunistički Pokret Srbije Osnovan je 09 septembra 2012 godine, a registrovan 24.01.2013 god. Pod brojem BU 10380/2012. U sastav pokreta, potpisivanjem ovog sporazuma, ušle su sledeće organizacije: Komunistička Partija Srbije (KPS), Nova Komunistička Partija Srbije (NKPS), Jugoslovenski Centar Tito (JCT), Studentski pokret – Crveni Oktobar, Omladinski revolucionarni front (ORF), Komunisti Kraljeva kao i par lokalnih organizacija. Na ovaj poziv se još uvek nisu izjasnili Komunisti Srbije i Nova Komunistička Partija Jugoslavije (NKPJ I SKOJ) iako su uredno bili pozvani. Pokret očekuje da će u narednom periodu svoje članstvo ojačati i drugim, organizacijama koje pripadaju levici, a čiji se programi ne kose sa osnovnom programskom platformom Pokreta.

Rukovodstvo Pokreta je izrazilo najoštrije protivljenje ka prijemu organizacija čije programske osnove odudaraju od zajedničke platforme i učiniće sve da se Pokret zaštiti od ideološkog prljanja i pretvaranja u „kašu“ bez ukusa i mirisa.

Saopštenje zajedničkog sekretarijata
Komunističkog Pokreta Srbije
Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
mart 18, 2018
izbori
Iz našeg ugla - KPS Neo

„IZBORI“

Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija iz prostog razloga što „izbor“ između istog nije izbor. Ovde ćemo samo pomenuti suštinu stvari, a to je da su ovi „izbori“ u okupiranoj zemlji kao što je Srbija…
januar 20, 2018
Prilozi saradnika Ljubodrag Duci SIMONOVIĆ

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke muke. Nisu sve ozbilјniji zdravstveni i životni problemi bili najveća prepreka za razmah autorovog stvaralačkog entuzijazma, već poražavajuća istina da što je delo…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 638
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

ŠTA JE U STVARI KOMUNIZAM? Ako mislite da ste živeli u njemu, grdno se varate!

nov 27, 2017 770
star.jpg
Stvarni izgled komunističkog društva nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa onim što smo…

“Unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji – VELIKA PREVARA za srpski narod

nov 21, 2017 704
k
„Da je Kosovo izgublјeno, govore oni koji su sami izgublјeni! Srbin je onaj koga se…

Frizerske stolice

okt 15, 2017 1299
Ovoj vlasti ne trebaju pametni ljudi. Trebaju im budale da ih služe I da bespogovorno…

Izdvajamo