29
pet, mar

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

zastava copyU nedelju, 24 marta potpisan je sporazum o saradnji i akcionom jedinstvu 6 političkih organizacija levog opredeljenja koje su time postale sastavnim delom Komunističkog Pokreta Srbije. Očekuje se takođe i pristupanje ovom sporazumu još bar 4 organizacije u narednih sedam dana. Sporazum je potpisan u prostorijama KPS-a u Beogradu. Ovaj važni  istorijski čin nastao je kao posledica sve većeg pritiska reakcionarnih snaga na radništvo Srbije, zbog politike državnog vrha koji neumitno , već 23 godine, vodi zemlju u totalnu bedu i očaj, zbog sramne i izdajničke spoljne politike koju taj državni vrh vodi kao i zbog snažne težnje da se levica suprostavi ovakvom divljanju domaće oligarhije. Divljačko komadanje suverene SFRJ, a kasnije i pojedinih ex republika, dovele su region centralnog Balkana u stanje totalne anarhije i otimačine, stvoren je poligona za sve moguće kriminalne aktivnosti i mesta gde pošteni i radni ljudi mogu za sebe da pronađu samo bol i patnju. Leve, progresivne, snage Srbije, ovim činom pokrenule su stvaranje snažnog levog bloka , čiji će cilj biti uspostavljanje političke ravnoteže u ovom unipolarnom sistemu a kasnije i uspostavljanja humane i pravedne socijalističke države. Sporazum se bazira na sledećoj platformi:

  1. Komunistički Pokret Srbije čine sve političke grupe , pokreti, udruženja i partije, koje se saglase i prihvate ovu zajedničku platformu.
  2. Komunistički Pokret Srbije se u širem smislu pre svega zalaže za promenu društvenog uređenja iz kapitalističkog u socijalističko. Odnosno , zalaže se za:
      •       ukidanje privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju,
      • povratak i uspostavljanje sistema radničkog samoupravljanja,
      • sistem planske privrede
      • besplatno obrazovanje i besplatnu zdravstvenu zaštitu,
      • rad kao pravo a ne privilegiju,
      • garantovano pravo na penziju posle navršenih 60 godina,
      • socijalno pravednu i odgovornu državu,
      • jaku vojsku i organizovanu TO i CZ,
      • miliciju a ne policiju
      • aktivnu međunarodnu koegzistenciju, proleterski internacionalizam i povratak u pokret nesvrstanih.
  3. Komunistički Pokret Srbije vodiće stalnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala, korupcije, socijalnih nepravdi i svega što je na štetu radnika, seljaka, studenata i omladine.
  4. Komunistički Pokret Srbije je nedvosmisleno protiv saradnje ili ulaska Srbije u bilo koju kapitalističku organizaciju poput MMF-a, SB, NATO ili EU.
  5. Komunistički Pokret Srbije će koordinisano i u kontinuitetu raditi na stvaranju i širenju klasne svesti među građanima Srbije, putem svojih medija ili medija koja budu podržale ovaj pokret.
  6. Komunistički Pokret Srbije će čuvati i negovati istorijsku tradiciju antifašističke borbe i NOB-a, zalagaće se za mirnu reintegraciju jugoslovenskih naroda i država, nastalih iz SFRJ, u novu zajedničku socijalističku državu na bazi dobrovoljnosti.
  7. Članice Komunističkog Pokreta Srbije su nezavisne u svom radu , osim kada su u pitanju odluke koordinacionog tela o zajedničkom delovanju, akcijama ili nekom drugom aspektu zajedničkog rada.
  8. Sve članice ovog pokreta imaju obavezu da se pridržavaju odluka zajedničkog koordinacionog tela.
  9. Sve organizacije , pokreti ili političke stranke koje u svojim internim programima sadrže odredbe suprotne zajedničkoj platformi ovog pokreta , ne mogu ni pod kojim uslovima biti sastavni deo ovog pokreta.

Komunistički Pokret Srbije Osnovan je 09 septembra 2012 godine, a registrovan 24.01.2013 god. Pod brojem BU 10380/2012. U sastav pokreta, potpisivanjem ovog sporazuma, ušle su sledeće organizacije: Komunistička Partija Srbije (KPS), Nova Komunistička Partija Srbije (NKPS), Jugoslovenski Centar Tito (JCT), Studentski pokret – Crveni Oktobar, Omladinski revolucionarni front (ORF), Komunisti Kraljeva kao i par lokalnih organizacija. Na ovaj poziv se još uvek nisu izjasnili Komunisti Srbije i Nova Komunistička Partija Jugoslavije (NKPJ I SKOJ) iako su uredno bili pozvani. Pokret očekuje da će u narednom periodu svoje članstvo ojačati i drugim, organizacijama koje pripadaju levici, a čiji se programi ne kose sa osnovnom programskom platformom Pokreta.

Rukovodstvo Pokreta je izrazilo najoštrije protivljenje ka prijemu organizacija čije programske osnove odudaraju od zajedničke platforme i učiniće sve da se Pokret zaštiti od ideološkog prljanja i pretvaranja u „kašu“ bez ukusa i mirisa.

Saopštenje zajedničkog sekretarijata
Komunističkog Pokreta Srbije
Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10225
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10451
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17456
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9721
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo