23
ned, jun

Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ukrajinska-interventna-policija-uklonila-pro-eu-prosvjednike-iz-centra-kijeva 3968 9621Interventna policija jutros je " uklonila " pro- EU demonstrante s Trga Nezavisnosti u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nakon što su demonstranti već danima demonstrirali protiv odluke ukrajinskih vlasti da se suspenduje potpisivanje EU trgovinskog pakta.

Informacije govore kako je policija upotrebila suzavac i palice, dok su demonstranti policiju napali kamenjem. Do intervencije policije došlo je jutros oko 4:30 prema lokalnom vremenu. Aktivisti ističu kako je oko 1,000 pripadnika policije iz specijalnih jedinica, Berkut, s palicama i štitovima " očistilo " Trg Nezavisnosti od preostalih demonstranata koji su odlučili ovde provesti noć. Vlasti ističu kako je doneta odluka o uklanjanju demonstranata nakon niza incidenata i sukoba između pro- EU demonstranata i policije. Tokom jučerašnjeg dana hiljade su se ponovo okupile na ulicama - procenjuje se kako ih je juče bilo oko 10,000 - kako bi pozvali na ostavku predsednika Janukoviča.

Iz opozicione liberalne partije UDAR ističu kako pripremaju " brz odgovor " na uklanjanje demonstranata iz Kijeva. " Ne možemo dozvoliti da se ugledamo na Belorusiju i Rusiju. Stoga su nam potrebne akcije, a ne reči, a akcije će uslediti uskoro ", istakao je Rostislav Pavlenko, zamenik lidera UDAR - a. Vođa pro- zapadnog UDAR - a je bokser Vitalij Kličko, koji bi se mogao kandidovati na predsedničkim izborima 2015. Po pitanju aktuelne situacije komentarisao je: " Danas su nam ukrali san, naš san da živimo u normalnoj zemlji. Nepotpisivanje ugovora s EU je veleizdaja ". U celu situaciju se već upleo i Vašington (mirođija za svako grne) - američki ambasador u Ukrajini, Jeffrei Paiette, upozorio je protiv upotrebe sile protiv demonstranata, ističući " ozbiljne posledice " od strane SAD - a.  

Izvor: advance

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10694
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10968
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17950
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10098
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo