19
pet, jul

Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Die Endlösung“ ... ROGOZIN POREDI NATO SA HITLEROVIM VERMAHTOM

NATO_pirati

Pre sedamdeset godina Hitler je pod pritekstom odbrane Nemačke  napao bespomoćnu Poljsku. Naravno poljska konjica nije bila meč nemačkim tenkovima i poljaci su poraženi u „galopu.“ Tako je započeo najkrvaviji i najbrutalniji svetski rat u modernoj ljudskoj istoriji. U to vreme, zahvaljujući veoma efikasnoj nacističkoj (Gebelsovoj) propagandi dobar deo Evrope i Sveta je poverovao da je „genocidna“ Poljska uistinu ugrozila „demokratsku“ Nemačku.

Upravo ovim primerom se poslužio ruski predstavnik pri NATO-u Dimitrij Rogozin, reagujući na tajne američke planove za „odbranu“ Poljske i drugih baltičkih NATO članica, koje je ovih dana objavio Vikiliks. U sklopu tih planova pod nazivom „Orao Čuvar“ Amerikanci i NATO saveznici odvajaju 9 potpuno opremljenih i mehanizovanih divizija za potencijalno dejstvo unutar Ruske teritorije, pored sistema „patriot“ dovlače i druge radarske i raketne sisteme uz granični pojas sa Rusijom- da bi istovremeno glasno optuživali Rusiju za (nepostojeću) militarizaciju u graničnom baltičkom pojasu, po principu „napad je najbolja odbrana“. Na žalost Vikiliks im je pomrsio konce, tako da je sada argument na ruskoj strani.

Rogozin je izjavio moskovskoj Rusiji Danas, da je paralela između Amerike i NATO-a na jednoj strani i nacističke Nemačke i Vermahta na drugoj strani, potpuno umesna- Jer u oba slučaja je aktivno pripremana agresija protiv miroljubive zemlje, služeći se lažnom propagandnom i prikrivenim vojnim manevrima.

U slučaju Nemačke dobro znamo da je takva praksa dovela do svetskog rata. U slučaju Rusije, svetske vojne i nuklearne sile, ne treba uopšte da sumnjamo da će današnja „Putinova“ Rusija na takve izazove odgovoriti adekvatno, što opet može samo do vodi u  novi svetski rat, koji bi onda verovatno bio i poslednji rat (nuklearni holokaust) u modernm obliku- s obzirom da bi ga preživeli možda jedino „pećinski“ ljudi.

Naravno, niko razuman za ovakvu situaciju ne može da krivi Rusiju, čija ekonomija ide uzlaznom putanjom i najmanje su joj potrebne vojne avanture. Uostalom Rusija ne dovlači svoje trupe u Američko „dvorište“, niti tamo izaziva razne „humanitarne“ ratove, poput ovih naših balkanskih.

U stvarnosti je sve upravo  suprotno, Amerikanci „sve to“ rade Rusiji. Sada kada su neka veoma tajna dokumenta postala veoma javna, Rusi su ljuti i postavljaju nezgodna pitanja, i normalno vuku odgovarajuće parirajuće vojne poteze- dok se Amerikanci češu tamo gde ih ne svrbi.

POVRATAK SVIH ZAKLETIH SRPSKIH NEPRIJATELJA NA BALKAN UJEDINJENIH POD AMERIČKOM ZASTAVOM

Gde smo u svemu tome mi Srbi- očigledno tamo gde ne bi želeli da budemo- i ako se nadamo da je najgore iza nas, onda se bojim da nismo u pravu. Našu sudbinu na ovim prostorima već dugo vremena određuju velike sile, da bi se u ovih zadnjih par decenija sve te velike sile koje su nekad harale i pljačkale ovim prostorima sjatile ponovo zajedno, uvećane za još jednu- najveću i najkrvoločniju, znate na koju mislim. Mi stariji lako prepoznajemo te sile, ma kako se zvale danas: Austrougarska i Hitlerova Nemačka su nazad u obliku Evropske Unije, Otomanska Turska u obliku Velike Albanije i Zelene Transverzale, jedina nova velesila i najbrutalnija-  zakleti „rusomrzac“ i konsekventni „srbomrzac“ jeste neoliberalna i fašistička Amerika. Zašto su oni svi ovde? Zato što „vole“ našu zemlju, ali bez nas! Normalno ovde nema mesta emocijama, i odnos zapadnih sila prema Srbiji je tako atrocijski jedino iz praktičnih razloga, osim možda izuzetka Nemačke čiji sinovi (okupatori)  još uvek trunu u balkanskoj ilovači.

Praktičan razlog je taj da smo mi za njih samo „odskočna daska“ ka Rusiji, i naravno kao proruskom i bratskom pravoslavnom narodu neće nam dozvoliti da opstanemo kao nezavisna nacija.

Na žalost ovo nije samo još jedna od „teorija zaveri“- uprkos tajnovitosti delovanja zapadnih centara moći, istorija je zabeležila brojne dokaze o zapadno-imperijalističkim planovima za Balkan (davno pre pojave notornog Vikiliksa u našim životima).

Neposredno po završetku drugog svetskog rata, Američki predsednik general Ajzenhauer je izjavio da mu je najveća greška bila što nije vojno okupirao predominantno Srpsku Jugoslaviju. Englezi su u to vreme mudro đutali, jer je tada na čelu Jugoslavije već bio „njihov“ čovek, koji je svakako obezbedio da Jugoslavija ne bude više predominantno Srpska, bar ne politički.

REGAN I AMERIČKA MILITARIZACIJA JUGOSLAVIJE

Početkom 80-ih, kada su se Vašingtonski subverzivni planovi protiv Sojetske unije uveliko zahuktavali, a desničarski jastrebovi zahtevali vojnu intervenciju protiv same Rusije, Jugoslavija koje je predstavljala uvek polaznu tačku svih vojnih operacija velikih sila u Evroaziji (kako je to na stranicama ovog sajta opisao Mahdi Darius u svom tekstu „Balkanski front: Zapadni prevrat u Jugoslaviji i  Moldaviji“)- je ponovo došla u centar američkih vojno-obaveštajnih aktivnosti.

Tih godina američka administracija pod Reganom je donela niz strogo poverljivih predsedničkih direktiva pod opštom oznakom NSDD. Indikativno je da su sve istočnoevropske zemlje stavljene pod jednu „direktivu“, dok su Rusija i tadašnja Jugoslavija stavljene pod posebne. „Problem“ Jugoslavije je stavljen pod direktivu NSDD133 iz 1984. Taj podatak govori o strateškom značaju koji je pridat Jugoslaviji od strane SAD. Sadržaj te direktive je kratak pošto je njena uloga bila da inicira odgovarajući vojno-obaveštajni proces (sadržaji tih vojno-obaveštajnih dokumenata verovatno neće biti deklasifikovani do kraja ovog veka,ako budu ikada)- ali naglašava potrebu da se nad Jugoslavijom izvrši Američka vojna dominacija. Kasnije, u svojim memoarima i intervjuima, Henri Kisindžer je prizivao detalje te direktive i sabsekventnog sastanka između Tačerove i Regana, uz prisustvo Kisindžera (po mnogima najvećeg ratnog zločinca u modernoj istoriji) i Brzežinskog (najvećeg američkog „rusomrzca“). Prema Kisindžeru, tada je dogovoreno da srpski dominiranu i socijalističku Jugoslaviju treba uništiti kao smetnju američkoj ekspanziji na Balkan, a pro-rusku Srbiju treba okupirati i držati pod blokadom i izolovanu. Tada je zaključeno da Jugoslavija mora da nestane i zbog toga što je po njima predstavljala isuviše  „uspešan model socijalizma“.

 PREDSEDNIK KLINTON DOVODI AL KAIDU NA KOSOVO

Početkom 90-ih, tokom više tajnih sastanaka između Genšera i Klintona razrađen je američko-nemački plan pod nazivom „Koreni“, čiji je zadatak bio da podstiče etničke podele u tadašnoj Jugoslaviji, kao i da vojno-obaveštajnim subverzivnim akcijama priprema vojnu intervenciju Amerike i NATO-a na našem prostoru. Ovi planovi su prvi put obelodanjeni javnosti krajem 90-ih iz izvora namačke Zelene partije i na nemačkoj televiziji ZDF, ali su „pali u senku“ ilegalnog NATO rata protiv naše otadžbine 1999.

Nju Jork Tajms je objavio 4-og Maja 1999, da je u jeku priprema Amerike i NATO-a za rat protiv naše otadžbine tokom 1998 (dakle mnogo pre navodnih „događaja“ koji su poslužili NATO-u kao izgovor za varvarsku agresiju 1999 protiv naše otadžbine, i otimačinu Kosova i Metohije)- američki predsednik Bil Klinton  dao nalog američkim tajnim službama  da otpočnu akciju(plan)  na teritoriji Kosova, Albanije, i Bosne pod šifrovanim nazivom „Veza“. Taj plan je dao odrešene ruke američkim službama da uspostave saradnju sa „najvećim američkim neprijateljima“ Al Kaidom, Iranom i „džihadističkim“ pokretima u Čečeniji, Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Turskoj, u cilju transporta terorista i mudžahedina na Kosovo, kroz dve glavne baze pod kontrolom američkih obaveštajnih službi i američke vojske: Tuzlanskog aerodroma u Bosni i Tropoja u Albaniji. U taj transport je pored terorista uključen i veliki broj pripadnika obaveštajnih službi i vojnih instruktora iz Pakistana, Irana i Saudijske Arabije, kao i velika količina naoružanja i opreme. Tada se procenjivalo da je u samoj Bosni po okončanju rata ostalo oko 7,000 stranaca mudžahedina, od kojih su se mnogi našli na Kosovskom ratištu vršeći zajedno sa šiptarskim teroristima ratne zločine protiv Srpskog stanovništva i Srpskih snaga vojske i bezbednosti.

 NAMERNO UBIJANJE CIVILA KAO DEO NATO STRATEGIJE

Kada je 1999-te u proleće otpočeo ilegalni NATO rat protiv naše otdžbine, malo je poznato da je poseban deo tog rata bila namerna selekcija civilnih ciljeva u Srbiji i na Kosovu u sklopu plana “Civilian harassment strategy- intimidacije civilnog stanovništva“ (čitaj ubijanja i ranjavanja), sa ciljem lomljenja morala i otpora kod stanovništva, kao i „podsticanja“ pobune u narodu u svrhu nasilne smene režima. Tvorac i izvršilac tog plana je bio još jedan osvedočeni „Srbomrzac“ američki general Vesli Klark, komandant NATO snaga- u američkim vojnim krugovima poznat kao „Panamski ubica“ ( reputaciju koju je stekao kao komandant marinskog bataljona tokom Američko-Panamskog rata u kome su masakrirane hiljade nevinih civila).  Svi znamo da je takva strategija izazvala jedino suprotan efekat i ostvarila  jedinstvo naroda i rukovodstva u odbrani otadžbine- da bi potom, kao i mnogo puta pre u istoriji bili poraženi za „političkim stolom“. Nasilna promena režima u Srbiji je nakon toga ostvarena 5-og Oktobra- ne uz pomoć većinskog Srpskog naroda- već „žute“ pete kolone, koja je i dan danas na vlasti u Srbiji.

 BIZMARKOVA RASISTIČKA STRATEGIJA I KOMADANJE SRBIJE

Ako i to sve nije bilo dovoljno, u proleće 2000-te je održana „NATO konferencija“ u Bratislavi, Slovačkoj (pod sponzorstvom američke vlade) na koju je pozvan da prisustvuje i tadašnji član Bilderberg grupe šiptar Veton Suroi, kosovski akademik i vlasnih lista „Koha Ditore“.  O sadržaju te konferencije svedoči pismo člana Nemačkog Bundestaga i potpredsednika misije OSCE na Kosovu Vilija Vimera nemačkom kancelaru Šrederu. U pismu on izražava zabrinutost zbog stavova i planova EvroAtlantske Integracione konferencije održane u organizaciji Američke administracije i Nato-a, u Bratislavi, od 28 do 30 Aprila 2000. Gospodin Vimer je vidno zabrinut zbog usvajanja stare Bizmarkove rasističke strategije podele Balkana i uništenja Srpske države, kao i tada precizno razrađenog plana aneksije (secesije) Kosova od Srbije, što bi po njemu značilo opasan presedan i napuštanje Vestfalijskog principa o nepovredivosti granica u Evropi koji je do sada bio strogo poštovan. Konferencija je donela zaključke da Srbiju treba marginalizovati, držati van Evropskih tokova i vojno, politički i ekonomski oslabiti, pošto je viđena kao pretnja budućim Nato planovima na Balkanu.

Nažalost sve to očigledno nije dovoljno našim američkim i zapadnoevropskim „dobrotvorima“ sve dok i postoji makar i samo teoretska mogućnosg fizičkog povezivanja bratskog Ruskog i Srpskog  naroda; Jer njima je dobro poznato da je pozicija pro-zapadnog Beogradsko režima slabija nego ikada, i da je samo pitanje vremena kada će u Srbiji doći na vlast patriotske snage. Kao što znamo Zapad je u prethodnim godinama uspeo da uz pomoć pete kolone razbije bratsku državnu zajednicu između Srpskog naroda u Srbiji i Crnoj Gori, i time Srbiji odseče pristup otvorenom moru. Naš kontinentalni i vazdušni saobraćaj je efektivno pod kontrolom zemalja članica NATO-a. Jedina međunarodno legalna  i za sada neometana fizička veza između Rusije i Srbije danas je Dunavski koridor, koji je po definiciji međunarodni plovni put.

Američki napori da stave pod kontrolu i NATO upravu Ukrajinu i Moldaviju, kroz čiju teritoriju prolazi Dunav (pre izlaska iz Srbije i potom ulazi u Crno More, najverovatnije neće uroditi plodom; Pošto je Rusija konačno shvatila pozadinu svih Američkih i NATO vojnih planova u Istočnoj Evropi, i verovatno će biti odlučna da zaštiti svoj interes u te dve bivše Sovjetske republike „po svaku cenu.“

 KONAČNO REŠENJE: „CELA“ SRBIJA NATO KONCENTRACIONI KAMP

Dakle zbog „neizvesnosti“ ishoda „natoizacije“ Moldavije i Ukrajine, ovih dana (meseci) su zapadne sile, uz punu podršku i lojalnost pete kolone koja je na vlasti u Srbiji, krenuli u realizaciju projekta „regionalizacije“ Srbije, sa ciljem daljeg komadanja Srbije, a posebno aneksije Vojvodine, i stvaranja od iste još jednog NATO entiteta na Balkanu.

Zašto je to veoma važno za njih? Pa upravo iz gore navedenog razloga čak i teoretske mogućnosti povezivanja Rusije i Srbije Dunavskim koridorom; Važno je Vojvodinu izdvojiti iz Srbije i od nje stvoriti još jedan antisrpski entitet i „nato koloniju“, kako bi i ta zadnja „teoretska“ mogućnost povezivanja bratskog Ruskog i Srpskog naroda bila onemogućena, a ostatak Srbije postao jedan veliki NATO „koncentracioni kamp“.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10793
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 11077
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 18061
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10195
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo