19
pet, jul

Iz strane štampe
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Raspoređivanje hiljade američkih vojnika u Izraelu, Integracija američko-izraelskih komandnih struktura...


28503Islamska Republika Iran je u poslednjih osam godina pod stalnom pretnjom vojne intervencije (rata) od strane SAD i njenih saveznika. Iran je završio ratne igre (manevre) u Persijskom zalivu. US mornarica je raspoređena. Iranske pomorska vežba koja je počela 24. decembra je sprovedena u oblasti u kojoj patrolira američka Peta flota, sa sedištem u Bahreinu.

U međuvremenu, nova runda ekonomskih sankcija protiv Islamske Republike Iran je aktivirana, u velikoj meri pogođena je iranska Centralna banka, što je dovelo do dramatičnog pada valute Irana.

Reagujući na pretnje SAD, Iran je izjavio da će razmotriti blokiranje isporuke nafte kroz Hormuzki moreuz:

 • "Oko 40 odsto, svetske, dnevne isporuke nafte tankerima, odvija se kroz Hormuski moreuz, noseći 15,5 miliona barela saudijske, iračke, iranske, kuvajtske, bahreinske, katarske i sirove nafte Ujedinjenih Arapskih Emirata , što je dovelo da "SAD Energi Information" etiketiraju moreuz Hormuz -najvažnijom naftnom tačkom u svetu-."

Globalizacija rata i raspad američke Republike

Postoji simbioza između rata i ekonomske krize.

Planiranje rata u Iranu se realizuje na raskrsnici svetske ekonomske depresije, koja doprinosi širenju socijalnih nejednakosti, masovne nezaposlenosti i osiromašenje velikog dela svetske populacije.

Slom društvenih pokreta na unutrašnjem planu - uključujući sve oblike otpora vojnoj doktrini Amerike i neoliberalnoj ekonomskoj politici - je sastavni deo hegemonistička uloge SAD u svetu.

Istorija nam govori da se Carska Imperija ne može graditi na političkim temeljima Republike.

U tom smislu, nebi trebalo da bude iznenađenje da istovremeno kada je, zakon o novom paketu sankcija Iranu koji je usvojio američki Kongres a postao izvršan u novogodišnjoj noći, 31. decembra, istog dana Obama potpisao zakon o nacionalnoj odbrani "National Defense Authorization Act (NDAA 2012)", koji suspenduje građanske sloboda i dozvoljava "vremenski neodređeno policijsko zadržavanje Amerikanaca(držanje u zatvoru bez osude)".

Obamina administracija ima za cilj slamanje socijalnih nezadovoljstva i antiratnih protesta. Američka Republika nije saglasna sa američkim "dugim ratovima". Ono što je potrebno jeste instrument "demokratske diktature", de fakto vojne vlasti u civilnoj garderobi.

Hiljade vojnika u Izraelu

nukewarNapredna faza ratnih pripreme su u toku. Jedva pominjano u zapadnim medijima, iako je to potvrdjeno u izraelski novinskim izveštajima, Pentagon se priprema da pošalje nekoliko hiljada američkih vojnika u Izrael.

U kontekstu tekućih ratnih pripreme, ove trupe su predviđeni da u proleće 2012, učestvuju u zajedničkim američko-izraelskim vojnim manevrima koje Jerusalem Post opisuje kao "najveću vežbu raketne odbrane u istoriji Izraela."
Pre nekoliko nedelja [11-18 decembra], general-potpukovnik. Frenk Gorenc, komandant Vazdušnih snaga Amerike stacioniranih u Nemačkoj, posetio je Izrael kako bi završio planove za narednu operaciju u kojoj se očekuje razmeštanje nekoliko hiljada američkih vojnika u Izraelu. (Jerusalem Post Decembar 21, 2011)

Ove ratne igre uključuju testiranje sistema PVO Izraela , koji je sada u potpunosti integrisan u američki globalni raketni sistem detekcije, nakon instalacije (decembar 2008), i novi sofisticirani Ks-bend sistem radara za rano upozoravanje . (Vidi www.defense.gov/news/, 30. decembar 2011.Vidi takođe "Senator Džozef Azzolina, zaštita Izraela od iranskih raketa", Bayshore News, 26. decembar 2008).

Američki globalni protivraketni sistem za detekciju uključuje satelite, Aegis brodove u Mediteranu, Persijskom zalivu i Crvenom moru, kao i zemaljske radare i rakete presretače Patriot. U kontekstu planiranja Prolećnih američko-izraelskih ratnih igara:

 • "SAD će takođe dovesti svoje THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) i balistički raketni odbrambeni sistem instaliran na brodove Aegis kako bi simulirao presretanje raketa lansiranih protiv Izraela.
 • Američki sistemi će raditi u saradnji sa Izraelskim sistemima protivraketne odbrane - Strela, Patriot i Čelična Kupola.
 • Gorenc je došao u Izrael radi razgovora sa Brig.-Gen. Doronom Gavishom, komandantom PVO odbrane Izraela.
 • On je obišao jedanu od baterija "Čelična Kupola" na jugu i Israel Test Bed lab u mestu Holon, gde IAF (Israel Air Force) ima simulacionu vežbu prisluškivanja.
 • IAF planira da rasporedi četiri baterije antiraketnog sistema "Čelična Kupola" u narednim mesecima a razmišlja o mogućnost da ih stacionira u Haifi kako bi zaštitili rafinerije nafte koje se nalaze tamo.
 • Ministarstvo odbrane je izdvojilo budžet za proizvodnju još tri baterije Čelična Kupola do kraja 2012. IAF u svojim operativnom zahtevima traži i raspoređivanje oko desetak baterija duž severne i južne granice Izraela.
 • IAF je takođe pokrenuo planove o razmeštanju Rafael’s David’s Sling sistema raketne odbrane, koji je dizajniran da se brani od raketa srednjeg dometa i krstarećih raketa. Rafael nedavno završio seriju uspešnih navodjenja i probnih letova David’s Sling’s presretača i sad planira da održi prvi test presretanje do sredine 2012. (US commander visits Israel to finalize missile... Jerusalem Post December 21, 2011)

Integrisane SAD-NATO-Izrael komandne strukture

Na osnovu ove zajedničke američko-izraelski vežbe, postoje indicije da su SAD takođe planirale da povećaju broj američkih vojnika stacioniranih u Izraelu.

Štaviše, ova vojna vežba planirana za proleće prati osnovne promene u SAD-NATO-Izrael komandnoj strukturi. Ono što se sada odvija po nalogu Vašingtona je integracija američko-izraelske komandne strukture.

Vašington nije nevoljan partner, kao što su neki posmatrači sugerisali, "da obamina administracijom pokušava da se distancira" od izraelskih sponzor rata protiv Irana. Sasvim suprotno!

Imajući u vidu integraciju sistema PVO Izraela u sistem SAD, Izrael ne može, ni pod kakvim okolnostima, sam platiti rat protiv Irana, bez SAD. Štaviše, od sredine 2005, nakon potpisivanja protakola između NATO-a i Tel Aviv-a, Izrael je i formalno članica Atlantskog saveza. Planirano razmeštanje američkih trupa u Izraelu je sastavni deo podrške SAD-a ratu.

U kontekstu prolećnih vojnih manevara 2012., Sjedinjene Države će uspostaviti Komandni Centar u Izraelu. Zauzvrat, Izraelski IDF-će uspostaviti Komandni Centar Američke komande za Evropu sa sedištem (EUCOM), u Štutgartu, u Nemačkoj.

Krajnji cilj ovih komandnih centara je da se uspostavi "zajedničke [američko-izraelske] snage u slučaju velikih sukoba na Bliskom istoku", (Ibid). Drugim rečima, ove radne grupe će biti uključene u planiranje razmeštanja trupa i sistema naoružanja usmerenih protiv Irana, i sa Izraelom igra značajnu ulogu kao lansirna platforma za vojnu akciju.

Ovo što ova dešavanja ukazuju da će se u rat protiv Irana, po nacrtu odbora Pentagona od 2003, uključiti direktno i Izrael u sastavu američke komande.

Narod Izraela je neizgovorena žrtva globalne američke vojne dnevne politike, kao i ratnih planova sopstvene vlade, usmerenih protiv Irana. Oni su doveli da se veruje da Iran poseduje nuklearno oružje, mada, u stvari, Izrael poseduje napredni nuklearni arsenal, koji je uperen protiv Irana.

Narod Izraela, kao i javnost na Zapadu, u širem smislu, treba takođe da poverujemo da Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad želi da "Izbrišite Izrael sa mape", dok je, u stvari, ova izjava smišljeni od strane zapadnih medija, kao sredstvo demonizacije iranskog šefa države, kao i predstavljanje Irana za pretnju bezbednosti Izraela i sveta:

 • "Glasine koje se šire svetom i mogu da imaju katastrofalne posledice. U izjavama, iranski predsednik preti da će uništi Izrael, ili, da citiramo " Izrael mora biti izbrisan sa mape ". Nasuprot tom uveravanju, ova izjava nikada nije data.

(Vidi Araš Norouzi, Izrael:. Israel: "Wiped off The Map". The Rumor of the Century, Fabricated by the US Media to Justify An All out War on Iran, Global Research, January 20, 2007)

Ko želi da "Izrael obrišite sa mape"? Teheran ili Vašington? Ahmadinežad ili Obama?

U stvari, Obamina administracija, kao i Netanjahuova vlada neizbrisivo predstavljaju opasnost za narod Izraela.

Teheran od 2005 upozorava da će uzvratiti ako bude napadnut, u obliku balističkih raketnih udara usmerenih protiv Izraela, kao i protiv američkih vojnih objekata u Persijskom zalivu, što bi odmah da nas uvede u scenario vojne eskalacije.

Ovaj rat će progutati region koji se proteže od Mediterana do srcu Centralne Azije. To će imati razorne posledice i masovan gubitak života.

To je scenario, kreiran od strane taloga čovečanstva, za treći svetski rat .

http://www.globalresearch.ca

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10793
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 11077
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 18061
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10195
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo