23
ned, jun

Iz strane štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O značajnim i ne previše događajima u EU prema vestima novinskih agencija ... (čitaj , zamajavanja i zamlaćivanja)

31563 vest 541Londonski list Fajnenšl tajms saopštio je da je majka bišeg premijera Grčke Georgiosa Papandreua, 89-godišnja Margaret Papandreu bila vlasnik švajcarskog računa u visini od 550 miliona evra. Jedan od poslanika grčkog parlamenta i druga lica upućena u situaciju potvrdila su da su ove optužbe uključene u referat koji je predstavilo prošle nedelje tužilaštvo Grčke nacionalnom parlamentu. Takozvani Spisak Lagard je predao MMF vladi Grčke još pre dve godine. Tada je dužnost premijera zamlje zauzimao Georgios Papandreu. Njegova vlada je na dokument stavila oznaku „poverljivo“.

Okolnosti smrti Aleksandra Perepeličnog, koji je preminuo sredinom novembra u Velikoj Britaniji, istraživaće saradnici Odeljenja za posebno važne slučajeve, piše Dejli Telegraf. Obdukcija nije mogla da utvrdi uzrok smrti Perepeličnog. Britanski mediji su ga nazivali ključnim svedokom u slučaju Sergeja Magnitskog, ekonomiste fonda Ermitaž Kapital, koji je 2009. godine premunuo u moskovskim istražnom zatvoru. Ipak izvori u organima reda RF su izjavili da Perepelični nije imao takav status.

Vlasti Velike Britanije i Francuske nameravaju da preduzmu mere u znak protesta protiv odluke Tel-Aviva da izgradi nova izraelska naselja na Zapadnoj obali reke Jordan i mogu čak da opozovu ambasadora iz Tel-Aviva radi konsultacija, saopštava u ponedeljak izraelski list Garec, pozivajući se na diplomatske izvore.

Ovaj izraelski plan takođe su osudili SAD i EU ...

Paralizovan je javni gradski saobraćaj u Republici Kipar. Vozači autobusa su objavili štrajk, zahtevajući isplatu plata za novembar. Situacija se komplikuje i time što od ovog meseca na Kipru počinju da deluju stroge mere štednje, o kojima je principijalna saglasnost bila dostignuta krajem prošlog meseca između kiparskih vlasti i međunaordnih kreditora.

Kod EU u prilazima Belorusiji dominiraju recidivi starog mišljenja. Takvo mišljenje izrazio je šef beloruskog spoljnopolitičkog resora Vladimir Makej u intervjuu za ruski list Crvena Zvezda. Po njegovim rečima, odnosi na političkom nivou vrlo su daleki od relanih potreba kako Belorusije tako i same EU. to je uslovljeno time što EU želi da odredi parametre društvenog i ekonomskog razvoja naše zemlje. Naravno, ne noseći nikakvu odgovornost za moguće posledice.

Na francuskom kosmodromu u Gvijanskom kosmičkom centru 2. decembra je uspešno lansirana ruska raketa-nosač Sojuz-ST-A sa evropskim satelitom. Raketa nosi optički satelit visoke prostorne rezolucije Plejade-1V, namenjen evropskom sistemu distancionog sondiranja Zemlje.

Predstavništvo Evropske komisije do minimuma smanjuje delatnost u Damasku iz razloga bezbednosti, saopštio je novinarima u utorak predstavnik šefa evropske dipolatije Majkl Man. Dobro informisani izvori bliski EU sa svoje strane su saopštili da će EU izvesti personal u Bejrut. Ranije su UN objavile da prekidaju operaciju na pružanju pomoći u Siriji takođe iz razloga bezbednosti. Ambasada Rusije u Damasku ne planira da prekida delatnost u Siriji posle nekih međunarodnih organizacija.

Interesovanje za operacije sa ruskom rubljom u Srbiji, gde je on bio uveden u valutnu korpu od 20. oktobra, nalazi se na očekivanom nivou, saopštio je za RIA Novosti predstavnik Sberbanka u Srbiji Grigorij Černjenko. Uglavnom su zahtevi poticali od fizičkih lica, deo njih su ruski turisti koji su hteli da promene ruske rublje za srpske dinare.

Odbegli oligarh Boris Berezovski koji živi u Londonu prekinuo je da finsira rad advokata koji zastupaju udovicu bivšeg saradnika FSB Aleksandra Litvinjenka Marinu na zasedanju suda koji utvrđuje okolnosti smrti Litvinjenka, preminulog od trovanja polonijumom u britanskoj prestonici 2006. godine.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u ofisu ultradesne grčke partije Hrisi avgi u predgrađu Atine. Niko nije povređen. Zdanju je naneta ozbiljna štetea. Prema preliminarnoj verziji istrage, to je teroristički akt. Hrisi avgi n aosnov rezultata poslednjih parlamentarnih izbora osvojio je treće mesto među najvećim grčkim strankama. Po nekim ocenama, stranka se odlikuje preteranim radikalizmom, a njen amblem liči na fašistički.

U Sankt-Peterbrugu proglašen je početak trećeg međunarodnog omladinskog poetskog konkursa u čast pesnika Konstantina Romanova. Ove godine konkurs je priređen povodom 400-godišnjice Doma Romanovih i 155. godišnjice Konstantina Romanova. Cilj konkursa je popularizacija ruske književnosti, jezika i istorije, kao i podsticanje mladih talentovanih pesnika. Pravila konkursa će biti objavna 10. decembra na sajtu Ruskog muzeja i sajtu Saveza pisaca Sankt-Peterburga.

Britanci su počeli da se klade koje ime će princ Vilijam i njegova žena Kejt dati svom budućem detetu. Najverovatnijim se smatraju varijante da će se dete zvati i čast prababe krljice Velike Britanije Elizabete Druge ili bake, princeze Dijane. Popularne su i varijante Frensis – ime koje može da bude i muško i žensko, kao i muško ime Spenser koje se podudara sa prezimenom princeze Dijane.

Direktor Hidrometeocentra Rusije Roman Vilfand sa ironijom se odnosi oko medijske buke povodom mogućeg smaka sveta 21. decembra. U nekim regionima smak sveta je već nastupio. Na primer u Murmansku, Noriljsku, svetli deo dana je jednak nuli, tamo je stalno noć. U Moskvi 21. decembra svetli deo dana će iznositi samo 7 sati, u Peterburgu šest sati, a uopšte nastupajuća zima će biti najsurovija u Rusiji u poslednjih 20 godina, prognozira šef Hidrometocentra.

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju OEBS odavno treba da prekine da servisira interese pojedinih država, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin na zasedanju Saveta lidera zemalja ZND u uskom sastavu. Ništa manje važno nije ni jačati koordinaciju o aktualnim pitanjima delatnosti OEBS-a. 2013. godine predsedavanje će preći Ukrajini. Računam da u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a 2013. godine Ukrajina će zauzimati upravo takav stav, izjavio je Putin.

U Velikoj Britaniji brižljivo traže čoveka koji je pobedio u junu na lutriji Evromilion, ali nije došao po premiju od 103 miliona američkih dolara. Ako danas do ponoći srećnik ne bude pronađen, nagrada će biti anulirana i otićiće na raspolaganje osnivačima lutrije. Srećni loz kupljen je u gradu Stivenejdž u grofoviji Hartfordšir severno od Londona.

Ukrajina je dobila pravo da isporučuje u EU jaja, proizvode od jaja, živinu i živinsko meso, saopštila je Državna veterinarska i fitosanitarna služba Ukrajine.

Zvezda francuske estrade Patrisija Kas 7. decembra će nastupiti u Moskvi u okviru turneje Kas peva Pjaf u znak podrške istoimenog albuma posvećenog 50-godišnjici smrti velike umetnice Edit Pjav. Kas se smatra kulturnim ambasadorom svoje zemlje, jer upravo njoj je pošlo za rukom da ponovo probudi interesovanje za francusku pesmu.

Belorusija troši na čuvanje državne granice sa EU mnogo puta više nego sama EU, izjavio je za agenciju Interfaks-Zapad Državni pogranični komitet Belorusije. Na prograničnim terotorijama za kršenje migracionog zakonodavstva saradnici milicije i graničari su ove godine pozvali na odgovornost više od 6400 stranaca.

Evropska komisija predlaže da se uvedu u EU garancije zapošljavanja za nezaposlenu omladinu. Trenutno u EU 7,5 miliona mladih od 15 do 25 godina ne školuje se i nema posao. Predlažene garnacije mogu da se aktiviraju u roku od 4 meseca posle gubitka posla ili prekida školovanja.

Izvor: GLAS RUSIJE

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10695
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10968
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17951
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10100
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo