01
pet, mar

Crvena linija
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

serpPartija Komunista Rusije se solidariše sa narodom Srbije 

Izjava II Kongresa partije Komunista Rusije

Nedavno se navršilo 14 godina od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.Ovim je tragičnim događajem počelo pretvaranje NATO-a u globalnog policajca i uništavanje suverenih država u Evropi, na Bliskom istoku i Severnoj Africi od stane snaga SAD i njenih vazala.
Zemlje - članice NATO-a, grubo krše Povelje UN i univerzalno priznate norme i principe međunarodnog prava, vršeći agresije na suverene države.Varvarsko, 78-dnevno bombardovanje, prouzrokovalo je mnogo žrtava među civilnim stanovništvom.Nemilosrdni napadi iz vazduha nisu bili samo vojni ciljevi, već i civilne infrastrukture i sistema za održavanje životnih funkcija u zemlji, kao i kolone izbeglica.U toku rata protiv Jugoslavije, NATO je koristio varvarske načine uništavanja, uključujući i zabranjenu kasetnu municiju.
Tokom tih tragičnih dana, narod Jugoslavije, ponovo je pokazao čvrstinu i hrabrost, podsećajući svet na borbu ove zemlje protiv fašističkih okupatora.Ali snage su bile nejednake.Jugoslavija i Srbija su bile same.Posledica NATO agresije bila je pobuna protiv legitimne vlade Slobodana Miloševića, izdaja i proglašenje nezavisnosti Autonomne pokrajine Kosova i Metohije, koja je danas pretvorena u centar kriminalnih aktivnosti. Tragedija razbijanja Jugoslavije i Srbije bili su direktna posledica raspada Sovjetskog Saveza, jer je do 1991. NATO agresija na jednu suverenu evropsku državu bila jednostavno nezamisliva.Ova tragedija je omogućena kao rezultat direktne izdaje Jugoslavije - našeg jedinog saveznik u Evropi, od strane vladajuće elite Rusije na čelu sa B. Jeljcinom.

Danas, je Srbija i dalje pod latentnom agresijom.Kazneno telo protiv junaka otpor agresiji je zločinački Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju.Patriotske snage u Srbiji pred rastućim pritiskom Zapada, koji pokušava da ekonomski uništi zemlju, traže savez sa Rusijom.Politička partija Komunista Rusije ponavlja svoju solidarnost i podršku narodu Srbije i patriotskim snagama.

 Partija Komunista Rusije snažno podržava teritorijalni integritet Srbije i ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova.Partija Komunista Rusije podržava sve napore usmerene na jačanje ekonomskih odnosa Srbije i Rusije, snažnu političku, diplomatsku i, ako je potrebno, drugu podršku, kako bi se obnovili i održali prijateljski odnosi Rusije i Srbije u meri koja garantuje jedinstvo i integritet slovenskog sveta.Agresija Zapada na bratsku Srbiju nikad se ne sme ponoviti, a njegovi počinioci moraju biti izvedeni pred lice pravde!

Hvala jugoslovenskim antifašistima!
Hvala vojnom savezu sovjetske armije i jugoslovenskih partizana tokom Drugog svetskog rata!
 Kosovo je srpska zemlja!

(Više o kongresu)

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10146
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10373
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17375
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9648
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo