17
pon, jun

Prilozi saradnika
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

2002. godine, Irački Intel objavljuje: Vehabije su jevrejskog porekla

saudAmeričko ministarstvo obrane je objavilo prevode nekoliko iračkih obavještajnih dokumenta iz doba vladavine Saddama Huseina. Jedan od generala Vojne obaveštajne uprave, u septebru 2002. je podneo izveštaj pod naslovom "Nastanak vehabizma i njegovi istorijski koreni". To nam dokazuje da je iračka vlada i te kako bila svesna bezočne svrhe vehabija iz Saudijske Arabije poznatijih kao Salafi, a koji rade u službi zapadnih interesa u cilju potkopavanja Islama. Izveštaji se oslanjaju na memoare gospodina Hempher-a i opisuju u detalje kako je britanski špijun na Bliskom istoku, sredinom osamnaestog veka, zajedno sa Adbul Wahhab -om, stvorio subverzivnu verziju islama, zloglasnu sektu - vehabija, a koja je kasnije postala temeljni kult Saudijskoj režima. Pokret je privremeno potisnut od strane Otomanske vojske sredinom devetnaestog veka. No, uz pomoć Britanaca i njihovih sponzora iz Saudijske Arabije, vehabije su se vratile na vlast osnovaši svoju državu 1932 godine. Od tada, Saudijci usko sarađuju sa Amerikancima, kojima svojim bogatstvom pre svega u nafti, finansiraju razne islamske fundamentalističke organizacije i druge američke tajne operacije, a posebno "džihad" u Avganistanu. Saudijci su simultano koristitili ogromno bogatstvo kako bi osujetili Islam, šireći novi brend Islama - Vehabizam i to najvećom propagandnom kampanjom u istoriji!
Mnogi koji brane Vehabizam kao legitimni reformistički pokret islama, pokušali su da odbace ove dokumente kao fabrikovane izmišljotine. Zagovornik ovog odbrambenog stava prema Vehabizmu je Bernard Haykel, profesor sa Prinston univerziteta, koji je, bez davanja bilo kakvih dokaza, pretpostavio da je memoare izmislio Ayyub Sabri Paša.

Iako su dokumenti svetlost dana ugledali tek sedamdesetih godina dvadesetog veka, paša je svoju verziju priče zapisao još 1888. godine.
Ayyub Sabri Paša bio je poznati pisac i Admiral mornarice Osmanlijske Turske, koji je služio vojsku na Arapskom poluostrvu, gde piše nekoliko istorijskih dela o tom regionu. Negov istorijski osvrt uključuje početak i širenje Vehabizma, gde spominje vezu i drugovanje Abdul Wahhab-a sa Hempher-om. Dodatno, u Hempher-ovim meomarima, Iračka tajna sluzba objavljuje i neke iznenađujuće tvrdnje koje potiču iz dela pisanih na Arapskom jeziku a nisu prevedena na Engleski.U izveštaju se govori o tome, kako je Abdul Wahhab-a, sponzorisao Ibn Saud, osnivač Saudijske dinastije, čovek Jevrejskog porekla! Na primer, D. Mustafa Turan piše o Donmeh Jevrejima i navodi da je Muhammed ibn Abdul Wahhab potomak Jevrejske porodice Donmeh iz Turske. Domneh su potomci sledbenika zloglasnog lažnog mesije Judeizma Shabbetai Zevi-ja a koji je šokirao jevrejski svet 1666. godine prešavši u Islam. Gledajući na to kao na svetu tajnu, Zevijevi sledbenici su imitirali negov prelazak u Islam, dok su se tajno držali svojih kabalističkih doktrina.

Vek kasnije, u Evropi, Šabate (Shabbeteans, Shabbai Zvia) predvodi Jacob Frank koji je tvdio da je reinkarnacija samog Zevi-ja. Prema Rabinu Antelmanu (cionisti - biohemičaru) u delu kako se osloboditi opijata, nalazi se da im je pripadao i sam Rotshild, osnivač bavarskih iluminata. Donmeh zajednica iz Turske bila je skoncentrisana u gradu Salonika, žarištu (leglu) masonsonskih aktivnosti, gde je mladi Jevrejsko –Turski pokret evoluirao i direktno pomagao propasti muslimanskog Turskog carstva.. Postoje dokazi da je Ataturk, osnivač moderne turske države i sam bio poreklom Donmeh. Turan Abdul tvrdi, da je Abdul Wahhab-ov deda Sulejman u stvari bio Šulman (Shulman), koji je pripadao Jevrejskoj zajednici Bursa u Turskoj. On se preselio u Damask gde je širio lažni Islam i ubrzo potom izbačen zbog bavljenja magijom. Pobegavši u Egipat, ponovo se suočava sa optužbama i svoj put nastavlja u Hijaz gde se ženi i dobija sina – oca Abdul Wahhaba! 

U izveštaju se takođe tvrdi da je Saudijski vehabija Rifat Salim Kabar, takodje poreklom Donmeh Jevrejin! Da je Saudijska porodica Jevrejskog porekla objavio je Mohammad Sakher, za koga se tvrdi da je ubijen po naređenju režima zbog svojih saznanja.

Slične informacije potvrđuju i drugi itzvori. Tako, Vehabijski pokret / Istina i Koreni, a prema Abdul Wahhab Ibrahim al-Shammari, na primer, Ibn Saud zapravo potiče iz Mordechai Bin Ibrahim Bin Mušija, Jevrejske porodice iz Basre. Navodno, kada je prihvaćen od strane članova Arapskog plemena Aniza, i proglašen jednim od njih, njegovo novo ime bilo je Markhan Bin Ibrahim Bin Musa. 
Da Abdul Wahhab potiče iz Wahib Al -Tamimi familije, je izvestio Al Said Nasir koji se bavi istorijom porodice Saud. Saudijski ambassador u Kairu Abdullah Bin Ibrahim Al Mufaddal, platio je Muhammad Al-Tamimi trideset pet hiljada Jinee 1943 godine, da lažira porodično stablo Saudijske porodice i proglasi ih potomcima pororoka Muhameda.

Iako će biti teško da se nezavisno potvrde ove tvrdnje, oni su interesantne u rasvetljavanju uloge koju država Saudijska Arabija nastavlja da igra u pogledu podrške i unapređenja zapadnih sila na Bliskom istoku i drugde. Posebno je zapanjujuća i veoma sumnjiva, zarazna forma koju predstavljaju Vehabizam i Salafizam, koja trenutno uništava i pustoši na osnovu islamske tradicije, deleći Muslimansku zajednicu sitnim svađama oko trivijalnih detalja, omogućavajući tako da se rat protiv islama efikasno nastavi.

Izvor: David Livingstone's blog

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10662
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10934
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17925
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10072
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo