30
pon, jan

Iz domaće štampe
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pripadnici Žandarmerije zatvorili su u četvrtak oko 13 sati alternativni put iznad Banja kod prelaza Brnjak na severu Kosova, rekli su za agenciju Beta očevici.

32018 zandarmerija_f
Foto - arhiva: Pripadnici Žandarmerije

Najpre su pripadnici Žandarmerije došli u međuzonu između administrativnog prelaza Brnjak na krajnjem severu Kosova, prema Ribariću i rekli građanima koji su dežurali na barikadi da moraju odmah da se povuku 200 metara, jer imaju naredbu da oslobode administrativni prelaz za saobraćaj.

Potom je došlo i pojačanje žandarmerije, pa je zatvoren alternativni put iznad Banja, odakle žandarmi usmeravaju saobraćaj na administrativni prelaz Brnjak.

Saobraćaj kontrolišu Euleks, Kfor i kosovska carina
Nešto kasnije, administrativni prelaz Brnjak otvoren je oko 14 časova za saobraćaj i u prva dva sata sa Kosova u centralnu Srbiju ušlo je oko 20 vozila, javio je reporter televizije Most sa lica mesta.

Iz pravca Ribarića na Kosovo nije ušlo ni jedno vozilo jer vozači i dalje koriste alternativni put. Srbi koji su dežurali pored barikade u međuzoni razišli su se posle dolaska žandarmerije i uklanjanja peska i drveća sa kolovoza.

Na administrativnom prelazu Brnjak nalaze se pripadnici Kfora, Euleksa i kosovske carine. Oni danas ne naplaćuju osiguranje vozila već samo kontrolišu saobraćaj.

Srpska država kao Hašim Tači
Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je novinarima da su se "na žalost srpska država i srpska vlast stavile u istu ravan sa (premijerom Kosova) Hašimom Tačijem na uspostavljanju granice između Srbije i Kosova".

"Koristeći policiju i instrumente sile srpska žandarmerija izvršava isti zadatak sa pripadnicima ROSU (kosovski specijalci)", rekao je Ristić i dodao da je "granicu između Srbije i Kosova i Metohije postavila srpska žandarmerija".

Prethodno su tokom noći ljudi u civilima i sa fantomkama na glavama uklonili barikadu ka drugom prelazu na severu Kosova - Jarinju.

Građani sa severa Kosova mesecima koriste alternativne puteve za odlazak u centralnu Srbiju zbog odluke Prištine da na administrativne prelaze Brnjak i Jarinje postave svoje carinike i pogranične policajce.

Ti prelazi blokirani su od jula kada su kosovski specijalci pokušali da ih zauzmu, a Srbi postavili barikade kako bi ih u tome sprečili. Beograd i Priština postigli su ranije u Briselu dogovor o zajedničkom upravljanju prelazima.

Preuzeto od: http://www.vesti-online.com

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 8959
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 9080
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 16124
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8816
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo