17
pon, jun

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nijedan ćar nije dovoljno skup

Zapadni kapitalizam je ušao u izuzetno opasnu fazu, odnosno pokušava da ovlada svim svetskim resursima i stavi pod svoju kontrolu sve zemlje na ovom svetu. Najveće multinacionalne kompanije koje vladaju zapadom, krenule su u otvoren krstaški rat protiv celog ostalog sveta kako bi ga pokorili i opljačkali raubujući ga do kraja. Zapitajmo se kako je moguće da se u tih nekoliko imperijalističkih zemalja dobro živi, a da ne raspolažu gotovo nikakvim prirodnim resursima (davno su ih iscrpeli) kao što su sirovine i energenti. Zaključak se nameće sam po sebi. Vekovno eksploatisanje kolonija, a sada ništa drugačije, čak i surovije vladanje zemljama iz kojih se nemilosrdno crpe prirodni i privredni resursi ( pogledajte primer Srbije) samo pokazuje u kom pravcu će se odvijati dalja imperijalistička ekspanzija zapada. Ne treba imati sumnje da će takva politika zapadnog krupnog kapitala imati podršku domicilnih vlada i naroda, jer svi oni imaju i te kakve koristi od novopokorenih zemalja. Da nema takve otimačine, standard stanovništva zapada bio bi 4 puta niži negošto je danas.

Ratovi zapada protiv slobodnih zemalja ne bi bili uspešni da posle njih nisu instalirane poslušničke vlade sastavljene od najgoreg ološa koji se mogao zamisliti. Te spodobe nemaju nikakav osećaj pripadnosti narodu nad kojim vladaju i nikakva muka i propast u koji su gurnuli dotični narod, njih ne dotiču. Takav su primer Srbija, Irak, Avganistan, Libija i mnoge druge zemlje u kojma je krvavo intervenisao zapad . Sada je na red došla Sirija. Pokušaj zapada da u marionetskim UN progura nacrt Rezolucije o Siriji kako bi je napao, nije prošao, jer su Kina i Rusija stavile veto na taj sraman nacrt. Najveću galamu protiv Rusije i Kine digle su upravo Sjedinjene američke države i njihovi evropski saveznici, kao i “mnoge nevladine organizacije”.

Vitalij Čurkin je korišćenje veta Rusije objasnio, između ostalog i time, da je nacrt rezolucije iskrivljavao stvarnu situaciju. Ako bismo se prisetili kako se razvijala situacija sa Libijom, a tamo je izvrtanje činjenica i besomučno laganje predstavljalo bazu za sva dalja kršenja i na kraju – za zločine koji su vršili NATO zlikovci protiv libijskog naroda pod patronatom OUN.

sirija trut
Ovo ne liči na protest protiv diktatora

Isto to se dešava i sa Sirijom. Baš kao i u ratu protiv Libije, SAD i NATO saveznici u Europi pozivali su na intervenciju protiv Sirije na temelju zahteva Arapske Lige.

Podsetimo, Arapska Liga bila je ključna u sastavljanju UN-ove rezolucije o Siriji. Prema njima Bašar al-Asad je izgubio svaki legitimitet i direktan je “krivac” za nasilje u zemlji. Posle rusko-kineskog veta zapadni mediji su višestruko "pojačali" retoriku protiv Sirije do te mere da je Sirija danas jedna od glavnih vesti i u medijima koji do sada gotovo da i nisu pratili događanja iz te zemlje.

Otvoreno se koriste termini kao "masakr protiv vlastitog stanovništva", dok se predsednik Sirije naziva "brutalnim tiraninom". Kao novinarsko pokriće koriste se neprovereni video snimci koje anonimni korisnici postavljaju na servis Youtube, a u raspačavanju istih prednjače veliki američki mediji - u prvom redu lažljivi CNN.

Posmatračka misija Arapske Lige je bila u misiji svrgavanja režima u Siriji, nadajući se kako će im ona omogućiti sakupljanje dovoljno "legitimnog" materijala povodom kojeg bi vojna intervencija Nato pakta i njihovih arapskih podrepaša bila opravdana. Arapskom Ligom dominiraju Katar i druge proameričke monarhije u Persijskom zalivu. Međutim, službeni izveštaj posmatračke misije Arapske Lige (koju je činilo 166 osoba) ključni je dokument koji neosporno pokazuje kako se gotovo od prvog dana "sirijske krize" lažno izveštavalo o događajima u toj zemlji. Očito je da posmatrači nisu hteli da se stave u službu zapadne propagande.Činjenica je da iscrpan izveštaj nije išao na ruku zapadnim saveznicima i glavni je razlog zbog kojeg se isti pokušavao (i još uvek pokušava) ignorisati i zataškati. To je jedini razlog zašto je posmatračka misija prekinuta.

MIDEAST SYRIA_910032f
 " Mirni sirijski demostranti " - ko koga ovde laže ?

Izveštaj je ignorsran zato što su 166 promatrača otkrili kako je "nasilje u Sriji" mnogo manjeg intenziteta od onoga što serviraj lažljivi mediji na zapadu.

Nadalje, u izveštaju stoji da je sirijska vlada gotovo u potpunosti "prihvatila i izvršila sve zahteve" koje je od njih tražila promatračka misija. No, možda i glavni razlog zbog kojeg se ovaj neizmerno bitan dokument pokušava zataškati je i zaključak da je sirijska vlada i stranka Baas suočena s "oružanom pobunom", a ne sa “mirnim i nenaoružanim” demonstrantima - kako zapadni mediji i dan danas pišu.

Katar i Saudijska Arabija odigrale su glavnu ulogu u "zakopavanju" ovog dokumenta i prekidanju posmatračke misije. Mnogi navode kako je razlog tome podatak da upravo te zemlje naoružavaju pobunjenike u Siriji.

Detalji izvještaja su direktan dokaz za ono o čemu već mnogi govore da SAD, Francuska, Britanija, zajedno s Turskom i Zalivskim zemljama žele izbijanje građanskog rata i instalaciju pro-zapadne sunitske vlasti koja bi direktno bila u konfrontaciji s Iranom.

27.12.2011. promatrači Arapske Lige stigli su u grad Homs, tzv. "epicentar tenzija". Gradonačelnik grada Homs je tada izjavio kako se u gradu desila "eskalacija nasilja koje su pokrenule naoružane grupe za koje se veruje da broje oko 3,000 pojedinaca". Ne treba zaboraviti da se u dotičnom gradu nalazi izuzetno veliki broj stranih plaćenika koji i jesu glavni protagonisti nasilja u Siriji. Naravno, njih plaća zapad.

demokratizacija
DEMOKRATIZACIJA neposlušnih

Kako bi ostvarili svoje ciljeve, zapadni razbojnici i njihovi vazali su doneli neobavezujuću rezoluciju u UN kojom su sve gadosti i pobunu protiv legitimne sirijske vlade i njenog predsednika, podvele kao borba za demokratiju. Za ovakvu sramnu neobavezujuću rezoluciju glasala je i Srbija. Podguzne srpske muve, na čelu sa okupacionim namesnikom, su opet pokazale svoj jadni karakter. Srbija kao žrtva te iste dekadentne, moralne nakaze koja se naziva zapad, glasala je protiv svih žrtava koje je podneo srpski narod u borbi protiv genocidnog zapada. Nama, članovima i simpatizerima KPS-a, je odavno jasno gde nas vodi ova kleptokratsko-kompradorska vlast i čemu možemo da se nadamo od nje. Poginuli vojnici, civili i deca u NATO bombardovanju Srbije 1999 godine sada se prevrću u grobu, ovaj nakazni režim je pljuno na sve njih i indirektno ih proglasio teroristima.

Bratskom sirijskom narodu, rukovodstvu Sirije i njenom predsedniku Asadu izražavamo punu solidarnost u borbi za slobodu od pomahnitalih zapadnih krstaša i njihovih arapskih podguznih muva.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10662
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10934
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17924
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10071
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo