09
pet, jun

Iz našeg ugla - KPS
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

romania5658965Naše severne komšije , Rumuni, predstavili su osnovna načela svoje Komunistička partija Rumunije - (Marksističko - lenjinistička), i mi ovom prilikom stavljamo taj dokument na uvid čitaocima, bez ikakvih izmena u tekstu. Trudićemo se da se na našim stranama, u buduće, nađe što više ovakvih predstavljanja.

Osnovne teze:

 • Komunistička partija (ml) Rumunije je organizacija Komunista, nacionalista
  fundamentalista, "puška" siromašnih za borbu protiv bogatih, politička i organizaciona ruka nove proleterske revolucije.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će oterati gazde (buržoaziju) iz komunističkog pokreta, novu aristokratiju daleko od radničkog pokreta, privatizacione stranke daleko od socijalističkog pokreta, a kapitalizam iz rumunskog društva.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će izvršiti potpunu eksproprijaciju imovine nove buržoazije iz ere Čaušeskua i posle njega ali neće ukinuti privatno vlasništvo.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će uspostaviti pluralistički socijalizam, egalitarizam, direktnu demokratiju, samoupravljanje radničke klase i plansku privredu.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će garantovati svim građanima radna mesta, državne stanove, besplatno školovanje, besplatno osnovno zdravstvo osiguranje.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije će uspostaviti odnos 1:4 između minimalne i maksimalne zarada, ukinuti tajnost zarada i zabraniti obavljanje više funkcija od strane istog lica.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije odbacuje kult ličnosti i elitizam. To će transformisati politiku, odvajajući je od profesionalizacije i namećući proporcionalnu zastupljenost radničke klase.
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će odvojiti crkvu od države, i na kraju, konačno, pretvoriti crkve u muzeje, borićemo se protiv zagađenja i moralnog propadanja, uključujući borbu protiv kriminala, homoseksualizma i obračun sa izdajnicima zemlje.
 • Komunistička partija (ml) Rumunije maršira stopama mučenika, kao što su: Tudor Vladimirescu, Avram Janku i Mihaj Eminesku, koji su se borili za očuvanje Rumunskog duha, za veliku Rumuniju,i za povratak Besarabije, Bukovine, Županije Herta, i Quadrilateral Otadžbini. Ona teži "Rumunija Rumunima, samo za Rumune i za sve Rumune".
 • Komunistička partija (ml) Rumuniji će proglasiti odvajanje i izlazak iz svih globalizovanih kapitalističkih struktura, proglasiti nezavisnost i promovisaće solidarnost svih naprednih snaga koje se bore za socijalnu i nacionalnu slobodu u celom svetu, a ujedinjeni pod zastavom stalne revolucije na marksističko-lenjinističkim osnovama: Trocki - Mao - Če Gevara

01.01.2013

Rat palatama, mir kolibama!

Liga Comunistilor din Romania - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Marin Trusca , co-presidente LCR

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 9135
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 9281
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 16356
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8960
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo