20
pon, mar

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

11063410-business-people-group-and-a-confused-manNalazeći se na bezalternativnom kursu koji je trasirala prethodna kvinsliška vlada, ova Vlada Srbije je otišla još korak dalje. Izigravajući nekakve patriote, rešili su da dokrajče Srbiju. Za ovakvu izdajničku rabotu nisu dobili poverenje naroda. Narod je opet prevaren. Potpuno druga politika se mogla očekivati od SNS-a, pošto su se ispilili iz SRS. Očito da u srpskoj politici ne važe nikakva ubeđenja, niti ima bilo kakve ideologije, odnosno ima. Ideologija novca je jedini lepak koji može spojiti nespojivo. Političko kurvanje između nespojivih ideologija ( ako to u Srbiji uopšte postoji), može proizvesti vlade o kojima njihovi birači nisu ni sanjali. Suština je u sledećem- SVI SU ONI ILI POD NEPOSREDNOM KONTROLOM ILI SU STVORENI OD KRUPNOG ZAPADNOG KAPITALA KOJEM JEDINO ODGOVARAJU. Sve ostalo je prazna priča kojom se sluđuju građani Srbije. Možemo reći da i od žute gamadi ima žuće.

Tako i ova platforma koja je donesena u Skupštini Srbije ima jedan jedini cilj, a to je indirektno priznanje terorističke Nato države Kosovo, kako bi  Srbija mogla, odnosno ono što ostane od nje da se priključi bankrotiranoj Evropskoj Uniji. Bezalternativnost vladajućeg soja pokazuje da je Srbija na umoru.

Umesto da Skupština Srbije proglasi Kosovo i Metohiju za okupiranu teritoriju i problem vrati gde mu je i mesto u Ujedinjene Nacije, gde se nalaze zemlje koje mogu pomoći da Srbija povrati okupiranu pokrajinu i koje nikada neće priznati nezavisnost takve mafijaške teritorije, ona izglasava idiotsku deklaraciju kojom se defakto priznaje nezavisnost Kosova.

 Pitanje je za koje ćemo  zemlje vezati svoju sudbinu da bi opstali  na ovoj svetskoj vetrometini. Glupošću „naših“ političara Srbija se vezujući za Evropsku Uniju opredelila da ubrzo nestane. EU nas svojim zahtevima uvaljuje u sve veće probleme, jer zapadne sile za koje su nas vladajući kvislinzi vezali idu u pravcu da nam korak po korak oduzmu KiM, sa već vidljivom namerom da nas kao zemlju uništi, a narod satru, kako nikada više Srbija ne bi bila „remetilački“ faktor na Balkanu.

Gomila fraza i gluposti koje svakodnevno izgovaraju „srpski“ političari ima za cilj da sakrije od građana Srbije suštinu koja se sastoji od nekoliko ključnih rečenica kao što su 

1.  ” Vlada Republike Srbije se ovlašćuje da nastavi sa implementacijom već postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima Privremenih Institucija Samouprave u Prištini”.

Ovo je ključna stvar koja je zapadnim satrapima i Šiptarima bitna da se nastavi kontinuitet sadašnje i prethodne izdajničke vlasti. Umesto da odbaci i poništi sve dogovore sa zapadom ( Šiptare ionako ništa niko ne pita, a i Srbiju sve manje ) koji su na štetu srpskog naroda, sadašnja srpska vlast učvršćuje takve dogovore. Ovakva deklaracija je sve u svemu  providna prevara i zamajavanje naroda. Deklarativno spominjanje zaštite suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog uređenja Republike Srbije, mrtvo je slovo na papiru, jer ga pobija čitav niz formulacija koje otvoreno sugerišu status Kosova kao nezavisne države. Tako se već u samom nazivu Rezolucije govori o „privremenim“, a ne protivustavnim kosovskim institucijama, kako bi trebalo. Priznaje se i „činjenica da je Republika Srbija u dosadašnjem toku političkog procesa, uprkos i nakon nelegalne jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svojim postupcima pružila PIS u Prištini ograničeni pravni i međunarodni subjektivitet i legitimitet“. Ovde imamo eksplicitno priznanje nezavisnosti KiM, makar „ograničene“.

Dakle, bili smo naivni kad smo verovali da će nova vlast, oslobođena „žutih“, voditi neku novu, bitno drugačiju politiku prema  Kosmetu. Upravo na diskontinuitetu sa žutom nemani je i formirana sadašnja vlast. Međutim, narod je grdno prevaren, jer se suština i otklon od prethodne pogubne politike prema KiM nije promenio. Naprotiv, potpuno ista politika je nastavljena sa ovom vlašću. Milovan Drecun kaže: „nudimo Albancima da te njihove institucije, na osnovu novog ustava Kosova koji bi bio donet ako se postigne dogovor sa nama, imaju legalitet, odnosno priznanje s naše strane”. Jasno da jasnije ne može biti.

2. ” Razgovori sa predstavnicima PIS u Prištini i svaki dogovor koji bude postignut treba da daju doprinos evropskim integracijama Republike Srbije”.Zar treba tumačenje ovakvih idiotluka. Zarad ničega ova vlast će dati sve. Bezalternativni nisu u stanju da vide da Srbiji ne treba nikakva EUropska Unija. Zapanjuje Evropski fanatizam vladajućeg soja i taj fanatizam treba da bude predmet posmatranja odgovarajućih medicinskih ustanova gde bi se takva šizofrenija mogla  lečiti.

3. ” Republika Srbija pristupa dijalogu sa PIS u Prištini svesna značaja koji bi postizanje obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo i Metohiju imalo u kontekstu dalje i ubrzane integracije čitavog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”. Ovo nisu stavovi Srbije, ovo su nametnuti stavovi  EU, čijim prihvatanjem i de fakto i de jure Kosovo postaje država kojoj se otvaraju vrata za priključenje EU. Ona uopšte ne brine što na Kosmetu Srbi žive u enklavama , gde im  niko ne garantuje nikakva ljudska prava, a ponajmanje pravo na život. Mafijaška šiptarska vlast ima za cilj da protera preostale Srbe u čemu joj zdušno pomaže EULEKS koji ne može da garantuje bezbednost Srba van enklava. Kakav je to život u getu? i takvu državu EU hoće sebi da priključi.

Da još malo razjasnimo. Ovde se ne vode nikakvi razgovori između Srbije i Pokrajine KiM, ovde  je na delu diktat  zapadnih srpskih neprijatelja kvazisrpskoj vlasti kojom bi se ozakonila otimačina i okupacija Kosova i Metohije. Za zapad nije Srbija problem. Problem su velike sile koje nisu priznale nezavisnost Kosova i Metohije da se stave pred svršen čin. Ako Srbija prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu ( što će biti uslov svih uslova zapada za idiotsku ideju priključenja Srbije EU ), onda će biti bespredmetno odbijanje ostalih država da ne priznaju nezavisnost mafijaške Nato države.

4. A ovo je ključno da ne bi nekom bilo više išta  nejasno. Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo "dobije stolicu" u Ujedinjenim nacijama, osim ako to ne bude rezultat sveobuhvatnog rešenja koje je u skladu sa nacionalnim i državnim interesima. Kakvi su to nacionalni i državni interesi da Nato država Kosovo postane članica UN? Ovim Dačić gazi Ustav Srbije. Pitanje je ko ga je ovlastio da on bilo šta daje. Neka da svoju očevinu i dedovinu, baš nas briga, ali Srbiju ili delove Srbije ne može.

Nikada. Još jedanput podvlačimo - NIKAKVE DOGOVORE, PREGOVORE, ODLUKE i SL. KOJU JE PRETHODNA, SADAŠNJA ILI BUDUĆA VLAST POTPISALA NA ŠTETU SRPSKOG NARODA, KPS NIKADA NEĆE PRIHVATITI I SMATRAĆE IH NIŠTAVNIM.

Ovo je ta  „realnost“, nametnuta  varvarskom agresijom NATO-a, bez koje bi nezavisno Kosovo ostalo samo pusti san šiptarskih ubica,trgovaca srpskih organa i terorista. Evropske integracije“ u našem slučaju su povezane sa dezintegracijom Srbije. Ovo drugo je uslov prvog. Sve ostalo što nam pričaju „srpski“ političari je laž. Kvislinzi okupljeni oko „Druge Srbije“, LDP-a, DS-a i G17, su tu sasvim u pravu. Politika „i EU i Kosovo“ je nerealna. Najgore je to što su im se u toj prljavoj raboti priključili vodeći predstavnici SNS-a i SPS-a i njihovih koalicionih partnera. Očito je da su birači prevareni retorikom sadašnje vlasti i da je sadašnja vlast samo nastavak prethodne. Umesto zaokreta i otklona prema EU, ova vlast još više žuri da uništi Srbiju. Priznavanjem „legaliteta“ vlasti šiptarskim zlikovcima u Pokrajini, automatski se podrazumeva nelegitimnost srpskih institucija na KIM. Zato se u Rezoluciji i kaže da „razgovori na visokom političkom nivou treba da budu vođeni o prevazilaženju institucionalnih paralelizama na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, ne zadirući u pitanje međunarodnog i državno-pravnog statusa PIS u Prištini“. Znači, umesto da se ne zadire u pitanje međunarodnog i državno-pravnog statusa Srbije, sa Kosmetom kao njenim sastavnim delom, ovde se nedodirljivim proglašava upravo kosovski PIS?! Sledstveno tome, institucionalni paralelizam se ne prevazilazi tako što se ukida kosovski PIS, već tako što se ukidaju srpske institucije na severu Kosmeta?! Dačić “genijalno” zaključuje da je najaktuelniji problem „paralelizam i paraliza institucija”, i da su kosmetski Srbi 13 godina grešili što su izgrađivali institucije Srbije, umesto da „mudro“ shvate da „nije cilj da Srbija ima svoje institucije, već da postoje institucije koje će biti prihvatljive i za Srbe na Kosovu i za Prištinu”. Ili, kako se kaže u Rezoluciji, „Cilj je uspostavljanje organa vlasti na području Pokrajine koji bi bili priznati od svih strana uključenih u proces“. Jasno je koje organe vlasti jedino priznaju i mogu da priznaju kosovska i EU strana - samo one sa centralom u Prištini, suverene za čitavu teritoriju Kosova, pa tako i za njegov severni deo.

Još neki delovi Rezolucije potvrđuju da je reč o nezavisnosti Kosova. Spominju se „srpska“ i ostale „nacionalne zajednice“ kao da Srbi na Kosmetu nisu narod, a ostali nacionalne manjine. Suprotno tome, u Rezoluciji se jedino Šiptari smatraju narodom, a Srbi i svi ostali nacionalnim manjinama. Ovo nije ništa drugo do autonomija u okviru nezavisnog Kosova, jer kakvog bi smisla imala autonomija za Srbe na Kosmetu koji je deo Srbije, kada su Srbi na celoj teritoriji Srbije konstitutivan narod?! Za sudove se izričito kaže da su „ustanovljeni zakonima na nivou Pokrajine“, a „autonomna policija“ bi „u formalnom smislu deo policijskih snaga Kosova i Metohije, a funkcionisala bi pod autoritetom Izvršnog veća Autonomne zajednice srpskih opština“, pri čemu ova poslednja sintagma, koja bi trebalo da ublaži gorak ukus izdaje, ne znači savršeno ništa. Na kraju, u Rezoluciji se na više mesta govori o „Ustavu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“ i „Statutu Autonomne zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji“, što jasno svedoči o pravnoj hijerarhiji, tj. subordinaciji srpske autonomije centralnoj kosovskoj vlasti, a pošto se nigde ne spominje u kakvom je odnosu Ustav KiM-a prema Ustavu Srbije, možemo samo zaključiti da nije ni u kakvom, odnosno da je Kosovo apsolutno nezavisno. Ako neko posle svega ovoga ima neku sumnju da ipak nije reč o izdaji (samo zato što se govori o „Autonomnoj pokrajini KiM“), tu je Milovan Drecun da nam kaže o kakvoj se ujdurmi radi: „da mi prihvatimo da postoji jedna tvorevina na Kosovu i Metohiji, na kojoj mi sada nemamo kontrolu, koja sebe naziva državom, mi je nazivamo autonomnom pokrajinom, tako ćemo nastaviti...“ Da malo pojasnimo. Srpski  kvislinzi kažu  da  priznajemo da je Kosovo nezavisno, samo ga nećemo tako zvati. Jel da se naivni Srbi ne dosete?

Vrhunac parodije i zamajavanja naroda je da je sa “srpskom” platformom prvo upoznali EU koja ju je prekrojila na svoj način, a  na štetu Srbije. Pa ko je ovde lud? Ovakva srpska poslušnička vlast nije u stanju da odbrani  ništa na srpskom evropskom putu. Ono što zaista izaziva smeh, nažalost od muke, su i ovakve izjave srpskog Premijera  „koju taktiku primeniti da bi platforma ostvarila naš cilj, a to je dobijanje datuma pregovora sa EU ?“ ili još gluplja i opasnija izjava  “Dajte da mi uđemo u EU, pa ako ne valja onda ćemo da izađemo“, ili izjava koja potvrđuje ropski mentalitet „Srbija MORA da se izbori za datum početka pregovora o članstvu u EU“. Zbog čega MORA?

Sa ovom i prethodnim “srpskim” vladama, zapad ne mora da brine. Zacrtani cilj uništavanja srpske države i srpskog naroda ide po planu. Hitler i slični njemu mogu da budu zadovoljni. Da li ste i vi, građani Srbije, zadovoljni?

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 9021
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 9148
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 16217
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 8873
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo