01
pet, mar

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Svakom dobronamernom čoveku prođe jeza od ugovorenog oblika autonomije Vojvodine. Očito je da je napravljena još jedna država na teritoriji Srbije. Da ne bismo nabrajali koje sve nadležnosti republike Srbije preuzima A P Vojvodina, nabrojaćemo koje nadležnosti nedostaju A P Vojvodini da postane država. To su još samo vojska, valuta i granični prelazi koje treba da preuzme APV, kao i novi granični prelazi prema ostalom delu Srbije. Ova vlast pristaje na sve, samo da bi sačuvali 126 mesta u Skupštini i beskonačno vladali. Ako nisu lični ekonomski interesi u pitanju, onda se ni za živu glavu nije smelo pristati na Čankove ucene. Međutim, lični,grupni i partijski interesi su iznad državnih interesa i zato može zarad njih da se teritorija Srbije čerupa do svođenja Srbije na beogradski pašaluk. Sva priča o decentralizaciji Srbije pada u vodu kada se na nivou Vojvodine uvodi centralizacija neviđenih razmera. Ako se želelo izvesti decentralizacija Srbije, onda je jedino bilo logično da se daju veća ovlašćenja i sredstva opštinama. To je jedini pravi oblik decentralizacije.
A moglo se i sledeće: da se na primer AP Vojvodina podeliti na regije Banat , Srem i Bačku, jer upravo ti delovi predstavljaju regionalne celine, pa da oni imaju sve nadležnosti koje sada pripadaju AP Vojvodini.
Baš bi bilo lepo da i Srem ima Akademiju nauka, a da bački kadrovi u sedištu Natoa traže zaštitu od mogućih banatskih agresora. Apsurd do apsurda.Traži se decentralizacija Srbije, a centralizacija AP Vojvodine. Velikodušno se nudi da i Šumadija bude AP sa svojim glavnim gradom.
Do kakvih ovo sve apsurda dovodi vidimo na primeru stvaranja Akademije nauke i umetnosti AP Vojvodine. Zar zaista treba da na ovako maloj teritoriji postoje dve Akademije? Zar zaista Srbija raspolaže tolikim umovima da joj je malo jedna Akademija? U stvari, ne radi se o tome. Ovim se stvara jedna duboko neprijateljska institucija prema Srbiji, a uskoro ćemo to i osetiti. To je pravo mesto da se stvore „naučne“ pretpostavke za stvaranje vojvođanske nacije.
Sledeća priča je kako je Srbija pokrala na desetine milijardi evra od Vojvodine i kako to ubuduće neće moći. Javno mnjenje Vojvodine se priprema za sukob sa ostalim delom Srbije.
Slanje vojvođanskih kadrova u Brisel u sedište NATO-a ima samo jedan cilj,a to je poziv NATO snagama da stanu na granice Vojvodine prema agresorskoj Srbiji. Ne treba ni sumnjati u ovakav scenario. Koji su to interesi da u sedištu NATO-a imamo dve delegacije? Kakvi su to interesi AP Vojvodine različiti od ostalog dela Srbije?
Na ulicama Novog Sada u režiji Lige Socijademokrata Vojvodine već se nalaze bilbordi kojima LSV „čestita što je sada Novi Sad glavni grad“. Glavni grad čega?
Ovakav, duboko protiv ustavan položaj AP Vojvodine koji stvara državu u državi, ide na dušu vladajućem režimu koji zbog očuvanja proklete vlasti ne preza ni od rasturanja sopstvene države. Rezultat svega ovoga može biti samo jedan NESTANAK SRPSKE DRŽAVE, a u perspektivi i srpskog naroda. Zato pozivamo sve ljude kojima je država Srbija na srcu da zaustave i da se suprotstave ovakvom scenariju rasturanja Srbije dok ne postane kasno.

 

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10153
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10377
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17382
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 9655
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo