18
uto, jun

Iz našeg ugla - KPS
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

map of venezuelaJoš jedanput čestitamo brilijantnu pobedu pravog predstavnika naroda Ugu Čavezu nad izrodom i predstavnikom krupnog zapadnog kapitala Enrika Kaprilesa. Američki piun nije uspeo uz basnoslovne pare zapada i besomučnu propagandu da se domogne vlasti, na sreću venecuelanskog naroda. Ni sva opozicija koja je osetila trenutak da bude na istoj strani u svrgavanju druga Čaveza, nije uspela da stavi kolonijalni jaram venecuelanskom narodu. Još jednom je svest naroda o boljem životu u socijalizmu odnela pobedu. Svi oni koji veruju da je najveće bogatstvo Venecuele nafta, grdno se varaju. Najveće bogatstvo Venecuele je narod kome je svest da je socijalizam neuporedivo bolji sistem od ponuđenog kapitalizma, odneo pobedu. Nafta je resurs koji mora biti na raspolaganju narodu, a ne američkim imperijalistima i domaćoj bagri. Tu se vidi prava razlika između venecuelanskog i srpskog naroda. Srpski narod je gotovo bez otpora pristao da od vlasnika svojih fabrika postane bedno plaćeno roblje. Mnogi su srećni da uopšte imaju šta da rade, makar i po cenu bednih plata koje ne pokrivaju ni egzistencijalni minimum. Čak smo i jednim delom postali kineska i indijska najamna radna snaga. Najpokvareniji deo srpskog društva su upravo oni koji su sve to oteli od naroda, jednim delom poklonili zapadu , a drugim delom ukrali za sebe. Taj scenario očito nije prošao u Venecueli. Odgovornost prema sopstvenoj zemlji, narodu i potomcima koja ne postoji kod srpskih izmećara je potpuno strana socijalističkoj vlasti Venecuele. Da je opozicija u Venecueli pobedila i Venecuela bi prošla kao Srbija, jer se isti surovi obrazac kolonizacije koji sprovodi zapadni imperijalizam, primenjuje po celom svetu. 

Venecuelanci ne smeju napraviti grešku koju su počinili Srbi kada su srušili socijalizam da bi sada ostali bez zemlje i posla. Kakav god da je bio socijalizam, on je pružao besplatno zdravstvo, besplatno školstvo, sigurno radno mesto, ličnu i opštu bezbednost koju sada možemo samo da sanjamo, garantovao socijalnu sigurnost celokupnom narodu. 

Slobodni i pre svega demokratski izbori koje je organizovala socijalistička vlast, pokazali su da je izborni proces u Venecueli "najbolji na svetu", a mnogi posmatrači su se složili da je proces, uključujući glasanje i prebrojavanje, zaista superiorniji od mnogih drugih „razvijenih“ demokratija. Iako bi to mnogi na zapadu priželjkivali, nema ni malo sumnje u izborne rezultate, a izbori su pokazali da su građani Venecuele još jednom dali legitimitet predsedniku Čavezu i njegovom modelu „socijalizma za 21. vek“.

U periodu pre Uga Čavesa 80 odsto prihoda od nafte je završavalo u inostranstvu, puneći džepove zapadnim lopovima, a sadašnja situacija pokazuje kako za kratko vreme socijalizma bruto domaći proizvod po glavi stanovnika može brzo porasti i sa 4.105 skočiti na skoro jedanaest hiljada dolara. To vam je kada imate poštenu vlast. Poštena vlast koja radi u interesu sopstvenog naroda može biti samo socijalistička, jer svaka druga će biti samo marioneta u rukama zapadnog kapitala. Naš primer i te kako dobro ilustruje prethodni stav.

 „ El komandateova“ pobeda odjeknula je zato ne samo u Venecueli, već i u čitavoj Južnoj Americi, kao i među svim protivnicima globalizma. Ugo Čaves je beskompromisno prihvatio borbu za nacionalnu nezavisnost, suverenitet i ideološki i politički oblikovao borbu za uspostavljanje socijalne jednakosti i pravde. Venecuela je u svetu već postala simbol antiglobalističkog otpora i dobar putokaz za sve nas da se zapadno i evrounijatsko zlo i njegove sluge mogu poraziti.

Mi , pripadnici KPS-a, želimo svu sreću Bolivarijanskoj Republici Venecueli i dobro zdravlje i dug život Ugu Čavezu. Samo u slobodnoj zemlji ima hleba za sve. Nažalost, Srbija to nije, ali se iskreno nadamo ne zadugo.

Ostavite komentar

Sva polja oznacena sa * su obavezna

Captcha
decembar 22, 2018
imperio 10
Prilozi saradnika Neo Marx

Demokratija Američke Administracije - Saopštenje Vlade Bolivijske Republike Venecuele

Vlada Bolivarske Republike Venecue obaveštava da je dana 12. decembra, na konferenciji za novinare međunarodnih medija, predsednik Republike Nikolas Maduro Moros objavio niz informacija koje otkrivaju postojanje novog plana za podrivanje demokratske…
jun 22, 2018
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/5FB856F7-9E22-4522-9384-E2C1F0AD502A_w1023_r1_s.jpg&w=246&h=150&zc=1
Iz našeg ugla - KPS Neo Marx

Izdaja Srbije

Da bi naši čitaoci lakše i u potpunosti razumeli “igre” oko Kosova i Metohije i veličinu izdaje “srpskih” vlasti, moramo se vratiti malo unazad. Uvođenjem “demokratije” u srpsko društvo, izvršena je prva i najveća prevara. Dobili smo politikante pod potpunom…

Promena svesti

maj 05, 2018 10662
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/48pl_6hg-650x450.jpg&w=90&h=64&zc=1
Srpska napredna stranka nije normalna politička organizacija.Od kako je stvorena…

„IZBORI“

mar 18, 2018 10934
izbori
Šteta je trošiti reči na beogradske ili bilo kakve „izbore“ u okupiranoj zemlji kao što…

Hajdegerova filozofija u svetlu životvornog humanizma

jan 20, 2018 17925
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=/images/735491duci_simonovic.jpg&w=90&h=64&zc=1
Studija koja se nalazi pred čitaocem nije proizvod stvaralačke radosti, već stvaralačke…

Komunistički Pokret Srbije - Karakter i ciljevi

nov 29, 2017 10073
communist
Zar smo zaista toliko naivni da ćemo poverovati da će najpokvareniji i najnemoralniji…

Izdvajamo